Reklama

Reklama

Něco se musí zlomit

(festivalový název)
  • Švédsko Nånting måste gå sönder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sebastian je androgynní dvacetiletý chlapec, snažící se v nehostinném prostředí současného Stockholmu najít lásku, nebo alespoň její iluzi, kterou si vytváří náhodnými známostmi na jednu noc. Sexuální dobrodružství ho často vhání do nebezpečných situací. Z jedné z nich ho vysvobodí Andreas, strážný anděl v koženém křiváku, v němž Sebastian spatří svou životní lásku, jíž se nemíní jen tak snadno vzdát. Od tohoto okamžiku se roztáčí kolotoč lásky, nenávisti a osudové přitažlivosti a začíná i téměř detektivní pátrání po vlastní sexuální a genderové identitě. Andreas je přesvědčen, že není gay, ale nedokáže se od Sebastiana odpoutat, a čím více se o to snaží, tím více Sebastian utíká ke svému ženskému alter egu jménem Ellie. Něžný a zároveň syrový příběh o lásce, sebepřijetí a vášni strhujícím způsobem kombinuje realismus dokumentárního přístupu se stylizací obrazů připomínající plátna barokních mistrů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna naprosto zmätená bytosť, ktorá je na pomedzí muž/žena a sama rozhoduje kedy bude tým, či oným. Pred pár rokmi Gabriele Kuby v knihe Globálna sexuálna revolúcia napísala, že sa pripravuje koncept tretieho pohlavia. Každý človek bez ohľadu na telesné znaky bude o sebe môcť tvrdiť, že je iného pohlavia a očakáva sa, že ľudia budú toto svoje rozhodnutie niekoľkokrát za život slobodne meniť. Zdalo sa mi to ako zaujímavá úchylka a tešil som sa, až to príde. Inu, zdá sa, že už je to tu a ja to nedokážem akceptovať. Sorry. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vykal. Je mi jasne, ze miestne stado nepricetnych filmovych ynteleguanov a prechytralych tlchub sa bude v tom hovne /teda pardon, "filme"/ sprtat a budu hladat tie casti toho hovna, ktore su im viacej sympaticke, pripadne menej smrdia, ale ja tvrdim uz dlhodobo : Vykal ostane furt len vykalom. A basta! Sice sa nevyznam v technickej casti filmu, ale rozhodne nemienim 25 - izmami ako to zvyknu cerstvo vystudovane filmove ynteleguany praktizovat - tuna popisovat velku cerstvu teplu sracku. 9 % ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Možná jsem moc kritický, ale tato festivalovka mě za srdce moc nevzala, i když možná dobře zobrazuje rozpolcenost osoby, která neví jak se má vlastně cítit. Tenhle vnitřní rozpor dokážu pochopit, ale asi ne u nezodpovědného floutka, se kterým se nedokážu ztotožnit. Kamera je slušná, herecké obsazení i ostatní filmařská práce, ale to je vše co dokážu pochválit a snad nic neprozradím, když napíšu že tu jde hlavně o emoce bez pevně ukotveného příběhu a pointy. Ve výsledku lehce poetická otevřená zpověď, která každému nesedne a tentokrát to není odvislé od sexuální orientace. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 // STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ani chlapec, ani dievča, ani gay, no ani lezba... Tak čo potom? Zaujímavý pohľad na život takejto androgynnej bytosti, ktorá to má v podstate v živote nesmierne ťažké. Veď je zároveň všetkým, ale aj ničím konkrétnym. Námetovo výborné, avšak na môj vkus až príliš odvážne a vizuálne veľmi intímne a sexuálne. Niektoré tie scény si naozaj mohli odpustiť, a taktiež do deju pridať niečo dramatickejšie, pretože mi to celé prišlo také plytké, akoby až bez emócií. Čo je v tomto prípade naozaj škoda, lebo takáto téma je dostatočne zaujímavá a tajuplná, a tak som ja osobne očakával niečo komplexnejšie, menej živočíšne a viac emočné... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To, že sa Sebastian cíti byť dievčaťom v tele chlapca, to si myslím, že prijal a asi na tom nechcel meniť nič. Iba hľadal niekoho, kto ho cez to všetko bude milovať takého, aký je. Andreas ho miloval, lenže len jeho ženskú stránku. Na to, že je fyzicky chlapcom pristúpiť nechcel. Nie každá láska dopadne a ľudia musia hľadať ďalej. Dobre natočené a veľmi prirodzene zahraté. Nebyť dvoch scén, ktoré už boli príliš, a kľudne mohli byť jemnejšie, idem do plného počtu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama