Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (344)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

V hlavní rolí extrémní sporty a příroda. Jakýkoli děj a řečičky tu prostě slouží jen na výplň stopáže, o ty tu nejde. Takže když si člověk odmyslí balast, nezbyde mu nic jinýho, než se v nejčistším smyslu kochat. Nad epickejma záběrama krajiny a parádně nafilmovanou akcí sestříhanou ze sportů, které třeba samy o sobě extrémní být nemusí, ale jsou realizovány v extrémních podmínkách. Nejsilnější scény jsou tu pro mě dvě. První je slet ze skal, o němž jsem kdysi četla v nejlepším časopisu pro muže (a moderní ženy) a vždycky jsem ho chtěla vidět na vlastní bulvy, což se mi poštěstilo v hodně dobrym prezenté. Druhá je výlez na vodopády, kurnik, ti kluci začali posilovat snad ještě dřív, než jim z pusy vyšlo "máma". A hlavní plus je to, že všecky tyhle akcičky jsou tak dobře sestříhané a přehledné, že divák nemá nejmenší problém pocítit zlomek toho, co by asi mohl cítit ve skutečnosti. Já teda každou akční scénu znatelně cejtila, jak mi ze zadku lezou kostky adrenalinu. A všemu ještě pomohlo solidní 3D, které fakt při akci pomáhá nabýt dojmu "jó, jsem v tom s nima". Jediný, co mě nepotěšilo, bylo zneškodnění mého oblíbence Thieriota ještě před úvodníma titulkama. Ale ono se nakonec i na toho Bon Joviho v hlavní roli dalo koukat, když akce zpomalila, a nic jinýho nezbylo. PS: Teresu Palmer bych tu vůbec nepoznala, "V.Paradis" look jí vůbec nesedí a jen jí zevšedňuje, jako blondýně jí to sluší víc. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím ihned říct, že film se podle mě nedá pokládat za remake, neboť je to příběhově trošku odlišnější. Postavy jsou v zásadě stejné, ale co u nich postrádám, tak je charakter. Schwayze s Reevesem byli opravdu charismatičtí. Je mi líto, ale herci to tady nezvládli tak, jak jsem si představoval. I příběh ničím nevyčnívá. Jediným faktorem, který tento film zachránil, jsou neskutečně mistrovsky natočené akční scény, které byly opravdu dechberoucí. Za to tvůrce obdivuji. Potěšil mě Ray Winstone, který zahrál roli detektiva docela dobře. Podle mě se film s takovým rozpočtem dal natočit lépe. Za mě 65% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na závěr filmového roku 2015 jsem si připravil zajímavý zážitek a s volným lupenem v kapse vyrazil do kina na tenhle skvost. Resumé? Nepřekonatelný nářez to určitě není, ale zároveň mě to nijak nepohoršilo. Je to asi takový jaký se to dalo čekat podle trailerů. Spousta extrémních výkonů na hranici, nebo spíš za hranicí lidských možností. Spousta cool kousků, bezstarostný životní styl a pěkný kočičky vrtící pozadím na nejrůznějších párty. Plus občas nějaká ta akce. Na příběh zapomeňte žádnej tu není a ani o něj nejde. Na původní film zapomeňte rovněž, protože si to z něj bere jenom postavy, plus asi dvě až tři známý scény z originálu. Jinak je to něco úplně jinýho. Samozřejmě, že tenhle film je velkej zabiják mozkových buněk, ale s tím jsem taky počítal předem. Jenom si možná mohli odpustit ty filozofický kecy typu : vracíme zemi, co nám dala apod. To je jenom zbytečná póza. Každopádně milovníci adrenalinových sportů budou nadšeni. Ostatní diváci se nenáročně pobaví a občas se jim i zatají dech. Příjemná pohodová jednohubka, která na zakončení roku přišla celkem vhod.60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný a hlavně mizerný remake, který má s původním filmem společnou jen hlavní premisu tajného policisty uprostřed gangu. Původní klasika toto dílo zadupává s přehledem do země, ačkoliv nebyla na první pohled, tak cool. Tento film je jen nudná přehlídka polonahých krásek a nabouchaných chlapů, kteří jsou jen nudnými figurkami na rozbité šachovnici. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

To nejhezčí na tomto filmu jsou asi akční záběry z adrenalinových kousků. Jinak příběh za moc nestojí, postavy jsou úplně ploché, takže vás při sledování jen těžko některá z nich osloví a nezapomenete v dalším záběru její tvář a hlavně je policejní vyšetřování opravdu velmi ledabylé. Co se hlavní postavy týče, je to o něco komplikovanější, neboť je to velký sympaťák a především u ženského publika by mohl sklidit nějaké úspěchy. Nicméně jeho počínání je tak trochu nablblé, že se jen stěží věří jeho přehnaným citům k loupeživé bandě. PS: Monotónní a velice nudné automobilové honičky mi otrávily podstatnou část filmu. I z toho důvodu mne druhá polovina přestávala bavit a postavy mi začínaly být čím dál tím volnější. Nakonec je těžké se rozhodnout, ke které hranici 50% se přiklonit. Vyvrcholení však bylo naprosto nepochopitelné a celé poselství to pohřbilo. Proč se za ním vlastně celou dobu tak honil napříč státy a vším tím nebezpečensvím, když to vlastně ani není tak nebezpečný kriminálník. No a když ho konečně má, nechá ho jen tak jít (a pravděpodobně chcípnout), což nevím jak si bude schopen obhájit u nadřízených. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama