Reklama

Reklama

Exorcismes et messes noires

  • Francie Exorcismes et messes noires (více)

Obsahy(1)

Duševně vyšinutý kněz vynáší své vlastní inkviziční soudy. Stává se posedlým posláním vyhnat ďábla z těl prostitutek a striptérek. V pařížském nočním klubu si vybírá své "hříšnice". Na cestě vymítání ďábla neváhá dívky zavraždit. (RetroMan)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celú hodinu aj pol sledujeme erotické scénky všeho druhu, od sado maso cez lesbo až po torture a pritom zisťujeme, že to vlastne nieje o ničom inom. Akýsi ( predpokladám ) impotentný chudák posiela na onen svet jednu ´´posadnutú´´ kočku za druhou. A ďalej? Ďalej je len mimoriadne trápny záver, ako vyšitý. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Jess Franco natočil a řádně si užil film, který by lépe seděl na něj samotného. Kněz na své křižácké výpravě se pokouší zbavovat svět lehkých holek v jednom pařížském klubu. Na to, že film natočil Franco, se jedná o malý úspěch, protože jeho role kněze mu dokonale padne. Jedná se vlastně o kriminálku. Policie pátrá po masovém vrahovi, který vraždí rituálním způsobem, jako by se snažil vymítat ďábla z těl hříšnic. Svůj příběh také sepíše a odevzdá místnímu nakladateli lechtivých časopisů. Zajímavostí filmu je, že postava kněze pochází z Československa odkud utekl do Německa, kde řádil podobným způsobem. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Variace na Exorcistu z dílny proklínaného klasika žánru Jesuse Franca, který si zde také zahrál hlavní roli kněze. Ten je přesvědčený o tom, že řada dívek (samozřejmě mladých a poledných) je posedlá ďáblem a tak se ho z nich pokusí vyhnat. Mučením. Tahle Francovina (můj pracovní název Francovka se zatím nesetkává s pochopením) rozhodně nepatří mezi režisérova nejlepší díla. Lina Romay je sice kočka a má v sobě jiskru, ale film sám je utahaný i pro příznivce španělské odnože eurohorroru. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama