Reklama

Reklama

Superschopnosti moči

(TV film)
  • Francie Les Superpouvoirs de l'Urine (více)
Francie, 2013, 52 min

Režie:

Thierry Berrod

Obsahy(1)

Moč je sterilní tekutina. Z 95 procent se skládá z vody a obsahuje 5 procent odpadních látek. Je v ní obsaženo na 3000 chemických látek. Má velkou potenciální hodnotu pro lidstvo jako zdroj zelené technologie budoucnosti... Mnozí z nás raději přehlíží jednoznačný fakt, že jsme první měsíce života strávili plaváním v moči. Ale 80 % plodové vody skutečně tvoří moč plodu. A samotný plod toho denně průměrně vyčůrá tolik, že by to naplnilo dvě sklenice. Během života pak všichni vyloučíme zhruba 38 tisíc litrů moči, tedy tolik, kolik by se vlezlo do jedné velké cisterny. Přestože je toto téma nesmírně důležité, zůstává tabu. Moč má přitom vyložené superschopnosti: využívá se jako léčebný prostředek, zdroj energie, surovina i průmyslové hnojivo. Vědci zjistili, že má báječné léčebné vlastnosti, policisté ji využívají jako „chemický otisk prstu", a někteří lidé dokonce moč pijí, aby si uchovali zdraví a svěžest. Tento film vás zavede z Číny do Ameriky a pak do Evropy a přiblíží celosvětové pátrání po málo známých přednostech vyčůraných tekutin. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je dokument, ktorý vtiahne, je dosť vedecký, laika nemusí zaujať. Ale tá informácia o moči je veľmi dôležitá a prínosná. Dodnes ľudia berú moč ako niečo špinavé a pritom opak je pravdou. Už Rimania ho používali na čistenie nielen prádla, ale aj zubov... ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o urinoterapii + objevy čínských vědců !... Už se nedivím, že má Čína 1,379 miliardy obyvatel. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Celý život pít sklenku moči na regeneraci cév, nevím, jestli těch pár let navíc na vozíčku stojí za to. Energetické využití moči jako obnovitelná energie mě překvapilo. Celkově mi už tyhle ekologické úspory jako vystudovanému ekologovi začínají lézt na nervy. Každý den na naši planetě přibyde jedno okresní město lidí, zdrojů začíná být málo, tlaky na úspory stoupají. Jestli je nás tedy už tolik, že budeme méně dýchat na úsporu CO2 , tak se třeba mohou losovat lidi na euthanasii. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Dokument předkládá několik oblastí využití moči. Za sebe musím říct, že mi moc nedává smysl oblast pití moči pro vlastní zdraví. Mé tělo vyloučí jisté látky jako odpad (+ ty co odpad nejsou) a já si to mám do těla zpátky pouštět? To už mi dává větší smysl pít třeba tu velbloudí moč, protože ta má (kromě látek, jenž jsou odpad pro jeho tělo) látky pro mé tělo neznámé. A k dokumentu samotnému - to už mi přijde lepší vypít vlastní moč, než koukat na penisy lidí v dokumentu... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama