Reklama

Reklama

Chlapec a svět

  • Brazílie O Menino e o Mundo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý chlapec žije s maminkou na venkově a postrádá svého tátu, který odešel za prací do vzdáleného města. Sedne proto na vlak a vydá se za ním. Cestou poznává moderní průmyslový svět, připlete se do víru divokého karnevalu a nevinnýma očima sleduje životy dospělých. (Cinema Glok)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (16)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Z primitivního příběhu o chlapci, kterému chybí otec, dokázal režisér zlehka nakousnout téma zkažené společnosti, ekologie nebo nezaměstnanosti. Naštěstí to nežene do extrémů, spíš se objevují nápadité narážky a dokonce i vtípky. Snímek byl na Anifilmu uváděn v soutěžním programu pro děti, ale nevím, jestli pro ně bude úplně srozumitelný nejen kvůli výše zmíněným tématům, ale také proto, že se zde vůbec nemluví. Režisér používá jenom v pár scénách zvuky, které ale nejsou skutečným jazykem. Jakožto dospělého diváka mě zase naopak trochu rušila primitivní animace a příběhu by rozhodně prospělo sestříhání, aby byl svižnější. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Animace, příběh a taková dětská pozitivní energie objevování, to jsou hlavní přednosti filmu. Nemyslím, že u toho děti vydrží a i já se po půlce začal ošívat. Tvůrci se snaží vložit zvraty děje a díky animaci to lze překvapivě rychle. Vidíme i určitý přesah pro starší, ale obecně je to tak nějak málo (vyjma pocitu hravosti v srdci, což není samozřejmost). ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jedině za 5 a nic jiného. Kdo nedocenil není moje krevní skupina. Dvě hvězdy za animaci, jedna za hudbu, jedna za příběh a jedna za moderní pojetí. Jde skutečně o moderní animovaný snímek, který by vás měl uchvátit. Navíc silný sociologický, ekonomický a environmentální příběh. Částečně trochu doják, ale ocení skutečně jen ti, kteří již své dítko mají. Celkově skvěle funguje a řekl bych nedoceněné. 9/10 ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Nevšední animací zobrazený příběh s hlubším podtextem, který je však divákovi občas natolik skryt, že si není jistý, co si o tom vlastně ve skutečnosti má myslet a jak si to, co právě viděl, přeložit. Není to špatné, nicméně občas přeci jen až příliš abstraktní. Oskarová nominace každopádně budí údiv. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem se nechytl. Pomalé tempo "příběhu", které se i v krátké stopáži 80 minut mění v dlouho sáhlou nudu. Vizuálně zajímavé, ale ne tak, aby na tom mohl stavět celý film. Animace je slabá a design některých věcí mi připadal až nevhodný. Tento film se může líbit pouze tomu opravdu nejmladšímu publiku, jelikož je celý film bez dialogu, a je to vlastně ručně kreslené DuckTV. I přesto, se nám v minulém roce objevil další němý animák "Ovečka Shaun ve filmu", která je stejně jako Chlapec a Svět nominovaná na Academy Awards. Shaun mi ale připadala pro malé děti lepší a pro rodiče rozhodně stravitelnější. Jestli tohle dostane Oscara, jakože nedostane, budu naštvaný. Naopak nadšený budu, pokud vyhraje Omoide no Marnie. Ono je to vlastně jedno, protože na 99% stejně vyhraje V hlavě ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Režisér film poprvé uvedl na Mezinárodním festivalu animovaného filmu v Ottawë. V Annecy i na dalších festivalech například v Mnichovë, Káhiře, Seattlu či Šanghaji od té doby získal více než čtyřicet různých ocenëní. V Česku byl v roce 2015 v předpremiérách uveden na festivalech Ostrava Kamera Oko, Kino Brasil, na Přehlídce animovaného filmu Olomouc a na Ekofilmu v Brnë. (Zdroj: Cinema Glok)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

Reklama

Reklama