Reklama

Reklama

Ilsa: vlčice SS

(festivalový název)
  • Kanada Ilsa, She Wolf of the SS (více)

Obsahy(1)

Ilsa je nacistická šéfka malého SS tábora pre cca 20 väzňov. Má veľké prsia, uhladenú blond frizúru a veľmi peknú tváričku. Cez deň je jej úlohou robiť na väzňoch pokusy typu "Pri akej teplote vody asi tak človek, ponorený do nej, omdlie od bolesti?" a po nociach si relaxuje sexovaním s vybranými väzňami. V druhej línii filmu sa probližujeme k zopár väzňom a pripravujeme sa s nimi na veľký útek. Béčková snímka je prepchatá sexom, násilím a krvou. (POMO)

(více)

Recenze (117)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První a hned nejlepší díl této čtyřdílné série,asi i nejerotičtější a nejkrvavější,zároveň i nejuchylnější,Dyanne Thorne je fakt...to se musí vidět(její "herectví" a postava jsou prostě nepopsatelné 8D) a má to i jakýstakýs děj.Nicméně jde stále jen o zájmovou kultovku,běžný "spotřebitel" si bude klepat na čelo. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Partička hormony zmítaných pubescentů se rozhodla dát průchod svým zvrhlým sexuálním fantaziím skrze film. Nevybaveni jakýmikoliv znalostmi o filmování, natočili hloupoučkou taškařici, v níž najdou uspokojení muži, kteří nemají jinou možnost, jak se podívat na ženská ňadra. Dlužno podotknouti, že ňader je v této parodii spousta. Pak je zde několik toporných pokusů o naplnění žánru hororu povšechnými náznaky mučení. Válečný je ten film proto, že se dle tvůrců odehrává v nějakém pomyslném táboře. Marně dumám nad tím, čím jsou jednotlivé žánry snímku naplněny. Nerada bych shazovala Machatého umělecký počin srovnáním s tímto brakem, ale erotické scény v Extázi jsou skutečně mnohem odvážnější. Horor... no horor to vlastně je, ale především dokoukat něco takového do konce. Prokousávala jsem se tím tři dny. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasa mezi nazisploitation movies! Pervezní, soft, zvrácený, krutý, drsný, prostě asi nejslavnější film tohoto subžánru se vším všudy, i když dějové schéma u těhletěch filmů většinou zůstává neměnné. Co bych filmu vytkl? Tak asi nějakou tu ohlazenost, čistotu, uniformy, ta generálova vypadala spíš jako nějaká americká (vyznamenání apod). Jinak je to rozhodně koukatelný film v hl. roli s Ilsou alias Dyanne Thorne, která si touto rolí zajistila jistý kultovní status! ps: Jen mi trošku není jasný to, že když tu vlastně Ilsa nakonec zemře, točí se s ní i další filmy, v tomhle si měli tvůrci udělat trochu víc jasno:-) Hodnotím ale i tak přes nějaké ty nejasnosti vysoko, zejména díky nepopíratelné kultovnosti a faktu že tento snímek mě de facto uvedl do džungle filmů s taliánským žánrovým zaměřením nazis-sexploit-shocksploitation. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tohle dílo mělo hodnotit vážně, nic než "odpad" by si nezasloužilo. Ale jako nechtěná komedie je excelentní. "Herci" vysloveně perlí a režisérovi je to evidentně úplně jedno. Z filmu je krásně vidět, že jedinou jeho snahou bylo, aby pokud možno všechny "herečky" byly celý film nahé. Nudistický tábor SS by mu asi neprošel, tak aspoň nahé vězeňkyně nechá mučit polonahými esesačkami... Docela jsem se bavil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový ten "učesaný" explotation, který si bere do huby na začátku filmu ještě ubohé poselství jen proto, aby omluvil své vyprávění v tolik kontroverzním prostředí, jako je nacistický tábor. Myslím, že nacismus a jeho důsledky a historie si takovéto v podstatě ptákoviny nezaslouží. Ale jak to poberem je věc etiky a názoru každého z nás... Filmu se opravdu nemůže upřít odvaha ukázat toho hodně, ale nemyslím tím hodně na kameru, ale hodně věcí, které exploťáky obsahují. Do půlky je to ještě takové jako by se herci a celá ta parta lidí, co to natáčela, rozehřívali. Přiznám, že od půlky je to pak docela nářez a i já jsem byl mírně zaskočen, co všechno v roce 1975 dokázali natočit a ukázat. Každopádně se asi lidem líbilo, když vzniklo několik volných pokračování, že ... Tohle je exploťák, který se dá vydržet. Nevěříme obětem jejich utrpení, stejně jako nevěříme vetšině mučitelům požitek z týrání druhých. "Ploché" herecké výkony a něco, co jaksi drží diváka stále nad vodou nám brání se propadnout do něčeho tak totálně zvráceného a beznadějného, jako je "Salo 120 dní Sodomy" (Salo jsem jaksi jako jeden z mála filmů trochu "nezvládl", ale taky se nejedná o explotation). Tady je spousta nahoty, nějaké to mučení, dost sexu díky nadržené Ilse atd. Prostě starý, ale velmi dobrý exploťák pro začátečníky s tímto žánrem ... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Dílo kvůli předpokládaným obtížím vznikalo v anonymitě a je věnováno obětem holocaustu. Zajímavé je, že producent filmu David F. Friedman je židovského původu. Přesto se po uvedení snímku spustil povyk a problémy vskutku nastaly. V Německu či v Norsku byl film zakázán. Snímek však sklidil ve své době nevídaný úspěch a našel si i řadu skalních fanoušků. V průběhu dalších let vznikla tři volná pokračování Ilsy s názvy Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976), Ilsa, the Tigress of Siberia (1977) a Ilsa, the Wicked Warden (1977). (Siriuss)
  • Cyklus o Ilse je bezesporu nejznámějším, ač ne prvním (tím byl Love Camp 7), pornografickým filmem s nacistickou tematikou a byl velkou inspirací pro řadu dalších, zejména italských, filmů s obdobným obsahem. (Siriuss)

Reklama

Reklama