Reklama

Reklama

Tajný život kočky

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Horizon: The Secret Life of the Cat
všechny plakáty
Velká Británie, 2013, 55 min

Režie:

Helen Sage

Obsahy(1)

Mnozí lidé je vnímají jako neodmyslitelnou, organickou součást životů a domácností, ale co lze o nich a jejich způsobu života tvrdit s určitostí? Řeč je o kočkách – domácích mazlíčcích vyznačujících se svéhlavostí, která občas dokáže jejich majitele tak iritovat. „Kočičí vědci“ John Bradshaw a Sarah Ellis se rozhodli, že je načase osvětlit mystérium, které se okolo koček rozprostírá. Z více než deseti milionů koček žijících ve Velké Británii si vybrali padesát, jež se staly předmětem experimentu. Všechny tyto kočky pocházející ze stejné obce nosily po dobu jednoho týdne obojky s GPS zařízením, které zaznamenávalo veškerý jejich pohyb 24 hodin denně. Některým bylo uděleno privilegium být našima kočičíma očima prostřednictvím speciálně sestrojené kamery sloužící vědcům jako ideální pomocník k tomu, jak vidět svět z kočičí perspektivy. Diváci tak spolu s vědci nahlížejí do neprobádaných zákoutí kočičích životů. Mohou je sledovat při lovu, pouličních potyčkách i potloukání se okolím a být fascinováni tím, co uvidí, díky rozsahu a pečlivosti sledování. Smyslem této sledovací operace je zodpovědět otázku, jak probíhá každodenní kočičí rutina. Jejími výsledky jsou mnohdy překvapeni i někteří majitelé. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (5)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Mám tři kočky a taky by mě hrozně zajímalo, co dělají, když jsme v práci. Je velká pravděpodobnost, že se prostě povalují, ale po zhlédnutí Tajného života kočky už si tím nejsem úplně jistá. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby někde za skříní tajně kopaly tunel, aby mohlu chodit k sousedům na tuňáka. Tenhle dokument je naprostá nutnost pro každého kočkaře a kočkařku. Vesinice nadšených kočkomilů připla na své chlupatice kamery a vypustila je na jejich běžné toulky. Za pomoci týmu profesionálních kočičích vědců pak sledovali jejich chování, trasy a vztahy. Nikdy bych neřekla, jak pestrý život může mít taková maloměstská kočka. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jak rozesmát plný sál univerzitních studentů? Pusťte jim snímek plný záběrů na kočky. Nejbáječnější na celém tomto dokumentu byl ten nápad, projekt a potom hudební podkres. A to, že to vlastně celé bylo zaměřeno na ten humorný výsledek alias, díky kamerám se sousedi můžou červenat, protože zjistili, že jejich kočka chodí žrát do misky k sousedům. Nebo že jiná kočka chodí krást prádlo z protější zahrady. Zajímavé bylo i jak vlastně na tak malém území (vybrali si menší městečko) dokáží vedle sebe ty kočky žít, jak si samy určily nějaké "směny", kdy která hlídkuje, aby se nepotkávaly a zabránily tak "hádkám". Velmi humorné a roztomilé 4-5*. Viděno na AFO 2014. ()

kiki1 

všechny recenze uživatele

Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací o kočkách, které jsem vůbec nevěděla. Moc pěkný dokument. ()

Reklama

Reklama