Reklama

Reklama

Queer - Série 3 (2014) (série)


Ruský den žen (S03E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jaké je to být queer v současném putinovském Rusku. Nix a Rey žijí v chudém bytě v paneláku na okraji Moskvy. Nix je transexuál, Rey je lesba. Proti Putinově režimu bojují různě. Jsme svědkem jejich výpravy na nepovolenou demonstraci proti invazi na Ukrajině. Už předem počítají s tím, že pravděpodobně skončí ve vězení.
Ekaterina Polyanskaya je filmová a divadelní režisérka. Seriál Moonlight people o životě homosexuálů v Rusku měl být jejím comming outem. Po schválení celosvětově kritizovaného zákona o „zákazu propagace gayů", byl její seriál zastaven. Ekaterina nicméně pokračuje v přípravách na natáčení.
Elena Kostjuchenko, novinářka, říká, že situace homosexuálů je srovnatelná se situací Židů ve třicátých letech v hitlerovském Německu. Píše pro opoziční noviny Novaya gazeta a snaží se pomáhat homosexuálům žijícím v malých městech. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu ruskou většinovou společnost chápu. Vidí jak v Evropě pomalu končí institut rodiny. Dokonce se zde najdou psychologové, kteří říkají, rodina je přežitek. Porodnost je 1,43 dítěte na ženu.  Do roku 2050 podle demografů (Papoušková) vymře v EU 70 milionů obyvatel. Budou nahrazeno životaschopnějšími kulturami arabské a africké. Rusové si na svých hodnotách předků trvají. Komunismus je chránil před všemi ideologiemi. O sexismu, feminismu, genderismu, LGBT ani nemluvě. Vytváření genocidu vlastních obyvatel. Vynikající psycholog Jeroným Klimeš říkal na přednášce, že u nás v každé generaci žen jich třetina vymře. Zmizí. To je stav těsně po světových válkách. Zde jde o válku ideologii. Lesba v tomto dokumentu to vyjádřila trefně: "šíříme smrt duchovní i fyzickou". A dále říkala, že mohou pomáhat těm, kteří mají děti. Žehlit košile apod. Někteří vědci se domnívají, že proto se evolučně homosexualita šířila, protože  tito lidé v tehdejších tlupách o 150 lidech pomáhali těm, kteří se rozmnožují. Na druhé straně mimo Evropu je problém s nadměrným souložením a růstem obyvatelstva, protože se jich překročila únosná kapacita planety. Paradoxně v těchto oblastech je LGBT zakázáno (Afrika, Blízký východ, jihovýchodní Asie...). ()

Mafian odpad!

všechny recenze uživatele

Ruský den žen se asi snaží být dokumentem, ale žádné informace nám nepředává. Překvapuje mě, že jsem to dokoukal... ()

yvona odpad!

všechny recenze uživatele

"Rozálie Kohoutová (1985) studovala romistiku na Karlově Univerzitě v Praze a přitom přispívala do kulturně publicistických pořadů České televize „Kosmopolis“ nebo „City Folk“."......Paní Kohoutová je asi na hlavu. Tuhle sračku i ostatní blitky může vyplodit jen malý,chorý, český přisluhovač. ()

Reklama

Reklama