Reklama

Reklama

Curve

Trailer

Obsahy(1)

Mallory (Julianne Hough) je práve na ceste autom do Denveru. O dva týždne ma mať svadbu, a tak si ju už pomaly ide zariaďovať k svojmu nastávajúcemu, Bradovi. Hlavou jej víria kadejaké myšlienky, a tak si ešte posledný raz dopraje dobrodružstvo osamote. Odbočí z cesty a rozhodne si užiť jazdu malebným kaňonom. Toto rozhodnutie sa ukáže ako nie práve najšťastnejšie; po niekoľkých kilometroch jej auto vypovie službu a ona uviazne v takmer ľudoprázdnej oblasti s pokazeným autom a bez mobilného signálu. Nebyť chlapíka prechádzajúceho okolo, Christiana (Teddy Sears), by na mieste zostala uväznená ešte poriadne dlho. Ako prejav svojej vďačnosti sa ho rozhodne vziať do auta a odviesť do neďalekého motela. Toto je ďalšia chyba. Christian totiž ani náhodnou nie je milý, priateľský gentleman, nezištne pomáhajúci ženám v núdzi. Jeho pravá povaha čoskoro vystúpi na povrch a Mallory sa ocitá v ohrození života. Zúfalá žena sa preto rozhodne pre zúfalý čin: všimne si, že jej spolujazdec nie je pripútaný, prerazí zvodidlá a nabúra auto v nádeji, že sa ho konečne zbaví. A toto je jej tretia, dosť pravdepodobne posledná chyba... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Všechno dosud, byl jen osud.“ Nevěsta: Mallory Rutledge, adresa: 2PCE478 Overturned Ford, studentka viktimologie. Oblíbená píseň: Listen to Your Heart, na CD. Ženich: Christian Laughton, adr.: Weaker K-PAX 2, rozumující psychopat. „Asi jsme se museli potkat.“ Pozor! Na převráceném autě visí SPOILERY! Zatímco bujné nevěsty se se svobodou loučí v baru, kde chlastají první ligu a po chlapech se plazí jak břečťan, naše sympatická Mallory, propagátorka akce Suchý únor, na své rozlučce nepila vůbec! Tedy, pár panáků si dala, ale jen lihuprosté moči. A to se loučila nejen se svobodou, ale i s nohou a vlastně i s věnečkem, když očekávala, že motorový hororový olej bude použit jako lubrikant. OKÉNKO U SPOLUJEZDCE: [][] Čím ho scenáristi rozbili? ☻ Chabé dialogy, žádné smlouvání. Co třeba: „Ok, roztáhnu plechy a vyprostím ti nohu, ale nejdřív chci pravdu o roztahování nohou.“ „Ne, ne! Napřed tu nohu, pak teprve podrobnosti a ukázku.“ ☻ Pasivita Katie. Týral ji a vyvraždil jí rodinu, dědu Billa, babičku Sue i manžela! Nyní je zmrd chycený v železech. A ona? Nic. Stojí tam jako tvrdé Y, místo aby mu aspoň upravila fasádu.  Rozpindaný závěr a coming out Mallory, coby kované psychopatky. [][] Úchyl měl nakonec pravdu, že by se k sobě hodili. V Curve 2: Overturned again ji bude Christian honit po lesích a strašidelně při tom skřípat svou dřevěnou nohou. A až ji chytí, odvleče ji k oltáři! Dva svatební koláčky si dám, třetí jen nakousnu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela standardní skromnější survival thriller, který jsme už viděli mnohokrát a často i v lepším provedení. Hlavní hrdinka je tu trochu otravná, ústřední záporák naopak docela zábavný a klidně mohl ještě malinko přitvrdit. Chvilkama se to možná až moc vleče, je to plné žánrového klišé, ale finále je zase docela uspokojivé. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Děj se zpočátku celkem slibně rozjíždí, polopouštní exteriéry jsou čarokrásné, zápletka se jeví záživnou a kouká z toho hodně solidní thrillerové béčko. Slabiny filmu se ale projevují už před jeho polovinou - nepříliš nápaditý scénář, nepřirozené dialogy a nepřesvědčivé herecké výkony. A finále je bohužel hodně nedotažené a osekané, protože rejža se rozhodl podstatně si ulehčit práci; jako by se snad nedalo jet na dvě dějové roviny, jednu v autě a druhou v domě... No nic. Ale v rámci žánru jde myslím o vcelku uspokojvý průměr, takže půl hvězdy přidám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nezáživné béčko prekvapivo z produkcie Jaume Colleta-Serru. Matný magor, už hlasovým prejavom protivná ženská obeť, jedno blbé auto na dne priekopy a do toho... čo vlastne? Nuž, ani nič. Biedne stopové prvky napätia, takmer žiadna atmosféra, očakávateľné zvraty, klišé dialógy. Z letargie ma vyrušila snáď len krysa, dialóg o prvej sexuálnej skúsenosti a možno ešte pár drobností. Ďalší dôkaz toho, že filmy s minimom hercov a odohrávajúce sa len na pár metroch štvorcových (napr. Pochovaný zaživa) sú na jednej strane zaujímavými experimentami... ale v konečnom efekte aj dosť nezáživnými a nudnými, česť výnimkám (127 hodín). Keď som sa dozvedel, že to režíroval režisér skvelých filmov Svet podľa Prota a Kľúč, skoro som spadol zo stoličky. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Curve mě příjemně překvapilo. Samotná zápletka není sice nijak originální, ale pojetí bylo zajímavé. Až na závěr, který by se dal označit za typicky klasický, byla značná část zajímavá a to zejména mučení oběti. Hlavní postava byla sice blbá, jak jen to šlo a její chování by mohlo být instruktáží, jak se nechovat, pokud nechcete umřít, a to jakýmkoliv způsobem, ale divák si k ní přesto najde cestu, aby jí fandil. Tvůrci byli očividně inspirováni podobnými filmy, které byly natočeny dříve, ale originální stopu přece jen zanechali, a to si pochvalu v rámci hodnocení zaslouží. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film se připravoval už v roce 2007 a hlavní roli měla tehdy ztvárnit Eva Mendes. (Spidey3)

Reklama

Reklama