Reklama

Reklama

Tajuplný Shakespeare

(TV film)
  • Česko Kdo byl William Shakespeare? (více)

Obsahy(1)

Největší literární záhada všech dob. Kdo je autorem divadelních her božského Williama? 30. 5. 1593 umírá ve své době nejoblíbenější anglický dramatik. Jeho smrt je dodnes obestřena tajemstvím. Jmenoval se Christopher Marlowe. Svého druhu první divadelní superstar. Výpravnými inscenacemi uchvátil alžbětinské publikum. Jeho nástupcem se stal William Shakespeare. Až do Marlowovy smrti byl Shakespeare prakticky neznámý. Dokázal však strhnout publikum během jediného roku. Hamlet, Othello, Macbeth, Sen noci svatojánské, Romeo a Julie. Divadelní hry, jež proslavily jeho jméno po celém světě. Ale – napsal opravdu všechny tyto hry sám Shakespeare? Řada expertů má o jeho autorství pochybnosti. Kdo by získal takovou hojnost vědomostí, obsažených v jeho dramatickém díle?
William byl synem rukavičkáře, nenavštěvoval univerzitu a nezanechal po sobě jediný rukopis. Jeho žena a syn byli s největší pravděpodobností negramotní. A v závěti nenajdeme jediný důkaz, že Shakespeare byl spisovatelem. Mohlo se jednat o pouhý pseudonym anonymního autora, vystupujícího v důsledku politického pronásledování inkognito?
Někteří z badatelů jsou přesvědčeni, že se mohlo jednat o geniálního dramatika Christophera Marlowa... (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin českého jazyka a literatury. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Williamu Shakespearovi. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama