Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% Pozrime sa na to čo tu máme. Po Daredevilovi sa objavil ďalší člen, lepšie povedané členka, Defenders. A nie je to vôbec zlé. Krysten Ritter do role Jessicy Jones pasuje rovnako fajn, ako jej zadok do džínsov. Pred tým ako som sa do tohoto seriálu pustil, som veľa o nej nevedel, ale došlo mi, že nemám čakať akčný nárez v štýle Daredevila. Súkromná detektívka zo silou ako za štyroch chlapov si to tu občas rozdá na päste aj v posteli, takže núdza o zaujímavé scény nie je. Tak isto ani o príbeh, ktorý ponúkne aj fajn background. Trošku mi nesadol záporák, za to poteší, že sa tu objaví Luke Cage, ktorý pozdvihne trošku hodnotenie. Celkom spokojnost s prvou sériou, ale druhú už neplánujem pozerať. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslední době produkuje jeden lepší seriál než druhý.Po Daredevilovi,který se tvůrcům neskutečně povedl,jsem zhlédl i další film s podobnou tématikou.Seriál Jessica Jones sice vcelku není až tak dobrý jako DD,ale i tak má něco do sebe.Autoři se snažili vytvořit daleko temnější atmosféru,což se jim povedlo.Krysten Ritter se role povedla,ale hlavně podle mě zazářil David Tennant coby hlavní antipadouch Kilgrave.Popravdě ani sám nevím,jestli chci vidět druhou sérii,které se nejspíš dočkáme.Bude muset být alespoň tak dobrá jako první.Celé první sérii uděluji 80% ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Možná jsem chtěla nějaký seriál, kde je v hlavní roli ženská "superhrdinka", nebo jsem možná chtěla vidět další počin Krystern Ritter, nebo jsem se na to chtěla podívat kvůli pozitivním ohlasům. Těžko říct. Po pilotním díle jsem moc nadšená nebyla, celý seriál na mě působil značně depresivně, navíc jsem netušila o co jde. Druhý díl byl lepší, třetí ještě lepší a tam to nějak zůstalo. Nemůžu tvrdit, že by mě to vyloženě nadchlo, ale na druhou stranu jsem byla zvědavá co bude dál a jak to bude pokračovat. Všech třináct dílů jsem tak zhltla poměrně rychle a jsem víceméně spokojená. Jessica Jones má sympatické postavy (a obsazení) a zároveň zajímavou zápletku. Vzhledem k tomu, že má první řada "pouze" 13 epizod to nepůsobí natahovaně, naopak je každý díl nadupaný akcí. Některé díly se mi líbily víc, některé míň. Možná změním hodnocení, až se mi to trošku rozleží v hlavě, ale zatím je to pro mě slabší 4* ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jessica Jones je jiná než Daredevill, neříkám, že je horší nebo lepší, je prostě jiná. Na rozdíl od DD je to spíše krimi, akce také není tolik, kolik by jí mohlo být. První půlka je výborně tajemná, zatímco na začátku druhé se to začne trošku mlít a malinko se začnou dít nesmyslnosti, nakonec to zase chytne tempo a nepustí, až do titulků posledního dílu. Znovu je tu skvělý casting herci jak Jessicy i Luka jsou výborní i všichni ostatní nedělají ostudu, ale nejlepší volbou byl David Tennant jako Killgrave. Purple Man byl skutečně skvělí záporák, který se vyrovnává, ne-li překonává Fiska z Daredavila. Seriál má dobrý děj a skvělou atmosféru, druhá řada nebude potřeba, ale rád Jessicu uvidím v seriálu Luke Cage. Melissa Rosenberg není jako Drew Goddard, ale i tak tu máme výborný seriál. Pro komiksové fanoušky to je povinnost, pro ostatní lákavá nabídka. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Latka bola Daredevilom možno nastavená až príliš vysoko. Jessica Jones je stále o úroveň vyššie ako ostatné doterajšie Marvelovské seriály (Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter ...), ale v porovnaní s tým čo Netflix predviedol s Daredevilom je ich ďalší zárez do Marvel univerza predsa len sklamaním. Jessica Jones by chcela byť ako Daredevil, temná, jemne noir, napätá, ale na rozdiel od Daredevila nie je tak dobre napísaná. Hlavná hrdinka nemá toľko charizmy a skôr než by bola komplexnou postavou svoje konanie mení v závislosti od toho ako si to vyžaduje momentálne scenár, nemá natoľko charizmatické vedľajšie postavy s ktorými by chcel divák tráviť tých takmer trinásť hodín a náznaky atmosféry je badať iba v niektorých scénkach než by sa niesla celým seriálom. Mnoho načrtnutých tém nerozvádza a miesto toho sa sústredí na neraz zbytočné vedľajšie línie ktoré nikam nevedú a to ma za následok, že vo viacerých epizódach je tej vaty viac ako by bolo vhodné a celý seriál skôr než by sa hýbal vpred prešľapuje na mieste. Jessica Jones by chcela byť vážna, temná, prepracovaná, ale darí sa jej to iba tak z polovice, druhú polovicu vypĺňajú skôr nijako výrazné prvky, pre ktoré je tých trinásť epizód jednoducho priveľa. Na to, že to napísala scenáristka Twilightu asi okay, ale po vynikajúcom Daredevil predsa len značné schladenie očakávaní od budúcich marvel seriálov od Netflixu. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Soukromá detektivní kancelář „Alias Investigations“ je pojmenována po klubu „Alias“, který chtěl otevřít Jessicy bývalý přítel Stirling, jak je odhaleno v této epizodě. „Alias“ je také název komiksové řady, kterou se druhá série inspirovala. (NiWi)
  • Všechny epizody ve druhé sérii jsou režirovány ženami. (NiWi)
  • Postava Turka Barretta (Rob Morgan) se objevila v tomto díle, stejně jako se objevila alespoň v jednom díle ve všech sériích marvelovských seriálů na Netflixu. Jedinou výjimkou je seriál Iron Fist (od r. 2017), nicméně Barrett se objevil v The Defenders (od r. 2017), jejichž součástí Iron Fist je. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama