Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Pořad je veden velmi zajímavou formou, kdy se kuchařský odborník Roman Vaněk dostává do různých firem zpracovávající potraviny. Líbí se mi, že i když tomu nejspíše dost rozumí, tak se šéfů výroby ptá jak malej Franta - pořad je vhodný i pro technologicky či chemicky méně nadané kusy. Navíc jeden z důvodů, proč jsem v poslední době hodně omezil tzv. šmakulády, protože vidět, jak se vyrábí je opravdu nechutné. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já ke konceptu tohoto pořadu moc nemám, co říct. Stream začínal jako YouTube, ale nakonec se z něj stalo úžasný místo, s originálními a podmětnými pořady, které mají co nabídnout. Tento pořad Romana Vaňka je jedním z nich. Vše co je zde použito, je zajímavé, pořad nabízí i rady, které vám jen tak nikdo neposkytne. Hej, neříkám, tohle třeba už dávno natáčel někdo v Americe. A koho to sere? V dnešní době je prakticky nemožný dělat stoprocentně originální obsah. Na české poměry, originalita jak prdel. A to, že některé hlášky Vaňka jsou debilní. Já bych spíš řekl lehce dětinské, ale jak už jsem řekl... koho to sere? Ten seriál není odvar tvorby Jirky Krále, ale o jídle a je to podáno dle mého perfektně, takže tak. ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele

Věcné, v lecčem poučné, trefné a leckdy zajímavé v tom smyslu, že se jedná o projekt, který provokuje a vytváří prostor k diskuzím nejen o jídle. Formát samozřejmě zapadá do koncepce internetové televize a vzhledem k probírané látce těží z profanovanosti tohoto tématu, kterého se tvůrci zhostili zase o něco jinak, než v podobných pořadech. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

S Vaňkem mám trochu problém. Jeho styl komentování mi přijde lehce přepjatý. Když například po věcné informaci, že celozrnná a grahamová mouka je prakticky to samé, pronese: "Tak to je fičák jako prase", přemýšlím, jestli ho třeba příště nezabije konstatování, že soja je luštěnina. Občasné komiksové vložky jsou taky navýsost trapné a dětinské, naštěstí krátké, takže i přesto mě pořad baví. Doporučuju hlavně zvídálkům, kteří rádi sledují a pitvají, co vlastně jedí a jakou cestou si musí potravina projít, než skončí na talíři. Nahlédnutí pod pokličku velkým molochům a pak malým firmám a farmám se mi líbí. A vůbec není na škodu vědět, jak proces výroby a jeho finální kvalitu ovlivňují další faktory, jako požadavky velkoodběratelů, tedy především hyper a super velmoci, díky kterým především žereme sračky. Fandím drobným regionálním podnikatelům, kteří sice těžko mohou konkurovat akčním cenám z letáku kauflandu, ale zato je z jejich práce cítit fortel, zanícení a snaha nešidit zákazníka na kvalitě. Tudíž kvituju s povděkem, že je tento cyklus zviditelní. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jelikož se některé epizody dají bez nadsázky použít jako učební pomůcka, o kvalitách tohoto pořadu, který volně navazuje na kultovní Peklo na talíři, opět pod taktovkou šéfa Prakulu Romana Vaňka, se netřeba nijak obsáhle rozepisovat. Tentokrát se podíváme nejen do největších potravinářských firem v ČR, ale i k menším výrobcům, takže je možné porovnat rozdíl mezi velkovýrobou a malovýrobou, podíváme se i na prvovýrobu (rozuměj jatka či dojnice) nebo například na různé druhy pochutin nebo mé oblíbené Plzně a Kofoly. Zkrátka navštívíme všechny možné i nemožné firmy, o jejíchž existenci jsem kolikrát ani netušil, každopádně jsem se vždy dozvěděl kupu informací a nikdy nebyl zklamaný. K tomu všemu ještě ten úžasný Romanův komiks, no prostě paráda. 10/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama