Reklama

Reklama

Lucie před Lucií

(TV film)
Dokumentární / Hudební / Krátkometrážní
Česko, 2014, 26 min

Obsahy(1)

Dokument o vzniku populární rockové skupiny Lucie. Dokumentární film v krátkých portrétech představuje jednotlivé členy skupiny Lucie a jejich cestu ke vzniku této legendární formace. Zajímavě koncipované medailony/portréty jednotlivých členů skupiny. V maximálně zhuštěné formě a s jistou dávkou vtipné nadsázky budou představeny životní osudy „čtyř mušketýrů" Davida Kollera, Roberta Kodyma, Michala Dvořáka a Petra (Břetislava) Chovance(P.B.CH.). Pořad chce odpovědět na všechny otázky spojené s životními osudy, hudební kariérou členů kapely před Lucií a dalšími hudebními a pracovními plány, koníčky i nečekanými osobními prožitky. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hele, naladíte mi to? Já to neumím." Každý začátek je těžký a tady jsme se dozvěděli, jak se archeolog, letec, popelář a vyučený bubeník začali protloukat ke slávě. Na můj vkus se tedy moc kecalo a málo hrálo. Navíc ty informace jsou buď známé nebo nepříliš zajímavé a hudba zní takřka výhradně pod mluveným slovem, takže jsem si jí moc neužil. Vlastně mě bavily jen staré záběry, ještě starší fotky, babička vařečkového talenta Dvořáka a nakouknutí na vystoupení Pražského výběru z doby, kdy jsem si myslel, že Kocáb toho blázna jenom hraje. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný večírek, na který si musíte donést své chlebíčky. Přečtu li si zde presentovaný obsah a neberu vážně "čtyři mušketýry" nebo "dávku vtipu a nadsázky", tak jediné s čím mohu stoprocentně souhlasit je zmínka o "maximálně zhuštěné formě"...........takže, pokud jste fanoušci kapely a chcete se dozvědět nějaké nové peprné informace o kterých jste doposavad neměli ani tuchu, tak si snad radši pusťte Lucii, postrach ulice.........Na druhou stranu, co bych chtěl od 26 minut?!?!?! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Lucie je grupa, ke který můžu napsat, že je to vlastně kapelka, která mě přivedla k tej tvrdší muzice, kapelka, která mě vlastně přivedla k pořádný muzice jako takový. A i když dneska si jí do uší pustím už fakt jenom výjimečně (a ta současná už jde úplně mimo mě), s lehkým svědomím si dovolím tvrdit, že jejich album Černý kočky, mokrý žáby patří k tomu nejlepšímu, co kdy v českým bigbítu vzniklo (hlavně tahle pecka). Dokument, svojí stopáží spíš jako bonus k nějakýmu záznamu live koncertu, není nic světobornýho, ale je fajn vidět, že to ty čtyři kluky asi fakt zase začalo bavit, hrát spolu. Což je, po všech těch letech žabomyších válek, vskutku dobrej pohled. Pobavila storka o Klubu nepřátel Roberta Kodyma :-) Ke zkouknutí třeba tady. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hezky pěkně... Kdo má rád Lucii, tak by se měl kouknout na tenhle dokumentík. Je tady spousta, ale fakt spousta fotek jak všichni borci vypadali za mlada. Taky je tady spousta rozhovorů (z dnešní doby). Takže je celkem zábavný vidět jak vypadal hubeňourek Kodym před 24 roky a jak vypadá teď. Vypadá to, že se má dobře. Od chlapíků se dozvíte jaký byly jejich první kapely a hudební zážitky. Asi nejvíc pobavilo to, že za mlada chvíli zkoušeli v 5.patře v paneláku u Dvořákovi babky :o)). To si nějak nedokážu představit. Prostě dokument o nejlepší český kapele. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama