Reklama

Reklama

Sněhy Nilu

(festivalový název)
  • Česko Sníh na Nilu (festivalový název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pohoří Ruwenzori je jedním z mála míst na Zemi, kde lze spatřit rovníkové ledovce. Vlivem globálního oteplování však rychle tají. Lidé z kmenu Bakonjo, žijící na úpatí těchto ugandských hor, pomohli biologům Nateu Dappenovi a Neilu Losinovi podniknout náročnou cestu k vrcholkům. Cílem výpravy bylo vrcholy vyfotografovat, záběry porovnat s více než sto let starými snímky, a podat tak svědectví o nenávratných ztrátách. Ledovce, jež zčásti přivádí vodu do Nilu, mají zcela zmizet do dvaceti let. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (4)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a důkazný film o globáloním oteplování, které už se dá těžko zastavit či zpomalit. Dva hrdinové prochází deštěm, bahnem, pralesem, bambusem, lišejníkem, aby nakonec našli místo pořízení fotografie ledovce před 100 lety a učinili hrozivé porovnání.Expediční kamera 2016 (Krnov). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásné, krátké a přesto dostačující, skvělý projekt, který chválím. K tomu dva až podivně stejně vlasatí maníci, co se rozhodli přes grant nějakého pivovaru Stay thirsty uskutečnit svůj nápad. No přála jsem jim to a výsledek stejně jako cesta k němu byl uchvacující a především komický. Jak ho šimral křupkou pod nosem, nebo když spadl do bahna při poučování, jak se má skákat po drnech, abyste do něj nespadli. Kdyby se o tom někdo chtěl dozvědět více, protože mě to rozhodně nadchlo. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Na mě moc ukecaný dokument, chybělo mi tu více panorama z výpravy a také obecné informace, které by u podobně zeměpisných dokumentů neměly chybět. Poselství globálního oteplování šlo sdělit rozhodně o několik tříd lépe. (Expediční kamera 2016, Mikulov) ()

Reklama

Reklama