Reklama

Reklama

Ferocious Female Freedom Fighters

Obsahy(1)

Zápasnice Bambi (Eva Arnaz) se rozhodne ukončit kariéru, ale její matka, rovněž bývalá zápasnice, chce, aby zápasila dále a vydělala peníze, které by pomohly jejímu nemocnému bratrovi. Mezitím se spřátelí s Barneyem (Barry Prima), který se vydává za bojového umělce a mluvou, pohyby i bojováním imituje svůj idol Elvise Presleyho. Bambi nakonec podepisuje smlouvu s wrestlerskou organizací, přestože se jí její šéf neúprosně dvoří. Potřebuje totiž rychle peníze. Podaří se jí vyhrát turnaj, odolat filmovým nabídkám Barneyho a sexuálním nabídkám harašivého šéfa? (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Zcela nový rozměr filmů. Nevím, jestli měla být komedie záměrem nebo až důsledkem u.s. dabingu, ale sledování tohoto filmařského počinu rozhodně otevře novou dimenzi kinematografie. Zvláště pečliví genealogové jistě ocení dialog: "I know my mother my mother's mother my mother's mother's mother before all..." "...and your mother's mother's mother's mother mother fucker wait a minute..." Rozhodně Troma dabing je výsměchem indonéskému pokusu o akční film. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Na tomto ma zaujalo práve to, že pôvodne vážny indonézsky akčný film predabovala spoločnosť Troma podľa svojho vkusu na úplne šibnutú záležitosť. Dej je o ženskej wrestlerke čo musí zápasiť aby zarobila prachy pre svojho chorého brata, ktorému hrozí explózia hlavy vždy keď sa vzruší ( to platí samozrejme o predabovanej verzii filmu ). Okolo toho sa motá nejaká tá mafia, aby bolo s kým sa biť aj mimo ringu. Ešteže je poruke aj hrdinný hrdina Barry Prima čo hovorí ako Elvis ( "thank you very much" ) a je vždy ochotný nasadiť vlastné zdravie a celistvosť kostí za dobrú vec. Musím povedať že ten Tromácky dabing hádzal miestami vskutku priam epicky drbnuté hlody a k tomu ešte grganie, prdenie, splachovanie a rôzne iné srandovné zvuky ako prasacie chrochtanie počas zápasu v bahne. Na druhej strane, non-stop drístanie za každých okolností začne byť aj otravné a niekedy si mohli dať spiatočku, trebárs ten had s nigga prízvukom ktorý nesklapne ani na pikosekundu. Pôvodnú verziu som nepozeral komplet, len som si ju prešiel aby som zistil rozdiely. Tromáci skrátili hlavne akčné sekvencie a jednu pustili zrýchlene aby to bolo komické. Bitkám všetky tie pridané smiešne zvuky a nezmyselné hlášky celkovo škodili, vďaka nim sa zdali byť horšie než v skutočnosti boli. Až mrknutím na tú "vážnu" verziu som prekvapene zistil že sú vlastne dosť podarené. Režisér Arizal ( originál verzia ) ešte stále nemal rozpočet ktorý by utiahol aj nejaké zbrane a tak majú gangstri, okrem vlastných údov a špagátu na škrtenie, zasa iba akúsi podomácky vyrobenú trúbku, avšak schopnú vyflusnúť celkom slušnú ohnivú šlehu. Kvôli syndrómu kvantovej neurčitosti a metafyzickému rozpolteniu je tento "dvojfilm" vcelku ťažko ohodnotiť. Myslím že tri hviezdičky sú Šalamúnsky optimálne, lebo ak nič iné, tak som sa určite dosť nachlámal. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film existuje ve dvou verzích. První verze je trashový, c-éčkový bojový film indonézské produkce, který by asi nikdy mimo zemi původu neuspěl ... No a tak ho odkoupila TROMA a všechny zvuky, dialogy, monology vypla a předabovala to vlastním vtipným dabingem. A tuto verzi jsem viděl, ta původní je asi fakt ultra-rarita, ale chvílemi jsem si říkal, jestli bych se u ní třeba nebavil nakonec víc než tady u té předabované ... jako film příšernej, nevím, o čem měl být původně a předabovaná verze je o ničem. Jsou tam bitky ženskejch, který si to rozdával ve wrestlingu, je zde jeden "klon" Bruce Leeho .. Ale všechno je příšerný, děj, střih, souboje trapný ... Ty dialogy od TROMY jsou v pohodě, někdy je to fakt sranda, ale vyžaduje to po člověku fakt dobrou znalost angličtiny, což ani já nemám tak dobrou, abych si ty hlášky úplně vychutnal ... Jinak scény jsou doprovázený neustálými srandovními zvuky, prděním ženských, šílený úvahy a díky tomu předabování to dává asi totálně jinej smysl ... prostě úlet, TROMA, ale celkově nic moc ani tak ... ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama