Reklama

Reklama

Plav, rybičko, plav

  • USA Swim Little Fish Swim
Trailer

Obsahy(1)

Lilas odjede z Paříže do New Yorku, kde chce zkusit štěstí jako umělkyně. Život v New Yorku ale není jen tak. Unavená a nešťastná Lilas nemá kde složit hlavu. Muzikant Leeward jí nabídne, aby zůstala s jeho rodinou v jejich malém bytě... Maggie? Rainbow? Leeward se s Mary už ani neshodnou na jménu své tříleté dcery. Mary pracuje jako zdravotní sestra a sní o jediné věci – totálně změnit svůj život. Svého manžela nesnáší za to, že je nezodpovědný, zarostlý a věčně nedospělý kluk, který si nedokáže udržet práci. Leeward je nevšední idealista, věčně nepochopený muzikant, který sám sebe považuje za jakéhosi New Age vizionáře. Na scénu přichází devatenáctiletá dcera slavného malíře Lilas, která zkouší štěstí v New Yorku. Když se tato mladičká kráska přistěhuje k Mary a Leewardovi do jejich malého bytu v čínské čtvrti, ještě více rozhodí už tak velmi křehký vztah. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film o umělcích, tak co chtít víc. Nejlepší byla ta scéna ke konci filmu, kde se ta nešťastná umělkyně z Francie dostala do toho ateliéru a chodila tam mezi těmi totálními umělci, kteří tvořili všichni nahatí tak, že byste si to nedokázali ani představit. Dobrej byl třeba ten týpek, co maloval obraz pověšenej za nohy nebo ta umělkyně, co měla v pozadí to plátno, před ním ty balónky naplněný barvou a střílela do nich lukem. Andy Warhol hadr... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Maximálně alternativní pojetí toho snímku bylo nejspíše to jediné, co mohli tvůrci k danému tématu vymyslet. Film má prvky reality show i dokumentu. New York, jako město umělců, umělců tak avantgardních, že to občas rozum nebere. Lilasina návštěva "nahého" ateliéru plného barev, mluví za vše. Žádný kýč, žádná zaprodanost a to i na úkor domácího "štěstí". Hledají ho v červené rybičce, vysněném baráčku či zamilovaném songu. Lilas jen vnímá a snímá, aby se nakonec předvedla ve vší parádě. Výborná hudba i celková režie. Závěrečná projekce mladé filmařky je skutečně bezchybná. Alternativní pojetí nemusí sednout každému i hlavní hrdinka může vypadat jako rozmazlená, bohatá holčička. A šábesová oslava? To už je v dnešním světě opravdu výzva. Hlavně pro nadšence podobně laděných filmů, ostatní by mohli mít pocit, že se zde nic neděje. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

Samotné téma filmu bylo docela zajímavé. Mohlo se tu docela dobře popsat, že ne každý, komu se nechce pracovat, může uspět ve světě s tím, že si hraje na umělce. A Leeward, ten byl vysloveně na zabití, větší budižkničemu jsem ve filmu už dlouho neviděl. Jenže tenhle snímek je podle mého scénáristicky zcela nezvládnutý, jako by autor moc nevěděl, co si s ním počít. Spíš než o nějaký příběh jde o takové dějové střípky, které nemají moc šancí, aby více zasáhly diváka. Já se několikrát přistihl přitom, že mám potíže udržet pozornost. Zkrátka nic moc ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama