Reklama

Reklama

Mein Papi

všechny plakáty
Krátkometrážní
Západní Německo, 1982, 7 min

Recenze (4)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu jen velice těžko hodnotit jako film. Nevím, něco to do sebe má. Amaterský filmeček o otci, respektive z toho vyplývá trochu vztah otce a syna. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Dvakrát moc velkým fanouškem Buttgereitových obskurních hororů nejsem, ale jednoduché pojednání o jeho vlastním otci překvapuje prostou syrovostí a voyeurským nádechem. Drtivá většina záběrů byla natočena tajně, bez otcova vědění (sezení u televize, láteření kvůli hlasité hudbě). Mezi těmito prostými scénami dostáváme informace o jeho zhoršujícím se zdravotním stavu, jenž nakonec vede k infarktu (I find him dead in his armchair in front of the television with coffee and cake). Suše konstatovaná fakta bez jakékoliv špetky sentimentu vypovídají o ne zrovna ideálním vztahu otec-syn. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z retro(nebo spíše futuro)spektivního pohledu je po Buttgereitovu (následující) tvorbu tato "pocta" vlastnímu otci (nebo vzpomínka na něj) velmi zásadní. Jednak se tím dá vysvětlit pozdější Jörgova "posedlost" smrtí a jednak se v tomto filmu poprvé setkáme s Buttgereitovou takřka obchodní značkou - dost podivnou, přesto velmi poutavou a uchvající hudbou. Ten song v Mein Papi je takový úlet, že jsem se ho nemohl naposlouchat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Buttgereitovo Pupendo s ústředním songem, který vám zničí život. Úžasný geist malých lidí v malém bytě v podkroví. V lecčems dost povědomý. ()

Reklama

Reklama