Reklama

Reklama

Král Artuš: Legenda o meči

  • Velká Británie King Arthur: Legend of the Sword (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 207)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

RocknRolla Artuš vs. U.N.C.L.E. Vortigern. Jeden by si myslel, že pojmout nejslavnější anglickou legendu jako naspeedovanou gangsterku z londýnského podsvětí nemůže fungovat a taky že jo. Výsledkem je sebestředný, jako by z herní konzole vypadnuvší cool bordel o králi z bordelu, co musí pochopit, že nejlepší je to obouruč, opěvovaný soundtrack je z velké části mimo, montáže scén co je a co bylo, bude nebo možná bude, zavání samoúčelnou manýrou. Nejsmutnější je, že Ritchie, kdysi originální fenomén okrádaný ze všech stran, se nakonec sám stal zlodějem (namátkou seznam vykradených: Jackson, Snyder, Kurzel, Dante´s Inferno, strejda gauner Law dokonce mluví do ouška jak pan Světlý). Strašně bych si přál, aby Guy zase nahodil řemen, ale tudy cesta nevede.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailery na nového Krále Artuše byly spíše průměrné a málokdo se na něj vyloženě těšil, o to více jsem byl překvapen spokojenými recenzemi a pozitvním přijetím. Guy Ritchie má hodně osobitou režii a velmi vyčnívá nad ostatnímí, především střih je podán velmi efektivně a originálně. Charlie Hunnam je sympaťák a do role sedl jak prdel na hrnec, Jude Law jako záporák taktéž neobvyklá a zajímavě podaná role. Akce zde až tak moc není, ale když na ní příjde je vcelku schopná, především finále je slušně našlápnuté ( Obří had vede),potěší i soundtrack a špinavý vizuál skvěle dokresluje atmosféru. Žádná velká pecka, ale zábavná jednohubka a z Fantasy žánru rozhodně to lepší, co se za poslední dobu zrodilo. 75% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Mix všetkého možného aj nemožného v non stop nadupadonom kokteily a zároveň showreele na nápaditosť Guya Ritchieho. Pripomínalo mi to trochu jeho druhého Sherlocka...akurát po použití veľkej dávky kokainu. Objektívne to nie je moc dobré a viem si predstaviť ľudí, čo to budú intenzívne opľúvať, no pri tom návale režijných, kameramanských, strihačských alebo hudobných nápadov nie je šanca sa nudiť. Herci sú veľmi fajn a audiovizuálne je to fakt žrádlo a strašne preto zamrzí neprehľadnosť niektorých akčných scén (najmä finále) a slabá práca s príbehom. Je to proste skvelá jazda, pri ktorej som sa však nedokázal už po konci prvej tretiny zbaviť pocitu, že Ritchie pôvodne natočil trojhodinovú nudnú sračku s nudným príbehom a nakoniec sa im to podarilo so strihačmi, zvukármi a hudobníkmi zachrániť 8/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Patřičně fyzický zážitek se všemi Ritchieho trademarky. Nechybí divoké konverzačky s nestíhatelnou kadencí, nechybí Londýn, nechybí kamarád Beckham. Do samého konce jsem se ale nemohl rozhodnout, jestli takovým sympatickým divočinám trochu neškodí fakt, že jsou nasoukané na klasický příběh, který tradiční body potkává občas velmi ledabyle, občas odvážně a nápaditě, ale občas právě nevyhnutelně klasicky. Nejrazantněji se to děje při přímém porovnání Artuše, který si v Hunnamově sebejistém podání nechává rozbít ústa, nejde pro drzé slovo daleko a relativně často na svůj úděl remcá, a Vortigerna, archetypálního fantasy zlosyna s touhou po moci. Přesto mám z Legendy velkou radost, protože moji oblíbenou látku zpracovává po svém a s rytířskou ctí se dobírá konci, ze kterého by se v nějakém alternativním vesmíru pokračovalo vstříc excelentní sáze. Nám zůstane alespoň poctivý a statečný záblesk. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stvoril si ma. A za to ti žehnám.“ Spoilery. Pár vecí mi nesedelo (Artuš v pohode vymláti milión týpkov v brnení a potom sa zľakne štyroch vrátane kráľa, ktorého ak by dal dole, bolo by po probléme? Kam sa podel megahad? Prečo zlikvidoval len pár vojakov a nie všetkých?). Občas som sa nechytal (prečo zlí vojaci prepustili čarodejnicu? Nevedeli, že je čarodejnica?). A občas to má hluché miesta. Ale inak strašná pecka! Guy Ritchie (ktorého som nikdy nemal ktovieako v láske) a Charlie Hunnam (detto) najskôr dajú dokopy dve tri nudnejšie scény, ale potom ako ospravedlnenie rozohrajú BOMBOVÚ pasáž, ktorá vám odvarí dekel, odpáli ruky (aj nohy) a odhodí šošovky do kanála. Márne si spomínam, kedy naposledy som počul takú fantastickú filmovú hudbu. Tá je v kombinácii s famóznymi vizuálnymi nápadmi (Artuš vs. vojaci 1, Artuš vs. vojaci 2, Artuš v extrémne spomalených záberoch blížiaci sa k veži, Artušovo detstvo v skratke) neskutočná, mrazilo ma z nej a nechápal som, že ma niekto dokázal tak úžasne zaskočiť. K tomu solídny ústredný zlosyn, síce neprekvapivý, ale tak zas Jude Law sa snaží, tak čo. Jednotliví členovia (budúcej?) Artušovej družiny sú podaní skratkovito, škoda, ale minimálne Djimon Hounsou a „Merlin“ sú adekvátni a v pohode. K tomu prekrásne scenérie miest a prírody, vydarené akčné scény, solídne počítačové efekty, humor, plno bleskových dialógov ako z čias Zbaľ prachy a vypadni! a k tomu scenár, ktorý je natoľko nabúchaný a originálny, že sa nemáte kedy nudiť (had, orol, slony). Palec hore a veľká škoda, že sa vinou mizerných tržieb nikdy nedočkáme sequelov. A Charlie Hunnam je perfektný. „Načo si robiť nepriateľov, keď môžete mať priateľov.“ ()

Galerie (139)

Zajímavosti (19)

  • Charlie Hunnam řekl, že dosáhl své největší velikost vůbec pro roli krále Artuše. Řekl: "Jsem větší, než jsem kdy byl. Dostal jsem se na 190 liber! Vsázel jsem na kliky a nikdy jsem nešel pod 500 za den. Rekord mám 1050 za 24 hodin“. (kellermanp)

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Sherlock se znovu porve s Avatarem

Sherlock se znovu porve s Avatarem

08.05.2018

Možná už jste na to zapomněli, ale na konci roku 2009 šel proti Avatarovi do kin Sherlock Holmes. Modrásci skončili jako nejvýdělečnější film všech dob a dvojka dorazí 17. prosince 2020 (ano, po… (více)

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Reklama

Reklama