Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (836)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Fotr je lotr" s několika málo rozdíly. 1) Děj se neodehrává v USA, odehrává se ve Francii. 2) Lotr není jeden, jsou dva (a jeden z nich není bývalý agent, nýbrž bývalý voják). 3) Nežádoucí zeť není jeden, jsou čtyři. 4) Cílem rýpaní není zaměstnání a nedostatečná "chlapáckost", ale původ, barva pleti a náboženství. 5) Není tu žádná vykutálená kočka. Neříkám, že to chvílemi není vtipné, ale především je to tuctovka (ač sympatická) bez jediného překvapení - vše už bylo viděno někde jinde. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia skvostná ukážka francúzskeho humoru, tentokrát na tému multikultúrnych a rasistických otázok. Pokiaľ nedávni Intouchables ukázali ako sa majú točiť filmy s telesne postihnutými v hlavnej úlohe, tento ukázal (najmä hollywoodskej) produkcii, že multikultúrne narážky a otázka predsudkov sa dajú spracovať s eleganciou a inteligentným humorom, ktorý v mnohom predbieha dementné päťkorunové vtipy plné urážok a nadávok. Tempo samotných vtipov a gagov je neskutočné, údery na bránicu by zložili nejedného boxera a mňa z nich tiež ešte dlho bolelo brucho. Dôvtipný scenár s poctivou dávkou irónie sa snúbi s tradičným francúzskym humorom, plným elegancie a poctivo odvedenej práce, ktorú prenášajú na diváka príjemní herci a šikovní ľudia za kamerou. 85%. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snímek v sobě spojuje klasickou francouzskou taškařici, výborné herce a aktuální téma. A vychází to, když si někdo vzpomene na starou komediální školu, jako hlavní hvězdu si vybere Christiana Claviera (čí starší, tím lepší), odkazuje na Rabbiho Jákoba (to vyzvánění!) a humor je možná nekorektní, ale ne hloupý a zlý. Nedávno jsem zjistil, že Bernard Blier natočil nový film s tandemem Clavier & Depardieu, říkal jsem si, že se po dlouhé době musím podívat na nějakou francouzskou lahůdku (a Nedotknutelní to nebyli) a nejsem zklamán! 90%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel divný, všechny ty urážlivé poznámky a na druhou stranu ta přílišná přecitlivělost na každé slovíčko, ale pak mě to začalo bavit. Třeba zpěv hymny mě vyloženě dostal a na konci už to bylo vyloženě fajn a tak jsem si říkala, jak by bylo fajn, kdyby dokázal takhle žít každý. Mě osobně by taková situace v rodině hodně pobavila. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že táto komédia je jasne slniečkárska a chce nás priviesť k tolerancii a poznaniu, že všetko rozmanité je úžasné a že vlastne tí imigranti, islamisti, afroeurópania atď. sú vlastne všetko pohodoví ľudia, napriek tomu je to ideálna zábava. Dokonca aj pokrokovejšia než nejaká americká, keďže tam sú za utrpiteľov len potomkovia Afričanov, ale na šikmookých si nikto ani nespomenie. Jasné, nájdu sa tu aj prehnané veci, napríklad že Žid a moslim spievajú v kostole o narodení Božieho Syna, teda v reáli absolútne nemožné, ale možno aj vďaka týmto nadsádzkovým záležitostiam ide o veľmi uvoľnenú komédiu, ktorá rozosmeje a nijako nejde za hranice. Na rozosmiatie totiž používa bežný život a nie fekálie či sex. No a Christian Clavier je proste jeden špičkový herec, ale všetci mu viac než zdatne sekundovali, najmä ten černoch-otec. Najviac sa mi páčil výrok: „Každý z nás je niekedy rasista.“ Ja by som už len dodal. Niekedy aj oprávnene. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Keď sa Claude (Christian Clavier) a Marie Verneuil (Chantal Lauby) chystajú isť nakupovať autom, aby sa pripravili na Vianoce, v meste za ich autom vidno ľudí, ktorí majú oblečené krátke rukávy. (Weezy22)
  • Film se natáčel hlavně v Paříži, v Seine-Saint-Denis (Montreuil a Bobigny), v Hauts-de-Seine (Rueil-Malmaison a Colombes), Val-de-Marne (Saint-Maur-des-Fossés), v Indre-et-Loire (Chinon) a také v Abidjanu na Pobřeží slonoviny. (bianci)
  • Celosvětové tržby filmu dosáhly v přepočtu 176,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama