Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (105)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer byl vždycky svůj a ukazuje to i v tomto filmu, který je běžnému divákovi přístupnější než jeho evropská produkce, ale zároveň se jedná o jeden z jeho slabších filmů, který nijak nezachraňuje ani přítomnost hvězdného Toma Hankse. Film na mě působil tak o půl hodiny delší, což považuji za největší problém. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Nudný, klišoidní a nechutně korektní sluníčkový pohled na wtf absurdity jistého absurdního živočišného druhu, člověk z toho má smrdutou pachuť v ústech a frustrace, když vidí všechnu tu bídu světa, jak amerického, který si ve jménu zisku podřízl bez mrknutí oka větev pod zadkem a ted už jenom marně šlape vodu, tak i toho arabského, kde se staví okázalé metrpole v poušti ničeho bez lidí a bez života, který je navíc nechutně zdegradován všemožnými tabu a příkazy, vynucující si otrlost pokrytců a lhářů. Do toho ještě čínani, kteří jsou nejrychlejší, nejlepší a nejlevnější. Prostě dost sraček na to, aby to v člověku vyvolalo vztek nebo depresi. Navrch jako červivá třešnička na shnilém dortu ta wtf romance, kde máte věřit, jak si ta zafáčovaná obřezaná bréca užívá sexu. Uf. Ne, Tome, jestli jsi snad chtěl ukázat jak je to všechno (přes ty drobné lidské bolístky) skvělé a jak jsme všichni stejní a happy a kamarádi, tak ne. Ne. To se ti fakt nepovedlo a dost jsi mě vyprudil, to ti říkám. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Film lehce o ničem. Hanks dělá co může, ale moc toho dělat nemůže. Nejzajímavější je vyobrazení střetu kultur a prostředí. Vyobrazení vedra v Saudské Arábii je fajn, ale ono to na film moc nestačí. Je zde snaha to ozvlášnit uchlastanými Dány, ale ani to moc nefunguje. Film pro nedělní odpoledne. Do kina ani omylem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic, u čeho by se člověk popadal za břicho, ale to se asi od Tykwera ani nedalo čekat. Každopádně úsměv na tváři film vyloudit a udržet úplně v pohodě dokáže. Kulturní odlišnost je tu podaná lehkým nadhledem, o vyloženě komický prvek se tu stará užvaněný taxikář, přirozeně působí i rodinná linka hlavního hrdiny a dojde i na romantiku, která působí opravdově. No a i tady se ukazuje, že Číňani jsou fakt všude. Příjemné pokoukání. 75% ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Paralela s Kafkovým Zámkem je tady očividná, napadlo mě to okamžitě, když se hlavní hrdina stále nemohl dostat tam kam potřeboval a nemohl mluvit s kým potřeboval... Jinak mě, ale film moc nebavil, odlišnost kultur západního světa (tedy i té naší) a východního světa, v tomto případě Saudské Arábie je hodně odlišná a dle mého názoru, by se míchat neměly. Nevím dost dobře, co chtěl režisér tímto filmem říci, ale to co naznačuje je pouze povrchní hloupost a nechápu jak se k ní Hanks vůbec dostal. Je to divný film a nevíc mu nevěřím. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Alan (T. Hanks) vo filme spomenul, že ako malý chlapec bol spolu s otcom v národnom parku v americkom štáte New Hampshire. V tomto štáte sa však žiadny národný park nenachádza. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Saudskej Arábii, tak prevažná časť natáčania sa odohrávala v Maroku a Egypte. Filmári však pracovali aj v spomínanej Saudskej Arábii (konkrétne v Rijáde), v nemeckej metropole Berlín či americkom Bostone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama