Reklama

Reklama

Boží mlýny na prodej

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, 30 min

Režie:

Filip Remunda

Obsahy(1)

Dokument o snaze dobrovolníků zachránit pardubickou industriální památku od architekta Josefa Gočára. Budova Automatických mlýnů v Pardubicích je jednou z prvních slavných návrhů architekta Josefa Gočára. Gočárovy stavby patří k vrcholům české moderní architektury. Mlýny, které se stavěly v letech 1910 až 1925, jsou inspirovány anglickými stavbami z režných cihel. O boji za záchranu této památky a jejím využití jako veřejného prostoru vypráví tento dokument. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že tomuto dokumentu něco osobitého chybí, což je opravdu škoda :-( Každopádně, by si architektonická památka zasloužila daleko více prostoru a pochopení lidí o její záchranu pro další generace!!! 50% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Už jsem to zde psal několikrát, Filip Remunda je dle mého tím slabším článkem z hvězdné dokumentaristické dvojice, která na i za Kavčími horami operuju. Zde je další důkaz. Ač jsou Boží mlýny na prodej pouze středometrážního rozměru, nečekejte žádnou hlubší sondu. Nerozjíždějí se zrovna nejrychleji, ale v závěru začně být Remunda konečně trochu "investigativnější" a i odpovědi lidí na kameru jsou trochu smysluplné a k tématu. Na první polovinu očividně chyběl zajímavý materiál. Asi bych si přál něco trochu tradičnějšího, dokument v zaběhnutém celovečerním formátu. 40 % ()

Reklama

Reklama