Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

maddy 

všechny recenze uživatele

Lamentoval som nad tým, už pred rokom pri Defiance a musím znova. Časy Battlestar Galactica sú pre Syfy už nenávratne preč, no aj napriek tomu sa takmer rok čo rok pokúšajú nadviazať na úspech s nejakou novou sci-fi, prípadne fantasy, sériou. Bohužiaľ neustále neúspešne a neuvedomujú si to ani takmer po 10 rokoch.. Dominion nie je žiadna výnimka a aj keď téma bojujúcich anjelov vyzerá zaujímavo (síce vychádza zo slabého filmu Légia), výsledkom je len ďalší jednoduchý projekt bez akejkoľvek ambície. Pilotný diel odprezentoval namiesto očakávaného fantasy seriálu skôr soap-operu s tými najprevarenejšími romantickými klišé a stereotypnými postavami (vzťah obyčajného bojovníka s vysokopostavenou dcéru akéhosi guvernéra). Herci neskutočne prehrávajú, biblická mytológia je do toho sveta nasilu zasadená a dielo skazy dokoná lacný vizuál ako z dielne štúdia Asylum. Papundeklové interiéry, otrasné CGI exteriéry, amatérske súboje a k tomu otrasné kostýmy ako za čias Power Rangers (hlavne ten červený bojovník v závere). Ale tak čo chcieť, keď sa spojí druhotriedny režisér Légie, Priesta alebo Temného Neba s druhotriednou televíziou Syfy. Matematika je v tomto prípade jasná = seriál štvrtej cenovej. Po ťažkopádnom Defiance, pokašlanom Helixu, ďalšia až C-éčková seriálová produkcia, ktorá dokonale zrazí všetky očakávania na nulu už v úvodnej epizóde. Nemienim s tým strácať čas ani o sekundu viac. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart by si zasloužil polít dehtem a posypat peřím. Už zprznil námětově skvělé Legii a Kazatele a teď do podprůměru neomylně míří i jeho další projekt. A věren hesla "když do pekla, tak s muzikou", tak mu napsal scénář kombinující klišovitou vztahovku a intrikánské drama. Takže místo atmosférického survival / mysteriózního dramatu vyplivl post-apo soap operu. Ani po třech dílech to nevypadá, že by se děj toužil někam rozběhnout. Hodně se debatuje, rozpitvává rodina, předurčenost, nenaplněné touhy, dávné křivdy a osobní démoni. A jako v každém správném zauzlovaném seriálu, i tady má každý svoje pečlivě střežené tajemství. Nevím co by se muselo stát, aby z Dominionu vznikla stejně psychoidní a návyková záležitost, jako z Battlestar Galactica. K vzteku je, že potenciál by na to byl. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta druhá série to hodnocení a celkový dojem trochu napravuje, ale v žádným případě se tady nemůžeme bavit alespoň o průměru. Jednička je politická, skoro nekoukatelná. Zajímalo by mě komu přišel dobrý nápad udělat béčkový seriál na motivy blbýho béčkovýho seriálu. K tomu ještě do toho hodit politiku a boj o moc na pozadí apokalypsy. Dvojka už přece jen víc řešila tu apokalypsu, a byla snesitelnější. Že byl ale seriál zrušen chápu a smutnit rozhodně nebudu. Tom Wisdom byl ale fajn, škoda, že jediný. ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Pasáček andělů Scott Charles Stewart tu s větší tu s menší úspěšností neustále variuje totéž téma, nutno dodat, že dost bizarní, a tak je jeden docela zvědav, čeho se dočká, když je mu nabízen seriálový sequel vůbec ne špatného bijáku Legie.. Ovšem už samotná produkční stopa Syfy naznačuje, že nebude příliš o co stát.. Zajímavé nápady sráží tradičně špatný scénář, a tak soudný divák trpí u další šmíry, která však skýtala velký potenciál.. Příště bych prosil něco inteligentnějšího, když už se tvůrci chtějí brát tak vážně.. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Bylo by nespravedlivé tvrdit,že mě tvůrci donutili koukat na špatně natočenou kravinu,protože na tuhle slátaninu jsem se donutil dívat sám.A i když snesu hodně...tak aby andělé byli v podstatě zombíci,které rozstřelíte úplně v pohodě jednou dávkou,či protivzdušným kulometným hnízdem pokud útočí ze vzduchu...a aby jediné co je potřeba zvládnout za triky k prezentaci andělů jsou roztažená křídla,tak nechápu kde se to v té produkci bere,tohle poslat do světa.. a ještě dvě řady...boha na to musíte mít fakt koule.A to jsem ještě ani nezmínil vzájemné boje mezi anděly .....představte si anděly jak se mlátí šavličkami a tváří se děsně drsně ( a to že jsou to andělé víte jen z děje co jste už viděli)....a Gabriel,tak ten nahání respekt asi jako moderátor teleshopingu.Kdyby to alespoň nebylo tak předvídatelné....no nic...kdo chce kam,pomozme mu tam..jen se podívejte sami ... ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama