Reklama

Reklama

Netvor z Yucca Flats

(festivalový název)
  • USA The Beast of Yucca Flats (více)

Obsahy(1)

Ruský vedec Joseph Javorsky prilieta pracovne do Ameriky, no hneď po príchode je naňho zo strany KGB spáchaný atentát. Ten sa síce nevydarí, no pri úteku pred nebezpečnými agentami sa Joseph dostane do zakázaného vojnového územia, kde práve prebieha skúška atómovej bomby. Výbuch a následujúca radioaktivita z neho spravia vraždiacu beštiu. A keď sa v okolí nájde prvá obeť, vyberá sa po stopách "atómovej obludy" elitný mariňák Jim Archer. (POMO)

(více)

Recenze (40)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: BOMBA HO ZMĚNILA A ON CHTĚL…..ZABÍJET!!! ___ Co jsem četl pozadí vzniku a pak následně shlédl tento legendární kousek, tak Coleman Francis opravdu z celého srdce toužil natočit divácky vděčný dobrodružný biják, kde atomovou bombou zmutovaný člověk/bestie běhá po kraji a zabíjí, s vládními agenty, pátrajícími po záhadném kufříku, s vycvičenými zabijáky se sniperovkou, se kterou střílí po nebohé oběti z letadla a se dvěma malými kluky, kteří se ztratí v krajině a hrozí jim SMRTELNÉ NEBEZPEČÍ!!! Huh. Touha je chvályhodná, ale výsledek díky totální absenci Francisova filmařského nadání a kumštu až ukázkově nezvládnutý. Výsledkem je jeden velký padesátiminutový CHAOS. Jednotlivé scény na sebe nenavazují, práce s kamerou příšerná, kdy zabírá často přímo do sluníčka, herci vylézají z obrazu, takže není jasné, co vlastně zrovna dělají. Tor Johnson celý film zmateně pobíhá po krajině a zmatení jsou tam vlastně všichni, takže je mnohokrát zřejmé, že ani nevědí, co mají vlastně hrát a tak si Francis vypomáhá vlastním voiceoverem, kterým vysvětluje, co se na plátně zrovna odehrává (!). Přitom ten námět je krásně béčkový, kdyby se ho ujal schopnější tvůrce (vidím krásnou fiktivní verzi od Roberta Rodrigueze, to by bylo žrádlo!), šlo by o prima biják. Odpad nedám jenom ze soucitu, z mé vrozené sympatie k outsiderům, kteří tak moc a moc chtěli, ale prostě jim nebylo souzeno. Jako Colemanu Francisovi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost, kde se vědět Tor Johnson(ale prosím vás:-D) změní díky atomové bombě na člověka který trpí malomocností(nedělám si srandu jediná jeho změna po bombě je ta že se mu sloupala kůže na pár částech tváře). A vraždí každého koho potká, film je to krátký to je jednoznačně plus, ale zbytek je neuvěřitelně tupý ale díky tomu že je brán smrtelně vážně je dost vtipný. Vyprávěč který o každé scéně něco řekne je neuvěřitelně tupej. Proč to tam daly? Herci jsou strašní a hlavně ty policajti či co to bylo. A konec s králíčkem? Co to mělo bejt? :-D ()

Reklama

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Někomu prostě dáno je... a někomu holt ne. A ani Colemanu Francisovi, natož Toru Johnsonovi dáno opravdu nebylo. A jelikož s nimi stojí a padá celý film - tak v tomto případě jen padá. Až na dno. Fakt nevím, co zkritizovat dřív, jestli blábolivý příběh s vypravěčem ilustrujícím to, co divák vidí (nebo spíš má vidět, někdy to tak jasné není, pravda), a stále opakujícím jména postav; mišmaš děje před kamerou (kdyby se alespoň vědělo, že Francis a parta kamarádu se opili, chtěli něco natočit, u toho pili dál a chaoticky točili a ještě chaotičtěji stříhali, cítil bych k tomuto "filmu" i nějaké sympatie, ale on to Francis myslel smrtelně vážně), katastrofální výkon všech neherců v čele s polenem Johnsonem (ale to je urážka pro poleno, které by to asi zahrálo lépe), extra špatnou kameru nebo králíka pobíhajícího po poli v závěru. Plus agenti a dvě ztracené děti. Ty vole. To zas bylo. ()

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Fenomenálně špatný film. Dokonce skoro tak nesnesitelně špatný, jako Turecké hvězdné války. Špatně je úplně všechno, pokud to nechybí úplně. Scénická hudba je ukradena v několikasekundové délce z nějakého jiného filmu, a je do tohoto bez dialogů natočeného filmu libovolně namíchána dokola a dokola. Herecké výkony jsou takové, že by je sýkorky a krysy (namátkou) hravě mnohokrát překonaly. Práce s kamerou je geniální, pokud možno se zabírá proti slunci, takže nejen že máme němý film s pomateným komentářem, ale dokonce je to oživlý obrysový film (to byl takový předchůdce daguerotypie), opravdu černobílý -- černá a bílá, bez odstínů. Je nesmysl srovnávat s Edem Woodem, to byl nadšenec a malinko génius, kdežto tohle je děs... P.S. ale scéna z prvních sekund filmu je vlastně historicky zajímavá -- zatímco odhalená ženská bradavka by cenzurou neprošla, půlce bradavky se to podařilo... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Beast Of Yucca Flats" je z kategórie filmov velice blízkych dielam legendárneho babráka Edwarda Wooda Jr. Sci-fi/horror s debilným námetom, otrasnými hereckými výkonmi, hrozne zle natočenými akčnými (aj vražednými) scénami a primitívnou réžiou. Príbeh o rádioaktivitou zmutovanom, minimálne 150 kilovom, holohlavom, ruskom agentovi Josephovi Javorskym je tak zle natočený, že už len preto stojí za jedno pozretie. Celý tento čiernobiely snímok je takmer bez dialógov, iba s čítaným doprovodným komentárom. Zrejme preto, lebo tí pajáci, čo tam hrajú, neboli schopní sa naučiť žiaden text. * ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama