Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (751)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos vládne zvěř!! Jungle book mi od úvodních minut vyrážela dech intenzitou a nostalgií tak moc, že kdybych nespolkl všechny prášky na stole je zřejmě po mě. Tohle je doslova a do písmene Fairytale Orgasm! Kdyby mi někdo na začátku roku řekl, že záporákem roku bude Tygr, tak bych se mu s chutí vysmál a dnes bych se klepal na čelo, protože co zde Šér Chán předváděl za zvířecí, dominantní a nadřazený výkon klobouk dolů, respekt jsem měl jak nikdy a to radši ani nezmiňuji další zlo, které se v Džungli dokáže objevit, zde prostě není bezpečno nikdy. Jungle Book je také velmi poučný, vizuálně dech beroucí, divák místy neví, zda kouká na reálný svět či digitální ikdyž ví, že digitální je, zvířata jsou natočena úžasně, mají skvělé charaktery a věřím, že takhle nějak to funguje i doopravdy, musím pochválit i velmi intenzivní tempo, kde napětí z filmu graduje každou minutou a hlavně emoce, kde jsem se přistihl 2x v slzách a po každé na scéně byli sloni.Film řadím do topky a letos bude obhajovat definitivně přední příčky, takový zážitek jsem si z filmu neodnesl pěkně dlouho. Film má chybu pouze jedinou a to, že není o hodinu delší. 150% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nová Kniha džunglí je napůl adaptace staré knihy od Kiplinga a napůl remake starého animáku z roku 1967 (Kterou já mám velmi v oblibě). Je to něco na způsob Alenky v řiši divů (2010), Zloby a Popelky (2015). Film má nejlepší hlasové obsazení od Kung-Fu Pandy. Stál 175 milionů a ani jeden záběr není pravý. A je to skvělé. Lidi od Disneyho se zase vyřádili a to hodně dobře. Všechna zvířata vypadají opravdově, i když víte, že nejsou a navíc jim animátoři dali oči jejich hlasových představitelů. Naprosto parádní je tato trojka zvířecích postav- Šer Khána nebudete nenávidět, ale budete ho mít rádi i když je to psychopat. Baghíra vám bude připadat jako moudrý rádce a Baloo bude taková postava jejiž plakáty byste chtěli po celém pokoji. Neel Sethi je šikovný klučina. I přesto že byl při natáčení vystavěn zelenému plátnu dokáže uhrát, že vše opravdu vidí a rozhodně mu patří nominace na objev roku. Viděno v kině 3x: 1 dabing, 1 originál, 1 letní kino ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Poslednú dobu mám pocit, že Jon Favreau je lepší režisér ako herec. A tuším, že to tak aj je. Zo všetkých tých prerábok, čo už Disney spravilo a pokazilo, sa toto nadmieru vydarilo. Navyše mi to dosť dobré sadlo, pretože tento príbeh a postavy som si skoro vôbec nepamätal. A som rád, že ich Jon Favreau oživil takýmto štýlom. Je to zábava pre deti aj dospelých, strhujúce akciou, k tomu výborná hudba, animácia postav a celého filmu. Tlieskam, Disney je späť. Obľúbený soudntrack: Jungle Run. 85% - 4* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Favreau není Branagh a Debney zase Doyle. Takže místo vybroušeného rodinného klenotu přichází jen lehce nadprůměrná selanka, která okouzlí zpracováním a několika samostatně fungujícími a dokonce dojímajícími scénami, ale zbytek po polovině začne strašně drhnout a v podstatě už teď ten film působí trochu jako archiválie, místo toho, aby se Kiplingovu příběhu dostalo pořádné aktualizace. O to tu ale asi nikomu nešlo. Jako směsice disneyovského animovaného updatu a původního románu každopádně přijatelné, ale Favreau se té studené, odtažité beztvarosti svých filmů asi už nikdy nezbaví. 7/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Během tří dnů jsem viděl obě nejnovější "Knihy džunglí", takže můžu poměrně začerstva porovnávat. Oba filmy jsou super, ale jako vítěz mi vychází Serkisův Mowgli: Legend of the Jungle, přestože v poslední půlhodince trochu uvadá. Jednak se víc drží předlohy hlavního příběhu Mauglího a pak je taky mnohem drsnější, syrovější, chtělo by se říct realističtější, než Favreauova klasicky uhlazená Disneyovka s písní na rtu, která je spíš tou rodinnou verzí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Film mal v Indii premiéru 8. 4. 2016, týždeň pred premiérou v amerických kinách. Tvorcovia tým chceli vzdať poctu krajine, kde sa príbeh filmu odohráva. (beso74)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 364 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 967,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama