Reklama

Reklama

Pila smrti

(neoficiální název)
  • Západní Německo Die Säge des Todes (více)

Obsahy(1)

Poté, co znetvořený Miguel na maškarní párty napadne jednu dívku nůžkami a brutálně ji znásilní, je umístěn do ústavu pro chorobomyslné. Po pěti letech se dočká propuštění do domácí péče ke své rodině. Jeho invalidní matka se sestrou provozují internátní jazykovou školu v Costa del Sol, kde Miguel potkává krásnou brunetu Angelu, která ho uhranula už ve vlaku při jeho cestě domů ze sanatoria. Miguel jí začíná být posedlý. Bude se opakovat situace, která se stala před pěti lety? (Chatterer)

(více)

Recenze (20)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak se dostat k tetiným penězům? Plán se zdá jednoduchý! Jen je třeba povraždit několik slečen, což se jeví jako maličkost. Pro gore se nejde daleko, a tak nůžky se míhají, nůž projíždí tělem a vynořuje se v místě bradavky, cirkulárka zpívá píseň smrti. A jistá scéna v závěru připomene mistrovské Psycho! Průměrný slasher, ale se spoustou krve - a za ni dávám 3,5*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento okrajový slasher-horror mne velmi mile překvapil. Moc jsem od něj neočekával. Dostal jsem však zajímavou atmosféru, hezké prostředí, spoustu pěkných "hereček", které se nebáli ukázat více než ze svého "hereckého umění", v podstatě překvapivý a vygradovaný konec. Gore efekty super, scéna s cirkulárkou je vůbec jedna z nejlepších, co jsem kdy v horroru viděl, ta hlava herečky byla po odříznutí naprosto skutečná, žádná replika, nechápu, jak tohle udělali ... Film má pomalý rozjezd, ale na konci má docela dobré grády. Nějak mi to připomínalo filmy The Toolbox murders z roku 1978 a Island of Death z roku 1975. Takový "jiný" horrorový trash ... ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda velmi pomalého začátku a zcela zbytečných scén s místním zahradníkem a miláčkem sexu-chtivých školaček, protože když se někdy ke konci druhé třetiny film rozjede, slečny se nestydí dosti značně poodhalit svá těla a gore scény jsou opravdu více než povedené... Atmosféru má film docela dobrou, to Francovi vždy docela šlo, proto jak už jsem řekl, škoda mnoha nudných scén, protože díky nim nemohu tenhle kousek hodnotit lépe než průměr... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Za tři rudé hvězdy, víc ani omylem. Bloody Moon se sice svezl na vlně amerických slasherů, navíc vznikl v jejich nejsilnějším roce, dodržuje pevně stanovená pravidla (intro do minulosti, tajemný vrah, nějaká ta nahota a povinné objevování mrtvol), jenže opravdu dlouho nudí, než se pořádně rozjede. Mordů není tolik, ale jsou alespoň nápadité a v jednom momentu nechutně brutální. Ano, scéna s cirkulárkou uřezávající hlavu nebohé děvy je nezapomenutelná! Průměrná vyvražďovačka, ale když vezmu v potaz, že se jedná o neaktraktivní německou produkci, tak celkem ucházející. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem něco více takhle mi to přišlo jako gore detektivka. Atmosféra mi přišla nulová a celej film se podle mě docela táhnul a vrah byl zatraceně hloupej. Aspoň že tu je pár hodně slušných gore efektů které kdyby se ukázaly v zábavnějším filmu tak by byly nezapomenutélné. Takhle ale je to nudná detektivka která má nápad, na Franca není ani nijak moc trashovitá ale je jen prostě nudná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Brutálna scéna s cirkulárkou - vzrušujúca gore onania pre náročného diváka - poslúžila vhodne do otváracej kompozície filmu Pedra Almodóvara Matador (1986). (Kusko.t2)
  • Francov film Die Säge des Todes,(1981)  vo Veľkej Británii známy pod názvom Bloody Moon, sa v UK v júli 1983 dostal na zoznam tzv. "Video nasties" – t.j. podliehal distribučnému zákazu. A to až do roku 1993. Film bol zakázaný tiež v Západnom Nemecku. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama