Reklama

Reklama

Chlemtám tvou krev

(festivalový název)
  • Československo Vypiju tvoji krev (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta satanistických hippie terorizuje vesnici, do které zavítá při své jízdě. Pořádá zde rituály, bere drogy a ubližuje zvířatům i lidem. Vše nabere však naprosto obludné a nezastavitelné obrátky, když tuto tlupu agresivních pobudů malý kluk nakazí vzteklinou z mrtvého psa. Nákaza se rychle šíří, mezi všemi vzniká zmatenost, halucinace, agresivita a vzájemné násilí. Bohužel se nákaza začne šířit i mezi ostatní obyvatele vesnice. Nikdo si není jist vlastním životem ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Satanistický kult hipisáků terorizuje famílii v liduprázdném městě, aby se posléze dotyční desperáti díky partyzánské akci malého hocha nakazili vzteklinou a začali s pěnou u huby vraždit jako šílení. Jednotlivosti stojící za zapamatování? Republikánský starousedlík nadopovaný LSD, dítě s brokovnicí a sebevražda těhotné ženy. Na rok 1970 zatraceně brutální jízda. Grindhouse jak víno... ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Najznámejší, pre celý subžáner "hippiesploitation" najemblematickejší a výrazovo najhyperbolizovanejší hippie exploatačný film je snímka I Drink Your Blood z roku 1970, produkovaná známou brakovou spoločnosťou Cinemation Industries. Jej režisér David E. Durston, známy už od 50. rokov sexploatačnými filmami a snímkami tematizujúcimi užívanie psychedelických látok (oba smery v sebe prepája jeho film Love Statue z roku 1966), siaha po podobnom tvorivom postupe ako vyššie spomenutá Sharpova  Psychomania.  Vychádza z prepojenia deformovaného obrazu komunity/subkultúry s dobovo populárnym a žiadaným žánrom zombie hororu, pričom výsledok sa pohybuje v rovine nechcenej, no intenzívnej a z mysle ťažko vymazateľnej paródie. Viac na: https://www.kinecko.com/make-love-not-war-a-negacia-v-hippie-exploatacnej-kinematografii/ ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Banda potulných hipíků si najde velmi pokleslou zábavu a s pomocí teatrálních krvavých rituálů začnou provolávat svou věrnost vládcům pekel. Čekáte, že je nějaká vyšší prozřetelnost potrestá a démoni si je podají? Kdepak. Stačí na to malý pomstychtivý klučina, který najde naprosto unikátní způsob, jak jim zavařit. Inu, dětská vynalézavost nezná mezí. Průšvih je, že se chlapcův „vědecký experiment“ tak trochu vymkne kontrole. Velmi vynalézavá zápletka obohacuje jinak zcela brakové zpracování grindhousového rázu a jde ve výsledku o docela zajímavou podívanou s trochou gore, bláznivou hudbou a bohužel dost slabě napsanými kladnými postavami, které se v druhé polovině snímku chovají stejně šíleně a nelogicky jako zlí a vzteklinou nakažení hipíci, od nichž by se to primárně dalo čekat. Jinak však zábavné a nápadité exploitation. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2016] Jeden z prvních průkopnickejch gore a exploatačních filmů, kde se ze řetězu utrhli vzteklinou nakažení satanističtí hipíci!!! Na rok 1970 nevídanej nářez, jakej snad do tý doby filmový plátno nevidělo. Navíc ten film i víc jak 45 let po svém vzniku pořád funguje. Sice spíš jako zábavný béčko, než jako něco nechutnýho, ale nenudí a děj dává smysl. BTW proč vůdce satanistů vypadá jako Vinetou? :-) A přiznejme si to, kdo by po shlédnutí tohodle filmu nechtěl bejt jako malej Péťa? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek otevírá satanský obřad v lese, kdy skupina nahých uctívačů (kamera si dává pozor, aby nebyly vidět pipinka ani pindík) vzývá pána pekel, zatímco je šmíruje Sylvia. Šmíračka je však odhalena a po zásluze ztrestána. Malý bráška Pete, takový nesnesitelný spratek, se rozhodne sestru pomstít. Banda nakažená vzteklinou rozpoutá v okolí pravé peklo. Dojde na uříznutou nohu, ruku i hlavu, na ubodání, oběšení, sebeupálení, nůž v břiše, kůl v břiše, zuby z huby, vidle v hrdle a střeleckou kanonádu. Souboj šíleného černocha se sekerou a indiána s mečem (co si najde hezký cíl) připomíná tanec. Policie se dostaví až s notným zpožděním. Mrtvol kopice. Nahota, krev. Amatérské přehrávání ochotníku z HorníDolní. Některé scény jsou už ve škatulce komedie - ano, stačí stříkat vodu! Tak mile blbé, až se mi to líbilo. Fajnová hudba. V titulcích by se počítám asi neobjevilo, že žádné zvířátko neutrpělo během natáčení újmu....ta slepice rozhodně ne... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Film se dočkal tradičního cenzorského "střihu", mnoho minut brutálních scén z něj bylo odstraněno. Později v 80. letech vyšla VHS verze, kde byl "odborný" příhovor jisté dámy Mary Whitehouse, která varovala před jeho obsahem, škodlivostí atd. (Flipnic)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů vůbec, který obsahoval základní téma rychlého šíření nákazy a změny člověka v agresivní a nemyslící zombie. (Flipnic)
  • Paradoxně však díky svému věku nebyl tento film nikdy umístěn na tzv. "videonasties list" ve Velké Británii. (Flipnic)

Reklama

Reklama