Reklama

Reklama

Konec šňůry

  • USA The End of the Tour
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

"Aké by to bolo uniknúť smrti tým, že sa do nej vrhnete, napríklad, skokom z horiaceho mrakodrapu?" Dej príbehu je zasadený do roku 1996, kedy mladý spisovateľ a reportér presláveného magazínu ''Rolling Stone'' David Lipsky (Jesse Eisenberg) chce uskutočniť ohromujúce interview s hviezdou spisovateľského neba tej doby Davidom Wallaceom (Jason Segel). Wallace žije v ústraní, ďaleko od ľudskej spoločnosti, iba so svojimi dvoma psami, no práve o ňom sa v krajine v tom čase najviac rozpráva. Keď sa Lipskymu podarí s Wallaceom skontaktovať, zistia, že toho majú veľa spoločného. Spolu sa pokúšajú prísť na to, prečo sú ľudia ako oni, pochádzajúci z vyššej strednej vrstvy, s excelentným vzdelaním a jedným z najzaujímavejších zamestnaní, vnútorne prázdni a nešťastní. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jeden dlouhý rozhovor rozpínající se přes celou stopáž filmu je vtahující a upřímnou diskuzí, která umí pobavit, dojmout i prinutit k zamyšlení a sděluje divákům mnoho zajímavých myšlenek o životě, kdy se s mnohými dokážete ztotožnit, což zážitku dodává na atraktivitě. Herci jsou vedle scénáře základním kamenem úspěchu a Jason Segel s Jesse Eisenbergem podávají výborné výkony a v případě Segela jde dost možná o nejlepší roli jeho života. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na takéto niečo musí mať človek náladu. V podstate sa vo filme nerobí nič iné len kecá a kecá.... Niežeby to boli všetko hlúposti, to nie, s niektorými vecami by sa i dalo súhlasiť, skôr väčší problém som mal s predstaviteľom hlavnej postavy - Jason Segel. Vôbec mi sem nezapasoval, jeho mimika bola otrasná, skoro až odpudivá. No a do toho ten otrasný dabing... Preto kto môže, tak tento film pozerajte iba v pôvodnom znení. Priemer. 60/100 ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně iritující film, který návodně staví geniální postavu a opájí se klišé představami o ztrápených umělcích, kteří "jsou napojeni na pravdu", a proto trpí. Je to svojí banalitou jak z nějakého beatnického nebo v žitě chytajícího snu mentálně tak půl století v minulosti, kdy by tahle dětinská prozřetelnost snad působila tak sexy, jak si autoři přejí. Vše by to bylo fajn, kdyby to Eisenbergův protagonista nějak vyzýval a stál proti tomu, ale on to jen z druhé strany stvrzuje. Sice se neustále mluví o zpochybňování mýtu, ale jde jen o slova, která ten mýtus nemohou narušit, naopak dokazují, jak nenarušitelný je. V tomhle světě existuje jedno pravé umění, jedna pravá genialita. Strašně zatuchlé. Poslední dobou jsem na filmy koukal spíš optikou toho, jak jsou natočené, než o čem jsou - tady mě hezky postaru prostě otravuje, co ten film buduje. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Příklad filmu u kterého stačí pouze brilantní scénář a perfektní herecké duo, u kterého nevidíte herce, ale reálné postavy. Už dlouho jsem nenasával dialogy s takovým emočním vypjetím. Film po kterém jsem zůstal v dlouhém zamyšlení s nicotným pocitem uvnitř, na který jen tak nezapomenu. Jesse Eisenberg je sice skvělý, ale celý film si pro sebe s naprostou všedností krade Jason Segel, který mě poprvé zcela přesvědčil o svém hereckém umu. Hodinu a třičtvrtě dlouhý rozhovor mezi dvěma osamělými muži předstředního věku, který mě ani na chvíli nepřestal udivovat. 8.5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, kde padne hodně slov, hodně vět, sní se hodně jídla, vypije pití a vykouří hodně cigaret. Ale hlavně je to tak hrozně moc civilní a přirozený, až jsem zíral. Oba herci jsou perfektní, jsou sví (resp. nepůsobí to uměle) a prostě si povídají o všem možným. Tak to celý vypadá. Hlavně mě překvapil J. Segel, kterýho především známe jako jeblýho týpka z HIMYM, ale pozor. On umí hrát i jiný věci a zatraceně dobře. Bylo to vlastně hodně smutný, osamělý a depresivní, přesně takový, jakej byl život D. Wallace (aspoň v poslední době). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Nakrúcanie prebiehalo v Grand Rapids, v štáte Michigan a v Bostone. (Hudakfilms)
  • Jason Segel musel kvůli roli Davida Fostera Wallaceho přibrat přibližně 15 kilo, které ale poté úspěšně shodil. (Juditt)

Reklama

Reklama