Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tri kamarátky prichádzajú do odľahlej oblasti v Thajsku na dovolenku. Na jednej párty spoznajú príjemných chlapov, ktorých pozvú do svojho domu. Ráno ale zistia, že zlatá socha, ktorú v dome predtým našli, je preč a spolu s ňou aj ich hostia. Pre dievčatá nastanú obrovské komplikácie, pretože socha v sebe skrýva veľa temných tajomstiev, ktorých následky ich môžu stáť život. (Marceloo)

(více)

Recenze (14)

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Skandálně špatné. Zahraniční ohlasy napovídaly, že se filmu můžu s klidem vyhnout, ale ta oživlá zlatá soška v traileru mě přesvědčila, ať mu dám šanci. Přecijen, horor s vraždící zlatou sochou se moc často nevidí. Bohužel ve výsledku je Pernicious tisíckrát viděná posedlostní duchařina s některými momenty takřka parodických rozměrů (návštěva stařeny). Katastrofálně nepovedený film vlastně ve všech ohledech. Jen ty thajské exteriéry v něm vypadají docela hezky, ale za to tvůrcům zásluhu připočíst nemůžu. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo zajímavě, kurvičky, v cizí zemi..... ale pak se to zvrtlo v jakousi pohádku o zlaté panně? :-( ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trio kočičiek na výlete v Thajsku oživí vraždiaceho démona, ktorý ich začne prenasledovať, sem tam ich posadne a nastane občasný krvavý kúpeľ s mučeníčkom. Rituály, posadnutosť, gore. Úvod vyzeral nádejne s peknými torture scénami, ale potom to už išlo z kopca. Najhoršie to bolo s hereckými výkonmi. Dievčatká mohli byť pekné ako chceli, ale akonáhle mali niečo zahrať a začali predvádzať svoje uškriekané citové výlevy, nastal veľmi vážny problém. Môžem vlastne oceniť len to, že vraždy neboli mimo záber, potešilo relatívne dostatok podrezávačiek či nejaké to rozmlátenie lebky, no aj tak tu nebolo nič, čo som nevidel už aj v lepšom prevedení. Pokusy o ľakačky tu boli taktiež, žiaľ ostalo len pri tých pokusoch. Celkovo ma to dokopy ničím nezaujalo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tri kamarátky prichádzajú na dovolenku do odlahlej oblasti v Thajsku. Na párty spoznajú príjemných chlapov, ktorých pozvú do svojho domu. Ráno ale zistia, že zlatá socha, ktorú v dome predtým našli, je spolu s chlapmi preč. Pre dievčatá nastanú obrovské komplikácie, pretože socha so sebou nesie velké množstvo temných tajomstiev, ktorých následky môžu stáť dievčatá život. - Zo začiatku to vyzeralo nádejne na štýl Hostel a krvavé mučenie. Velká škoda, že sa z toho neskôr stala ducharina, ktorá nedokázala ničím zaujať. Dobre vyzerajúce dievčatá tomu pridávajú aspoň trochu vizuálneho potešenia. Hudobný doprovod bol pre mňa hrozný, pretože mi to pripadalo ako z nejakej rozprávky o zlom vlkovi. Jasný dôkaz, že brutalitu z USA a duchov z Ázie nie je dobré miešať, pretože vo výsledku z toho vznikne len obyčajná podpriemerná zlátanina a žiadna z hororových "kultúr" sa tu neprejaví naplno. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Iný kraj; iný mrav. To by mali vedieť aj americké fešandy, ktoré majú v Thajsku doúčať miestnu mládež a namiesto toho sa zamotajú do klišé ázijského hororu... Perníčkos ma veru príliš nepotešil, dokonca ma miestami otravoval tak, že som mal chuť ho nadobro vypnúť. Thajské prostredie je síce celkom účinné a pekné, no akosi prirýchlo sa opozeralo, rovnako ako aj babská trojka, ktorá mi po čase už liezla tak na nervy, že ma ani nebavilo pozerať sa na tie ich zmätene pobehujúce prdelky. Slabý horor, ale od režiséra je to aspoň určitý posun kvalitatívnym smerom. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pod vlivem krvelačné sošky a zajímavého režiséra, jenž by mohl být příslibem do příjemně brakové budoucnosti. V rámci pracovní nabídky zavítají tři americké fešandy do Thajska. Ano, ještě nějakou dobu potrvá trend, že v hororech cestuje za hypotetickým nebezpečím něžné pohlaví, a to nejlépe v lichém počtu. A spolu s nimi sdílí jejich ubytovnu zvláštně vyhlížející soška symbolizující malou holčičku. Soška následující den zmizí, dívky zažijí podivnou noc, ze které si nic nepamatují, ale divák byl svědkem, že v transu bestiálně zavraždili trio britských turistů. Prokletý exponát zaúřadoval a nepřestane jít po dívkách, až se do jedné z nich reinkarnuje. Film diváka zasvětí do dávného obětního rituálu, po němž už je jasné, jak to se soškou je. Mladý režisér James Cullen Bressack má na to, aby už jen neděkoval v titulcích Eli Rothovi a Jamesi Wanovi, ale aby si i jeho horory získaly uznání, přičemž stylově má našlápnuto k Eli Rothovi. Film je hubený na drastické scény. Napočítal jsem tři. Kamera neuhýbá krvavým detailům, vypadalo to dobře, bylo toho málo. Režisér se vydal invenční cestou, kdy se jal strašit. V praxi to znamenalo, že trio slečen bylo vyděšené z oživlé sošky. Ano, spoře oděné herečky vzorně ječely, ale do naha nešly. Nejhorší herecký výkon podala Ciara Hanna, režisérova oblíbenkyně, není to jejich první spolupráce. Z trojlístku mladých hereček má hvězdný rozměr určitě blond sexbomba Jackie Moore. Její ztvárnění role bylo nejvýraznější. Z hororových kritérií vlastně filmu nic zásadního nechybí. Vraždění (jen občasné), strašení (bylo ho víc), invenční pojetí (to jsem nečekal), udržované tempo, nečekané vyústění story, sexappeal hereček, exotická země. Režisér se slabým rozpočtem udělal hotový zázrak. Film vypadá technicky i vizuálně k světu. Za absenci nahoty, když jsou ve filmu takové akvizice, a za nízký počet zabití, jdou procenta mírně dolů. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle u mě spadá do té kategorie Hororů, které rád nadhodnotím. Už od prvních minut, je jasné, že se bude jednat o velmi levný Horor a u Pernicious, je na tom nejhůře asi kamera. Každopádně, když už něco takového, tak alespoň odvážného -> Na děvčata je radost pohledět, ty dvě blondýnky opravdu k nakousnutí (ano, ukážou se i ve spodním prádle, ale čekal jsem více), některé scény začínaly jak z lesbického porna, což mi samozřejmě vůbec nevadilo :o) Co se týče Gore, tak vzhledem na rozpočet to nebylo vůbec špatné (Gore alá Hostel) a osobně mě dost překvapilo, jak brutální to bylo - žádné záběry mimo kameru. Příběh byl celkem originální, zlatá holčička se povedla a chvílemi to mělo i podařenou atmosféru. Finále též nebylo špatné. Za mě spokojenost a jsem rád, že jsem narazil opět na něco, co neviděl každý druhý. (HD, 89. hodnocení) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno čekal jsem podstatně větší brak a i když film stojí za starou bačkoru, najde se pár důvodů, proč se na něj mrknout. Tím prvním je zlatá strašící soška, která se sice od klasických asijských bubáků liší jen barvou, ale mě tenhle holčičí duch bavil. Tím druhým jsou lekačky, které jsou sice strašně laciné, ale na mě zafungovaly. No a do třetice je tu trio holek, které hrajou tak strašně špatně, že se to prostě musí vidět. A potěší i ta troška povedeného gore. Z mého pohledu občas nechtěná, ale přeci jenom zábava, která si ty stávající čísla nezaslouží, takže trošku nadhodnotím. 50% ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zase kurva průser :-D Scénář jak od desetiletého smrada, kterému logické vyprávění nic neříká, trapná pokusy o lekačky, které jsme všichni viděli nejméně stokrát a hlavním kravkám (které jsou neustále skvěle nalíčené), bych jejich herecký výkon nevěřil ani v pornu. Jediný, co trochu stojí za zmínku, je gore, ale pro otrlejší diváky je to pořád zívačka 1/5 s odřenýma ušima ()

Cinematrix odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek mě docela bavil. Pak ale přišlo gore, které bylo horší, než reklama na kečup z Tesca. Tři hlavní hrdinky si myslely, že je tenhle brak zřejmě posune až k nominacím na oscara, tak se rozhodly přehrávat víc, než Nicolas Cage, čímž se dostaly do vážných problémů. Ona totiž není žádná sranda hlídat si při torture sénách neustále účes a dokonalý makeup a zároveň se tvářit hůř, než když se Naomi Campbell na přehlídkovém molu ulomí podpatek. Navíc z toho, kolik krve, kde, kudy a jak dokáže vystříknout z lidského těla by se zamotala hlava nejednomu forenznímu vyšetřovateli. O scénáři radši ani nemluvim... ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Ako pomiešať Zlaté dieťa, Mahulienu zlatú pannu, Grudge (príšerka pod perinou). Do toho vtrepať pár chuťoviek (vybité zuby a vytrhnuté nechty) a máme ďalšie otrepané 100x videné veľdielo. Hviezda len za to, že na tie tri štetiny sa dá pozerať a samozrejme za zaujímavú sloniu sprchu. Dohovoril som! ()

Reklama

Reklama