Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Phantasm: Ravager“ tak za mě rozhodně není zklamáním, jedná se o film, který dál buduje mýtus a hlavně se zde vrací všechny tři hlavní postavy, navíc v podání svých tradičních herců. A bohužel už jsme si jistí, že se tak děje naposled, samozřejmě pokud by v pomyslné šestce nebyl Angus Scrimm nahrazen svou digitální podobou. „Phantasm: Ravager“ ale zůstává hlavně snímkem pro fanoušky. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Urážka hororového žánru. Jakožto hororový expert jsem již viděl mraky mizerných hororů, ale Phantasm V: Ravager většinu z nich hravě překonává. Snímek již od počátku upoutá svým amatérismem, kterému vévodí katastrofální CGI, za které by se musel styděl i žák prvního ročníku pomocné filmové školy. Režisér patrně vůbec nevěděl, jakým směrem se má film ubírat, a tak pro jistotu smíchal všechny možné žánry dohromady, jen na horor dočista zapomněl. Hlavní postava trpí demencí, takže proč podobným způsobem nevylepšit i celý scénář, řekli si zřejmě tvůrci. Agresivní létající míče, které likvidují všechno, co jim přijde do cesty, patří ještě k tomu lepšímu, co zde divák uvidí. Příběh nemá hlavu ani patu. Střih zaujme leda svou zmateností... Zkrátka škoda slov a 87 minut času. Někdy opravdu lituji své velké hororové odbornosti, která předpokládá znalost hororového žánru jako celku, tedy i těchto odpadových skvostů. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nesúrodý zlepenec scén z prechádzajúcich Phantasmov, nepoužitého staršieho materiálu, ktorý mal Coscarelli odložený doma v šuflíku a zopár nových záberov s Reggiem, zväčša natočených v prostredí blázninca, v ktorom je umiestnený (Reggieho spomínanie má slúžiť ako spojítko všetkých tých flashbackov), zaodetý v šialene lacno pôsobiacom digitálnom šate. Špeciálne efekty mala na starosti Reggieho manželka Gigi Bannister, ktorej zrejme nedocvaklo, že finty, ktoré dokáže na PC spraviť s domácimi videami budú sotva stačiť na fanúšikmi tak očakávané zakončenie kultovej série. Ravagera vnímam ako úzkospektrálnu záležitosť, určenú skôr zarytým fanúšikom série, nakoľko si nedokážem predstaviť, čím by asi tak mohol zaujať nezainteresovaného a phantasmovskou nostalgiou nezaťaženého diváka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí bude hodnotiť tento zhusta béčkový film na základe tragických trikov, ale čo tam po nich, keď aj napriek absencii financií na renderovanie dokážu vytvoriť temnú atmosféru postapokalyptického sveta a červeného sveta. Tentokrát ide o mindfuck s prelínaním troch realít, postupom času už len dvoch a neprekvapí, že v jednej sme na psychiatrickej liečebni. Hartman sériu oživil a určite s Coscarellim vedeli, pre koho Ravager robia a že do kín nepôjde a kritici ich nezaujímajú. V rámci trojdňového maratónu s celým Phantasm som v rámci možností spokojný aj s týmto finále. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Tahle série je pro mě jedna z největších hororových srdcovek a její zakončení po 37 letech (!) a to za příslovečných pět minut dvanáct (těsně před smrtí Anguse Scrimma, bez kterého by to nešlo) pro mě bylo hororovou událostí roku. Bohužel, po zhlédnutí posledního dílu si přeju, aby nikdy nevznikl. A to ze dvou důvodů - obrazově vypadá až odporně lacině a co hůř, je naprosto o ničem. Už první a čtvrtý díl byly pořízeny za směšné peníze, ale rozhodně nevypadaly jako mix homevidea se starou počítačovou hrou. A už trojka a čtyřka poněkud natahovaly sérii a přitom tlačily na její trademarky, které se okoukávaly, takže pětka měla už dopředu regulérně vystřílené střelivo a to, co nabízí, z principu nepřekvapí a nevzruší, ať už jde o nové (obří) zabijácké koule, další návrat starých známých, který tolik potěšil už ve trojce, nebo zástup Dlouhánů a la MATRIX RELOADED. Obzvlášť když těch pár nových nápadů zabíjí nenápaditá realizace, viz. úvodní honička Hemicudy s koulemi. Přestárlý Dlouhán už také žádný strach nenažene a byl velmi špatný nápad, že tu toho nažvaní víc než ve všech předchozích dílech dohromady - Dlouhán nemá mluvit, má jen hláškovat. Ve výsledku tu fungují jen dvě věci - hudba a nostalgie, které u téhle série kráčí ruku v ruce. Závěrečné posezení starých kamarádů v obrněné Hemicudě mě přece jen dojalo. Milovaná kultovní série se - krajně neuspokojivě, ale přece jen - uzavřela. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Prvý zo série, ktorý nebol natočený krstným otcom Phantasmu Donom Coscarellim. Ten sa podieľal iba ako spoluautor scenára. (Paldiny)
  • Film bol venovaný pamiatke Angusa Scrimma, ktorý stvárnil "Tall Mana" vo všetkých piatich filmoch. (BlackTom)

Reklama

Reklama