Reklama

Reklama

Cool and Crazy

  • Česko S nadšením (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Není to lákadlo pro turisty ani výmysl filmařů - je to skutečnost! Někdy stejně bláznivá a ztěží uvěřitelná jako osudy autentických představitelů, členů mužského vokálního sboru z městečka Berlevag. Mrazivá krása pobřeží Barentsova moře skvěle podtrhuje mentalitu lidí, kteří díky svému hudebnímu zápalu zapomínají i na drsné přírodní podmínky. Knut Erik Jensen citlivě, s velkým smyslem pro detail a humor skládá mozaiku různorodých životních příběhů. Minimálně jedno je však spojuje: obdivuhodná vitalita a vůle postavit se nepřízni všeho druhu. Mezi muži, kteří vystupují v motýlcích a svérázných čapkách, nalezneme zapáleného marxistu, pro něhož byl Lenin největší postavou minulého století. Nechybí ani téměř stoletý kmet, který nevidí důvod, proč by pro přátele nemohl dojet vlastním autem. Další z pěvců se cítí neodolatelným milovníkem, jiný je opuštěným manželem, který bojoval s drogovou závislostí. Vše ze svého invalidního vozíku řídí dirigent Frantzen. Ten vyveze své "svěřence" až do Murmanska. Cestou zuřivě diskutují o tom, co vidí za okny autobusu, na pódiu je však nic nerozdělí v cestě za aplausem! Film byl oceněn jako nejlepší dokument na MFF Chicago 2001. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

DDT 

všechny recenze uživatele

Tři důvody proč na to jít : 1) Je to celovečerní dokument, což v kině hned tak neuvidíte 2) Krásná příroda versus mužné zpěvy 3) Naprostá absence "cool and crazy" mladých hollywoodských krasavců. Pro někoho to ovšem můžou být tři důvody proč do kina nejít :) ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět rozhodně nabízel zajímavější postupy při zpracování. Takle je to spíš dost dlouhá reklama na onen sbor. Škoda. ()

Reklama

Reklama