Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (560)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Líbilo se. Hlavně proto, jak je Daredevil realisticky drsný a nekompromisní. Náš hrdina Matt pravidelně dostává nakládačku, při které plive krev a sotva chodí. Padouch Kingpin spoléhá na strategii, že kdokoli se dá koupit, když mu nabídnete dost peněz - a taky mu to vychází. Takhle to prostě v reálném světě chodí, a proto jsou Matt a jeho parta víc uvěřitelní než ostatní Marveláčtí superhrdinové. Těm často chybí hlubší charakter a opravdové drama, což u Daredevila neplatí. Nejvíce se podobá Nolanově Temnému rytíři v tom, že je jedná o městskou temnou kriminálku s nevyzpytatelným hrdinou. Charlie Cox je coby Matt skvělý, věříte mu, že je schopný zmlátit bandu kriminálníků do kuličky, ale zároveň je to inteligentní a zranitelný člověk. A Charlie má navíc unikátní charisma a sex-appeal. Jediná moje výtka je, že za mě mohl být seriál o pár dílů kratší, připadal mi trošku nastavovaný. Zajímavé postavy a dobře natočená akce to ale vynahradily. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto si představuji pravou komiksovou temnotu. Oproti temnému DC (tmavému) Daredevil skvěle funguje a ve vážnějším duchu pracuje s legendou z Hell´s Kitchen. Castingy jsou perfektní a Punisher spolu s Elektrou mají v druhé sérii opravdu tu správnou ránu. Tady si fanoušek Marvelu nemá opravdu na co stěžovat. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii,jsem musel uznat,že tohle se opravdu povedlo.Atmosféra je naprosto dokonalá,obsazení se mi velice líbí,ale nejvíc musím vyzvednout postavu Wilsona Fiska v podání Vincenta D´Onofria.Jeho hlavní "záporák" zastiňuje všechny ostatní postavy a krade si seriál tak trochu pro sebe.Navíc nejsou akční scény zběsile přemrštěné,postavy procházejí zajímavým vývojem a celý seriál působí kupodivu příjemně civilně,přestože se točí podle komiksové předlohy. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. Série 1 - 100 % Edit Už první série byla skvělá, ale druhá ji ještě o kus překonala. Mám opravdu problém najít na ní nějakou chybu (jen ten Foggy mě občas iritoval). Staré postavy opět skvělé (Fisk už je opravdu záporák a Stick má konečně o něco více prostoru). Skvěle ale fungují i obě nové postavy. Punisher Jona Bernthala je výborný. A pak je tu Elektra, která je naprosto božská. Série 2 - 100 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisně temný komiksový seriál o Daredevilovi napravuje reputaci, kterou mu udělal nevýrazný film a skvěle připravuje půdu pro mini vesmir, který si Marvel a Netflix hezky nastartovali, takže nezbývá než se těšit na Jessicu Jones, Luke Cage, Iron Fista, crossover Defenders a samozřejmě druhou sérii Daredevila. ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Ben Urich (Vondie Curtis-Hall) v seriálu pracuje pro New York Bulletin, v komiksech však pracuje pro The Daily Bugle - stejné noviny, ve kterých pracuje Peter Parker (Spider-Man). V době produkce seriálu Marvel ještě nevlastnil práva na Spider-Mana, proto byl název změněn. (UM3L3C)
  • V závěrečné scéně posledního dílu 1. série stojí Daredevil (Charlie Cox) na římse a jsou mu vidět oči. Hned v zápětí v dalším záběru už má přes oči typické červené klapky. (Timak)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama