Reklama

Reklama

Návrat Godzilly

(neoficiální název)
  • Japonsko Godzilla (více)
Trailer

Obsahy(1)

Reportér Goro nalezne během plavby na své lodi na první pohled opuštěné a především dost poškozené rybářské plavidlo. Při jeho průzkumu nejenže nalezne jediného přeživšího člena posádky mladíka Hiroshiho, ale je následně napaden obřím mořským parazitem. Po návratu na pevninu Hiroshi začne vyšetřovatelům vyprávět, jak na jejich loď zaútočila Gojira, kterou považovala veřejnost za mrtvou. Vláda se snaží vše ututlat, ale jen do doby než je zničena ruská ponorka. Na nátlak ruské i americké strany nakonec premiér Mitamura musí jít s pravdou ven a co víc, je okamžitě potřeba Gojiru zničit, jinak Rusové proti ní použijí své atomové zbraně. Dopomoci by k tomu mohla nová „superzbraň“ SUPER X… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch spíše méně povedených godzill, přitom potenciál tam je= Postavy jsou sympatické a scénář vykazuje snahu o jakýsi hodnotnější přesah, ale akce v jakékoliv podobě je těžce nezvládnutá, humor je spíše potlačován a poslední(paradoxně nejakčnější) čtvrtina se stává nudným utrpením na jehož konci se velká děsivá Godzilla stává stupidní obětí jakéhosi vlastního a nesmyslného pudu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Godzilla sa vracia... na začiatok. Tvorcovia naprosto ignorujú predchádzajúcich 20 rokov a 14 Godzilláckych filmov a rozhodli sa že ten ich bude priamo nadväzovať na úplne prvý. Takže Godzilla v roku 1954 zdevastovala Tokyo a odvtedy sa zdalo že je mŕtva. Samozrejme že nie je, len to predstiera - simulantka! Po 30 rokoch spánku sa teda vybrala na nákupy do jadrovej elektrárne vybrať si nejaký pekný reaktor na raňajky. Celý film je tentoraz nezvykle seriózny a vážny. Triky taktiež konečne po dlhých rokoch urobili krok vpred takže najslabším prvkom nakoniec zostala samotná Godzilla ktorá vyzerá ( snáď až na upgradovanú zubnú protézu ) stále ako chlap v gumovom kostýme čo sa prechádza po vymakaných kulisách. Okrem trikov treba pochváliť aj pôsobivú kameru vďaka ktorej to vyzerá ešte lepšie. Zábŕda sa tu aj do politiky, sovieti a američania naliehajú na japoncov aby mohli proti Godzille použiť jadrové rakety, ale oni samozrejme odmietnu a miesto toho použijú Super X, čo je akési vznášadlo ktoré sa snaží Godzillu otráviť tým, že je do huby strieľa kadmiové strely. Neskončia však dobre, Godzilla na nich zvalí mrakodrap. Celé je to ambiciózne ako sviňa, čo ale zároveň spôsobuje úbytok zábavy, ktorá v predchádzajúcich dieloch plynula práve z celkovej stupidity a mlátiacich sa srandovných monštier. Samotná Godzilla už akosi nedokáže dostatočne utiahnuť celý film, ktorý sa tak nejak ( aj keď efektne ) vlečie. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

17) GODZILLA 1985/THE RETURN OF GODZILLA (1984)___ HEISEI SERIES 1984-1995___Asi nejambicioznější Godzilla, která měla otevřít trhy ve Spoj.státech a znovu tak oživit zašlou slávu z 50.let, což se tak úplně nepodařilo. Je tu zjevná snaha o realismus v trikové složce, po vzoru Star Wars, ale výsledkem je opět to, že herec navlečený v kostýmu chodí mezi disproporčními papundekolvými baráky a demoluje, na co přijde. Osobně jsem tomu rád, protože tahle nepodařenost činí godzillovskou sérii tím, čím opravdu je – bizarní kultovkou pro B-movies fajnšmekry. Infantilita je pryč, hraje se tu na vážné struny, dokonce nechybí trocha politiky - to když se do děje vloží Rusové a Američani, kteří mají sami strach z napadení Godzillou a přemlouvají japonského premiéra, zda by mohli Godzillu zničit atmomovými bombami. Patos kape na všechny strany a premiér se slovy: "Kdyby Godzilla zaútočila na Washington, či Moskvu, také byste nechali zemřít tolik svých lidí?" nabídky odmítne a pokusí se Godzillu zničit zbraní SUPER X, která střílí jakési speciální kadmiové náboje. Na konci Godzilla je uvězněna v kráteru sopky a další díly můžou přijít. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

K třicetinám (a devět let od předchozího počinu) vznikl výroční snímek (šestnáctý v pořadí), kterému se dostalo patřičné vážnosti. Od rozpočtu až po pojetí. Ignorují se veškerá pokračování a navazuje se na originál z roku 1954. Žádné kaiju bitky, žádný "kamarádský Godžirák jakožto ochránce lidstva". Veškeré vážné godžiry vždy byly, jsou a snad i budou o chybách lidstva, jejich nápravě a nějakém přesahu (v původní následky a strach z jaderných bomb, v Shin Godzille na byrokratičnost a nefunkčnost vládních postupů a nezvládnutí Fukušimy apod.). Zde tomu není jinak. Pracuje se s atmosférou studené války, jaderném zbrojení a Japonska v kleštích protichůdných zájmů Sovětského svazu a Američanů. Ano, navzdory serióznosti a rozpočtu jde stále v monstr scénách o chlápka v gumovém převleku, který dupá po papundeklovém modelu města. Ovšem jak pěkně a detailně. Jakkoli se na katastrofické scény čeká déle než by bylo záhodno, tak jich ve výsledku není vůbec málo a jsou působivé. Především proto, že z Godžiráka tu jde respekt. Problém je však tempo. Příliš nabobtnalá minutáž, která dává většinu stopáže prostor osudům nezajímavých postav. Vědec sensei a premiér ještě jdou, vědec padawan dejme tomu, ale prostoru, kterého se dostává jeho sestře a novináři, to už je přes čáru. Místo tomu, aby to dalo všemu tomu monstr ničení lidské měřítko a srdíčko, tak to jen ředí tempo. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Heisei éra je pro mě znovuzrození legendy Godzilly, která od originálu začala pomalu, ale docela jistě upadat a proměňovat se ve frašku (hlavně pod vedením Fukudy). Design už se taky začína opět přibližovat mému gustu, v příštím díle to už dotáhli k dokonalosti. Jinak je to dějově lehce nadprůměrný snímek, který se místy strašně táhne. Jako návrat ke kořenům ho ale oceňuju. 6/10 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama