Reklama

Reklama

Drácula contra Frankenstein

  • angličtina Dracula vs. Dr. Frankenstein (více)

Recenze (5)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Příběh se odehrává ve zvláštním bezčasí, v němž se mísí staré kočáry s Mercedesy 70-let, moderní Frankensteinova aparatura a středověká krypta.. Atmosféra je podmanivá, ženy krásné, vše podle očekávání.. Celá první polovina filmu se děje prakticky beze slov a ta i v té druhé zazní jen výjimečně - nejvíce z úst mladé cikánky, kde ovšem většinou slouží jako zaklínadla, než že by plnila informativní či komunikativní funkci. O to významněji se v tomto snímku projevuje hudba (a zvuky vůbec: kostelní zvony, vítr, vřískot pávů..), takže místy působí jako báseň v obraze.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jesús Franco natočil síce nekonzistentný a nudný, ale atmosférický a režijne dobre zvládnutý eurotrash. K hodnotám sa pridá aj fakt, že sa tu pracuje s minimom dialógov a príbeh ( no...vlastne som tu žiadny neobjavil ), sa rozpráva viacmenej obrazmi. ()

Reklama

G04T 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film. Ne úplně dobrej, ale zajímavej. Mluví se v něm minimálně, zato je však obohacen různejma strašidelnejma zvukama a hlavně to se mi líbilo. Hudba mistra Nicolaie se sem skvěle hodí. Abych řekl pravdu, nemyslím si, že Franco úplně věděl co točil. Přijde mi, že nejen film je zmatenej, ale i Franco sám. Příběh je jasnej - jeden magor chce, aby na zemi zavládla temnota a terror a proto stvoří Frankensteina a Draculu. Exteriéry i interiéry byly fakt pěkný, jenže se daly mnohem líp využít. To by u toho ale nesměl stát Franco. Nejvíc mě srali ty cikáni, ty tam byli fakt k hovnu (což je klasika :)). ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„La maldición continúa“. Experimenty doktora Frankensteina mali na časopriestorové kontinuum devastujúci vplyv. Azda vedľajší účinok priekopníka vedy a novátora v oblasti nekromancie zapríčinil prepojenie súčasnosti a minulosti v jeden veľký filmový guláš kde oproti sebe stoja dve ikonické postavy hororu Frankenstein a Dracula. A to nie je zďaleka všetko. Francova voľná trilógia doplnená ešte o LA MALDICION DE FRANKENSTEIN a LA FILLE DE DRACULA sa v štýle LOS MONSTRUOS DEL TERROR (1970) rozhodla využiť kvôli nízkemu rozpočtu viac menej rovnaké lokácie, hercov a štáb. Minimum dialógov a vykradnutý soundtrack dopĺňa spočiatku nekonfliktnú existenciu Frankensteinovho gumeného monštra a vyschnutého Draculu fádnym až opovrhnutia hodným spôsobom. Ten, kto ťahá za nitky príbehu je popri rekvizitárovi s gumeným netopierom aj šialený doktor Frankenstein, ktorý sa rozhodol využiť svoje znalosti pri rozpútaní zla na Zemi. Jeho geniálny plán je neodhaliteľný pretože nedáva vôbec žiadny zmysel. Musím povedať, že som sa pri projekcii cítil ako Marty McFly z NÁVRATU DO BUDÚCNOSTI keďže až gotická atmosféra za plamienka sviečky sa miestami miesi s elektrickými rozvodmi, konské povozy s kočom a horiace fakle cigánskej bandy sú zasa popri automobilu zahalenom plachtou na miestnom parkovisku v zahanbujúcom kontraste. Tento povoz slúžil asi iba na výnimočné príležitosti. Francov DRACULA CONTRA FRANKENSTEIN takouto príležitosťou nie je. V záverečnej scéne, kedy sa banda cigánskych pomstiteľov vrhá s dymiacimi polienkami na sídlo grófa Draculu, som podobne ako oni kukal ako puk :). ### PS videná 82 minútová verzia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popsat prostinký příběh by znamenalo ochudit diváka o vše. I když nakonec možná ne, protože příběh nahrazují obrazy, volně plynoucí asociace, doplněné úžasnou hudbou, která tu burácí smyčci do třeskuté bouře, tam tiše ševelí jako neklidné koruny stromů v blížícím se soumraku a nakonec zlověstně duní, když doprovází ponuré obrazy se siluetou hradu v horách, již stále halí mraky běžící s větrem o závod. Krásné ječící ženy (co se však nesvlékají) čelí monstrům a nakonec se samy monstry stávají. Hororový mix z Draculy a Frankensteina přibral kromě barona a jeho monstra i vlkodlaka. Masky jsou spíše legrační, gumoví netopýři k popukání. Krví se šetřilo, i když nevím, co by dnešní ochranáři řekli na netopýra topícího se v drahocenné lidské tekutině. Hudba a kamera dokážou vykouzlit patřičnou atmosféru, byť u tohohle snímku se nejspíš bát nebudete... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama