Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Pasáček andělů Scott Charles Stewart tu s větší tu s menší úspěšností neustále variuje totéž téma, nutno dodat, že dost bizarní, a tak je jeden docela zvědav, čeho se dočká, když je mu nabízen seriálový sequel vůbec ne špatného bijáku Legie.. Ovšem už samotná produkční stopa Syfy naznačuje, že nebude příliš o co stát.. Zajímavé nápady sráží tradičně špatný scénář, a tak soudný divák trpí u další šmíry, která však skýtala velký potenciál.. Příště bych prosil něco inteligentnějšího, když už se tvůrci chtějí brát tak vážně.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Navzdory nic moc hodnocení a faktu, že to je seriál z produkce Syfy, jsem příliš nečekal a na seriál se podíval spíše díky pěkným propagačním plakátům a zajímavému námětu. Seriál vychází z filmu Legion spíše jen volně a ač dějově navazuje, vizuálně a pravidly světa si jde svou cestou. První série dostává své pověsti. Je to totiž klasická Syfy produkce posledních let. Podobně jako první série Defiance, je i Dominion spíše soap-opera ve fantasy prostředí. Dějově je to nevýrazné, nikam to nesměřuje a o slovo se hlásí intriky uvnitř zajímavé nadesignovaného města postapo varianty Las Vegas, kde lidé zahodili křesťanství (pochopitelně) a vrátili se do dob antického Říma. V druhé řade jako kdyby se naprosto změnil tvůrčí tým, seriál se zbavuje takového toho laciného looku levných seriálů, kulisy výrazně potemňují (místo antiky špinavé postapo), postavy prochází často dost zásadními charakterovými proměnami, výrazně se zlepšuje akce i CGI a to nejlepší na konec, má to daleko zajímavější scénář a prohlubuje se svět i jako celek. Samozřejmě, pořád se to nechytá na moderní vysokorozpočtové seriály, ale jako oddychové béčko se to dostalo z generické šedi skoro až na vrchol (snová epizoda) a troufám si tvrdit, že kdyby to Syfy nestopli (jak mají ostatně ve zvyku), mohla to být velice slušná konkurence pro Supernatural. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pilot - Christopher Egan hraje to samé, co v The Kings, což vůbec není na škodu, a pochválit lze i zbytek castingu (až na Gabriela)...Téma je neohrané, výprava slušná, zápletka neurážející a příjemně rozehraná, postavy výživné...Stewart zatím na prostoru televizní obrazovky válčí lépe než na filmovém plátně...70% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta druhá série to hodnocení a celkový dojem trochu napravuje, ale v žádným případě se tady nemůžeme bavit alespoň o průměru. Jednička je politická, skoro nekoukatelná. Zajímalo by mě komu přišel dobrý nápad udělat béčkový seriál na motivy blbýho béčkovýho seriálu. K tomu ještě do toho hodit politiku a boj o moc na pozadí apokalypsy. Dvojka už přece jen víc řešila tu apokalypsu, a byla snesitelnější. Že byl ale seriál zrušen chápu a smutnit rozhodně nebudu. Tom Wisdom byl ale fajn, škoda, že jediný. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další typický sci-fi seriál od Syfy - takže pokud máte vysoká očekávání, spadnete z nebe dosti tvrdě na zem. Pokud vás však bavila produkce z posledních pár let této televize, tak dostanete standartní produkt, který vás rozhodně neurazí. Já se hlavně bavím americkým přízvukem Anthonyho Stewarta Heada a to mi zatím stačí... Stejně však jako u nedávného Helixu se na případnou druhou sérii zjevně nepodívám, ale aspoň tu první sérku dokoukám (archanděl Gabriel je celkem zajímavá postava...). ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama