Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pátý film s Les Charlots a první, který paroduje slavné Dumasovy mušketýry. Režie se ujal osvědčený francouzský režisér komedií (trilogie o Fantomasovi) a historických filmů (Hrbáč, Kapitán, Ve službách krále a Tří mušketýrů z roku 1953). Pod jeho taktovkou vniklo obrovské překvapení. Čtyři sluhové jsou příjemnou parodií s inteligentním situačním humorem. Především zparodovaná bitva čtyř mušketýrů s gardisty a následné honění sluhů po statcích v okolí na počátku filmu je podle mě vůbec nejlepší scénou ze všech filmů s Les Charlots. Vypíchnout se ještě musí podobně zahraná scéna v hospodě, kdy opět mušketýři se sluhy stojí proti přesile gardistů. [2247. hodnocení, 74. komentář, 67%] ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Běhal tak rychle, Milady, že byl k nerozeznání od vévody!" Les Charlots jsem kdysi míval hodně rád a myslel jsem si, že když se tohle ke mně nedostalo, tak to asi nebude stát za to. Ale než všechny ty stále přibývající a vážně se tvářící variace na Tři mušketýry, to raději tuhle taškařici. Milou a zábavnou. Jen je s podivem, že se do toho pustil právě André Hunebelle, který tím zparodoval všechny ty svoje vlastní Hrbáče a Kapitány. Je tu spousta akce, dobrých hlášek, nenásilných odkazů k současnosti a velmi mě pobavil všudypřítomný Alexandre Dumas, který si dělá poznámky. Paul Préboist jako Otec Joseph zpočátku vtipný, naštěstí ale zmizí z prostoru v momentě, kdy začne být nudný. Neodolatelný je i Jacques Seiler, tentokrát specifickou plešku skrývající pod parukou. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři nikdy nepatřili mezi moji nejvyhledávanější filmovou „látku“, ale byl jsem zvědavý, jak si s tím poradí čtveřice maníků z Les Charlots. No úplné zklamání to nebylo, ale jak již bylo řečeno, pánové to pojali dosti odlišným způsobem, než jsem byl u jejich předchozích filmů zvyklý, ubylo kvalitních humorných situací a tak to v mých očích vypadalo dost rozpačitě. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se tu párkrát nezasmál (zvláště při soubojích s gardisty), ale jinak jsem se u sledování i dost nudil. Josephine Chaplin byla ale okouzlující a tak mi to alespoň částečně vynahradila. Pořád se to ale udrželo v průměrných vodách. 50% ()

Maynard. odpad!

všechny recenze uživatele

Asi po 30ti minurách jsem začal tento film doslova nenávidět. Komedie/parodie sice nejsou zrovna mým denním chlebem (ovšem kromě Žhavých výstřelů), ale tento film je opravdu neuvěřitelný kýč a provar. Doposud jsem všechny příběhy třech, resp. čtyřech mušketýrů měl rád, ale co je moc, to je prostě moc. Rádoby vtipné a bláznivé scénky snad musel vymýšlet naprostý magor, který by možná tak zvládnul pobavit 5ti leté publikum. Třikrát fůj a sorry za ten nepříjemnej komentář, ale musel jsem...Tenhle týpek že natočil Fantomase??? ()

topi 

všechny recenze uživatele

Režisér kultovních Fantomasů si v poslední fázi svého filmového života vyzkoušel kočírovat seskupení Le Charlots, což však dopadlo nevalně. Příliš zdlouhavé a nudné, bez šťávy a šmrncu. Parodie na mušketýry je sice dobrý nápad, ale zpracování pokulhává o jedné berličce. Nutno podotknouti, že i dabing, který ČT vysílala bohužel za moc nestál. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama