Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (344)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s originálom nebudem, pretože to by sme túto verziu mohli hneď odpísať ako jednoznačne horšiu. Ide o to, či film obstojí sám o sebe no a aj by mohol, ak by neobsahoval niekoľko hneď zrejmých nedostatkov. A problém je hneď v hlavnej postave. Bracey je bohužiaľ necharizmatický a nefotogenický, takže by ste ho po pozretí filmu ani na ulici nespoznali. Nefungujú emócie a napätie medzi postavami, akoby bol PB nejak nasilu stláčaný k dvom hodinám na úkor budovania vzťahov medzi postavami. Pričom Ramirez a Winstone boli dobrými voľbami, si myslím. Film určený vďaka krásnemu vizuálu iba do kina, tam by som bol možno spokojnejší, ale negatívne recenzie ma odradili. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím ihned říct, že film se podle mě nedá pokládat za remake, neboť je to příběhově trošku odlišnější. Postavy jsou v zásadě stejné, ale co u nich postrádám, tak je charakter. Schwayze s Reevesem byli opravdu charismatičtí. Je mi líto, ale herci to tady nezvládli tak, jak jsem si představoval. I příběh ničím nevyčnívá. Jediným faktorem, který tento film zachránil, jsou neskutečně mistrovsky natočené akční scény, které byly opravdu dechberoucí. Za to tvůrce obdivuji. Potěšil mě Ray Winstone, který zahrál roli detektiva docela dobře. Podle mě se film s takovým rozpočtem dal natočit lépe. Za mě 65% ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Musela jsem hóódně přihmouřit oči, abych tomu dala tři hvězdy. Ale asi jsem chtěla být hodná. Nedávno jsem viděla kousek původního Bodu zlomu a už podle toho kousínku jsem poznala, že je mnohem lepší. V tomhle byla děsná hlavní postava. Taková nemastná, neslaná. Všichni potetovaní jak kokůtci. Hlavní žába taky hnusná a taky hnusně potetovaná. A čím víc se blížil konec, tím víc to bylo sci-fi. Ten skok z vodopádu nebo vrtulník létající těsně nad rozbouřeným mořem... No na konci jsem měla fakt dost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když spadne v lese strom a není to na Youtube, stalo se to vůbec?" Nevím, to je na mě moc filozofie a já mám radši akci. A té jsem se dočkal, protože se nám vrátil Johnny Utah, aby znovu pohonil Bohdiho. Jenom už není americkým fotbalistou, ale motocyklistou a nehoní surfaře, ale Ozakiho osmičáky. Bystře jsem si přitom všiml, že to moc originality nepobralo, ale mě prostě adrenalinově ovanulo to kradení vln, žehlení hory prknem, slalom mezi poletujícími šutry, šplh po hladké skále, průlet vodopádem či prosté netopýři poletování. Oči i uši si to zkrátka užily a mozek si odpočinul, což je přesně to, co jsem očekával a potřeboval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud by se to jmenovalo „Osm způsobů jak se zabít a být při tom jakože cool“, tak prosím, ale jako remake filmu o surfujícím Pavlu Nedvědovi a jeho podivuhodném příteli z FBI je to vysloveně směšné. Obzvláště k popukání pak bylo, jak ti extrémní outdoor narcisové vedli filozofické plky o svobodě, vlastní cestě a splynutí s přírodou a přitom se nechali vydržovat prachy ropného šejka jak nějaká děvka. Kurt Wimmer by měl být zakázán stejně jako nacismus, chemické zbraně či močení na veřejnosti.. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)
  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama