Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný temný thriller, s perfektním hororovým nádechem a výtečným výkonem Tophera Grace. Nechápu to, jak ho místní (J)elita haní a tvrdí, že roli neutáhne. Chtěl bych vidět někoho ze zdejších exprtů, jak si s rolí poradí lépe. Grace hraje právě vytěkaného a pološíleného uplakánka výtečně a právě on celý film táhne. Líbí se mi filmy, ve kterých se děje jeden mindfuck za druhým a vy stále a stále hltáte nabalující se otázky a pak přijde skvělá pointa a co říct, fakt brutální pointa. Má to atmosféru, má to lekačky, má to napětí a má to dobré herce a navíc mega sexy Genesis Rodriguez. Za mě ohromně hororové překvapení.70%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Rozjetý to je dobře. Blázen propuštěnej po 20. letech je sám ve velkým baráku, kde jsou tajemný chodby a buhví jaký schovávačky. Jenže to má háček, bojí se v něm, nesmí ho opustit, protože je v podmínce a má slušivej náramek a musí to vydržet 30. dní a k tomu všemu nemá svoje léky, takže pomalu a jistě nechápe co je realita a co halucinace. Solidní základ se, ale nepodařilo dotáhnout do zdárného konce, který je plný hádanek a zmatku. Škoda. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Škoda a opět, promarněný potenciál, jako film má několik vydařených věcí, které stojí za vypíchnutí. Dost se jich točí kolem otce, jeho kamer, tajných chodeb, fetiše a i toho co schovává v domě, nemluvě o hafanovi, který je nebo neni. A to je otázka, kterou si budete pokládat, větší část filmu, co je skutečnost a co ne, přitom výše zmíněné věci, filmu propůjčovali až démonickou auru. No a pak se to zvrtlo a skončilo to přesně tak, jak si to všechny ženský v sále přáli. On DiCaprio, chtěl asi tak nějak navázat na Shutter Island, nepovedlo se. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Popravdě - pokud by v tom nehrál Topher, tak se na to nedívám :D Ale na něj se prostě moc ráda dívám :D Je to příjemně rozjeté, ale pak to za mě spadne do takového "céčkového" stylu, že jsem už nevěřila svým očím a vůbec jsem se nechytala a jen jsem se děsila, co se tam dalšího objeví...Za mě velký propadák a mám z toho akorát tak guláš v hlavě...hmmm...guláš :D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Takže, z tohoto filmu jsem měl DELIRIUM akorát tak já. Zpočátku mě to vůbec nebavilo, přišlo mi to jako nehorázná píčovina. Chlapík, co ho propustí z blázince, kterého šoupnou do jeho rodinného sídla, který má jistou krvavou minulost a k tomu ho poučuje debilní agentka FBI či co a peskuje ho jak malého školáčka. No, jakmile tyto debilní aspekty filmu pominuly, nějak jsem si na tento film zvykal. Občas tu byly zajímavé scény, ale jakmile se ukázal na scéně bratr hlavního herce, už mě to moc nebavilo. Nebylo to už moc napínavé a ani mě nezajímal závěr, který měl jednu hloupou pointu. Dal bych i 1*, ale znám horší sračky, určitý (bohužel promarněný) potenciál tu byl. Tak jako tak je to slabota a hluboký podprůměr. Ani to nestojí za to 1 shlédnutí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)
  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)

Reklama

Reklama