Reklama

Reklama

Bakalářská povídka na téma „Alespoň jednou v životě být dámou". Rozvedená žena Jiřina (J. Hlaváčová) se seznámí při ztrátě peněženky s mužem (L. Munzar). Ten se jí dvoří a pozve ji na operu a večeři. Kamarádka Jiřiny (J. Dítětová) zjistí, že nápadník je vysoce postavený pracovník zahraničního obchodu a sežene jí na schůzku slavnostní oblečení. Při večeři ale Jiřina neví, jak se má chovat, a navíc jí praskne zip na šatech, které jsou jí těsné... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chápeš, co je to za zvíře ??" ;) Munzar obecný, skutečný chlap, téměř vyhynulý..;) Ovšem Jana Hlaváčová herecky rovněž skvostná, ostatně jako vždy, všemu ostatnímu navzdory.. I tomu dalšímu zvířeti, které tuhle nesmírně příjemnou záležitost režírovalo.. Jakkoli bych rozhodně nechtěl tvrdit, že Jaroslav Dudek platí za špatného režiséra, moje výtky totiž většinou platily právě zejména Dietlovi a tomu jejich tvůrčímu tandemu.. Ale to už by vyžadovalo rozsáhlejší rozbor.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický ženský trapas ve společnosti. Jana Hlaváčová své roli dodala přirozenou lidskost a typickou ženskou přirozenost, ale řekl bych, že takovéto povídce by daleko více slušel groteskní přesah humoru. Postava obyčejné ženy, jak se říká od plotny, která se náhodně dostane do společnosti luxusní restaurace, kde se projeví nejen nezkušenost, ale i trable se šaty, k tomu jenom vybízí. Ale Bakaláři jsou zkrátka jenom Bakaláři, a tak vzniklo to, co vzniklo. Herecký projev jak Jany Hlaváčové, tak i Luďka Munzara, je na nejlepší úrovni. ()

Reklama

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náměstek gen. ředitele Kučera (Munzar) pozve svou přítelkyni Jířu (Hlaváčová) na večeři. Ta se mu chce co nejlépe zalíbit a od kamarádky si půjčí překrásné šaty. Během večeře na nich ovšem praskne zip. Bakalářská povídka na téma Alespoň jednou v životě být dámou. Scénář a režie osvědčené duo Dietl + Dudek. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trapasy se stávají a dobře se na ně vzpomíná, ale kdo zažije něco podobného tak ví, že je to horor. Jiřina neměla moc možností, když ji praskl zip. Špagety mohla odkoukat od nápadníka, ale prasklé šaty jsou jiná kategorie. Otázkou je, proč se prostě muže nepožádala o pomoc. A on ji pak také nabízel. Nicméně hlavně mimická část Jany Hlaváčové je vskutku geniální. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný a hlavně věrohodný příběh, který je naprosto pokažený Munzarovo chováním (elegána a lva společnosti), u kterého bych předpokládal, (když už to uniklo režisérovi Dudkovi), že je samozřejmostí, když dáma vstává od stolu, že je jeho povinností alespoň mírně povstat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama