Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nemohu než vlastně zrecyklovat již zde několikrát popsané. Kanál je především předvídatelné strašení . Zpočátku flegmatická duchařina se však postupně stává rozzuřeným cholerikem, který na Vás dští jednu povedenou strašidelnou scénu za druhou. A byť irstá stoka do jemně zatuchlého žánru nepřináší nic nového, zpívá onu obehranou písničku sexy chraplavým kontraaltem zkušené šansoniérky. Slušně odvedené řemeslo, navíc vyšperkované až překvapivě přesvědčivými herci. A finální tečka, díky které přece jen dostává trochu na frak i ona servírovaná předvídatelnost, mne vede až ke čtyřem spokojeným hvězdám. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

"Married Feedback" podaný írskym vetrom vysmiatého, dúfam že nie jednorázového Ivana. Pecka, ktorá konečne rozčerila nie len tamojšie, ale aj celoeurópske stojaté, žánrom skoro až dehydrované vody. Ázijská výpomoc je síce nepopierateľná a keďže na ľahkovážne ľakačky zhusta kašlem, tak vstrebávam väčšinou atmosfear a ten prekvakpkavo zafungoval. Úfam, že si Ivan udrží tento smerodat. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal, jako blesk z čistýho nebe do mě udeřil Kanál. Atmosférická bomba, která bude v mojí letošní Top hodně vysoko. Po většinu času silně mrazivá, v několika případech dokonce nechutně děsivá. A to i přesto, že je víceméně jasné, kam celé to závěrečné rozuzlení spěje. Jenže tady se výjimečně neptáme proč, ale jak. Velkou práci zde totiž odvádí temná smyčcová hudba, snad přímo ze samotného pekla. Ta navodí opravdu strašidelnou kulisu pro rozehrání hororového inferna, která předává štafetu bizarním výjevům a nepochopitelným událostem hlavního hrdiny. Na úplném konci pak dostane facku ten divák, co se tolik kasal, že do písmene odhadl, jak to celé skončí. Už se nemůžu dočkat, jak se tu všichni budou ohánět slovíčky typu Sinister nebo The Pact. (90%) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě potěšilo, že hlavní roli má Rupert Evans z Hellboye, ale jak se děj rozvíjel, zívala jsem nudou. David zjistí, že v jeho domě došlo před více než 100 lety k vraždě - manžel zavraždil svou nevěrnou ženu. Shodou okolností přijde David na to, že jeho žena má milence a když je spolu nachytá, má možnost je/ji zabít. A taky že jeho ženu někdo doopravdy zabije. Zápletka zahrnuje duchy minulosti, halucinace, přízraky a naprosto dementního hlavního hrdinu, co sype mouku na zem, aby v ní viděl stopy ducha, který ho pronásleduje... Ke konci je jedna jediná scéna, která je opravdu chuťovka, ale jinak se jedná o podprůměrný pokus o mysteriózní horor. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

V tom dome straší!! Vravím si strašne duchárske klišé,no v tomto prípade + s docela obstojným spracovaním.Snímok opisujúci krátke obdobie muža,manžela a otca rodiny v 1,ktorému v krátkom okamihu vstúpia do života zlí démoni s cieľom manipulovať ním.A práve tento krátky okamih bude stačiť nato,aby ste sa dali ním oklamať až pokým..nepríde záver a ten tomu bude dávať perfektný zmysel.A práve pre takéto filmové zážitky sa oplatí vytrvať. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama