Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V květnu 1485 posílá ďábel na zemi dva své vyslance, aby uvedli lidstvo do zoufalství. Dominique (Arletty) a Gilles (Alain Cuny) předstírají, že jsou bratr se sestrou. Dominique byla přitom dříve milenkou Gillese. Společně se objevují na zámku barona Huguese (Fernand Ledoux), vdovce, jenž se chystá provdat svoji dceru Annu (Marie Déa) za krutého sobce barona Renauda (Marcel Herrand). Aby rozesela všude kolem bídu a chaos, snaží se Dominique svést oba barony. Gilles se začíná dvořit Anně a hluboce se do ní zamiluje. Jelikož se věci nevyvíjejí správným směrem, objevuje se na zámku ďábel osobně. Gillese přistihnou s Annou, následně je odveden v řetězech do sklepení, kde je bičován. Pro krásné oči Dominique chce baron Renaud zabít svého soka Huguese v souboji, ale během turnaje umírá sám rukou protivníka. Hughues svého vítězství lituje, ale ďábel přesto přikazuje Dominigue, aby ho vzala s sebou do pekla. Dominique již nebaví monotónnost ďáblovy zloby a jeho lhostejnost. A tak sedá na rychlého koně a odváží barona pryč. Ďábel se zahleděl do krásné Anny a tak se snaží získat její lásku. (Snorlax)

(více)

Recenze (11)

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Právě jsem narazila na korejský film "Sarangddawin pilyoeobseo", který je přes vzdálenosti v čase a prostoru "Návštěvě z temnot" překvapivě velmi podobný. Takže komu se "Návštěva z temnot" pozdávala, tomu vřele doporučuji ke shlédnutí i výše zmíněný snímek. Zvítězí láska nad ďáblem a jeho nástrahami? ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Tato alegorie na režim nacistické okupace Francie, už dnes přece jenom nerezonuje v takových významech jako před lety (divák by se spíš musel snažit číst mezi řádky), přesto není od věci si občas připomenout, že i ten sebemocnější ďáblův smích může být poražen...třeba "obyčejnou" láskou. Po filmařské stránce však překvapivě již lehce vyčpělé. ()

Reklama

ninon 

všechny recenze uživatele

Úžasně naivní až to vyvolávalo člověku na rtech úsměv. První polovina samé "och, ách, láska", teprve s příchodem ďábla dostal děj trochu na spádu a zajímavosti. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Stredoveká romantická fantázia okorenená prítomnosťou pekelníkov. Námet originálny, spracovanie je však značne naťahované až nudné. Až príchodom diabla ( zaujímavý Jules Berry ) sa príbeh prebudí a dokáže ponúknuť myšlienky, dovtedy úporne ukryté. Herci typologicky sedia, problém som mal s preexponovaným Alainom Cunym. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Hrdina vypadá jako Jean Marais, ale není to Jean Marais - a jediné, co tomuto snímku dodává šťávy, je Ďábel. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • V tehdejší válečné nouzi musely být dobové kostýmy ušity z levných látek a filmový štáb vstřikoval injekcemi chemikálie do ovoce na stolech při scéně banketu, aby zabránil hladovým komparzistům v jeho konzumaci. (raininface)

Reklama

Reklama