Reklama

Reklama

Král Artuš: Legenda o meči

  • Velká Británie King Arthur: Legend of the Sword (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 206)

tahit 

všechny recenze uživatele

Řečeno bez servítku, nemohu si pomoci, ale nechci moc srovnávat nesrovnatelné, ale při srovnání s Excaliburem, což je obdoba, vychází britský film mnohem lépe. Prostě zážitek, který zanechá v člověku trvalou stopu. Zatímco Král Artuš: Legenda o meči je zkrátka film, po jehož zhlédnutí vyjdu z kina a druhý den nevím, že jsem ten film vůbec viděl. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ritchieho fantasy gangsterka je možno dostatočne osobitá, ale postráda dušu. Skratkovitý a roztrieštený príbeh, kde sú postavy a ich motivácie odstavené až niekde na tretiu koľaj, tak musí zachraňovať výhradne dravá videoklipová forma. I tá sa však dokáže rýchlo opozerať a v druhej polovici film už len mechanicky a bez napätia speje do očakávaného a nijak zvlášť vygradovaného finále. A to je rozhodne škoda, tak nápadito natočený blockbuster tu nebol už dávno.No to z neho ešte nerobí naozaj dobrý film. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAJDI CHLAPCE, ZABIJ HO A MEČ BUDE POSLOUCHAT POUZE TEBE...“ /// Ritchie předvádí hnedle vod začátku neskutečnou fofr filmařinu. Navíc stejně frajerský je i vobsazení. Historie, akce, dobrodružství a fantasy na jednom fleku, to všechno propojený kurevským filmařským švihem…výsledkem je vostřejší pohádka pro hravý a nenasytný. (já chcu ještě!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám rejžu na Šejkspíra. 2.) Roky jsem čekal na návrat Excaliburu! 3.) Thx za titule „-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla minimální a výsledek? Největší překvapení letošního roku. Ritchie opět jede na své vlastní vlně a tentokrát perfektně kombinuje artušovskou legendu s temnou fantasy britských končin. Na pohled delikátní záležitost, kterou navíc skvěle podtrhuje Pembertonův soundtrack vycházející z britské kultury a testosteronem nabité dynamiky celého filmu (The Devil and Huntsman - lahůdka). Hunnam je i přes svůj věk vycházející sympaťák (vousy mu svědčí) a Law pokračuje ve svém zažitém mistrovství. Příběh potěší všechny milovníky středověké fantastiky a rozhodně neurazí - nevím na čem ti amíci jedou, ale jejich hodnocení považuji za ztrátu zdravého rozumu... Logan je z mé strany překvapivě překonán a já pocítil takovou radost, jakou jsem měl naposledy u Kingsmanů, nebo Civil War. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost podivná věc, protože tu má absolutně selhávající, sterilní akci, která je tak špatná, že jsem se místo jejího sledování pokoušel nenápadně okousávat spolusedícím v kině nehty na nohou. Ne, vážně, je tu sice pár přerostlejch hadů a slonisek, ale je to obrovská nuda, o řád lépe fungují dialogy, které jsou gangsterovaté až na půdu a do fantasy ve stylu meče & magie sednou až překvapivě perfektně. Ale ty dialogové přestřelky by si zasloužili mnohem lepší příběh, ten je totiž generickou sbírkou klišé, která je hodná leda tak těch nejvíc béčkových fantasy knížek, co se u nás objevili v devadesátkách a na obálkách měli nasvalené barbary v bederních rouškách a vykozené děvy v kovovejch bikinách. Obrovská škoda a promarněnej potenciál na půli cesty a nespasí to ani kostým Juda Law, ve kterém vypadá jako lokální distributor kokainu na Canterburské diskotéce z osmdesátých let, ani skvělej hudební doprovod. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (19)

  • Film mal pôvodne režírovať David Dobkin. Pre neustále odkladanie prvej klapky sa nakoniec v projekte zúčastnil len ako producent. (DiBuonaparte)
  • Sám režisér Guy Ritchie se ve filmu objevuje jako obchodník, který odmítne nabídku, jelikož tvrdí, že by jej oběsili. (Dr_Virus12)

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Sherlock se znovu porve s Avatarem

Sherlock se znovu porve s Avatarem

08.05.2018

Možná už jste na to zapomněli, ale na konci roku 2009 šel proti Avatarovi do kin Sherlock Holmes. Modrásci skončili jako nejvýdělečnější film všech dob a dvojka dorazí 17. prosince 2020 (ano, po… (více)

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Reklama

Reklama