Reklama

Reklama

Kinkjori ren'ai

  • Japonsko 近キョリ恋愛 (více)

Obsahy(1)

Sakurai Haruka je mladý sebevědomý učitel angličtiny na poloviční úvazek a všechny jeho studentky na něm mohou oči nechat. Jednoho dne po jistém incidentu pozve nadějnou studentku Kururugi Juniu do sborovny, aby s ní něco probral. Po soukromých lekcích, které Juni od Sakuraie dostane, mu začne pomalu propadat. A co pan učitel? (Zíza)

(více)

Recenze (7)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Yamapiho mám sice ráda, ale je pravda, že skvělý herec z něj asi nikdy nebude. Mám pocit, že svým hraním se hodí jen na určitý typ rolí, a "sebejistý učitel angličtiny" to není. Takže jsem mu tu roli zkrátka vůbec nežrala. Problém však nebyl jenom v něm, ale celý příběh byl postaven tak, že působil zkrátka dost nepřirozeně a nepřesvědčivě. Mangu jsem nečetla, tudíž nevím, jak se příběh odehrává v ní, ale na filmovém plátně to fakt nepůsobilo dobře. Především, mezi hlavními postavami vůbec nefungovala chemie. Vývoj jejich vztahu na úroveň toho, že se vezmou, mi proto nešel do hlavy. A konec byl bohužel dost kýčovitý. Na druhou stranu, měla jsem zrovna chuť se podívat na jakýkoliv japonský film, a překvapivě mě to na průměrné úrovni uspokojilo (jinak bych nejspíš dala ještě o hvězdu míň). ~(3,0)~ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to hrozný film. Hned na začátku nahodí určitá očekávání, ale pak je zboří trapnostmi a scénami, na které člověk koukat nechce (přiznám se, že ke konci jsem to musela trošku urychlit, protože jsem to už prostě nevydržela). Jamapi mi tu jen dosvědčil mou „domněnku“ - hraní už mu nejde, nebo si prostě vybírá tak debilní role, že mu nejdou zahrát. Komacu Nana a Jamamoto Mizuki potěšily, jsou to holky šikovný. Nic nadprůměrného, ale aspoň ony mě docela bavily. Příběh je to vskutku plytký, a protože má film skoro dvě hodiny, nedal se vydržet. Občas to vypadalo, jak by se tvůrci snažili o tom, aby to působilo „umělečtěji“ (jakože delší záběry na krajinu, kde jsou jen ti dva apod.), ale nevydařilo se a naopak to působilo spíše trapně. Kdybych byla jedním z herců a šla na premiéru, asi bych se hanbou propadla. No ale jinak se to docela dalo, sem tam totiž byla dobrá scéna. Světlá stránka je, že mi postavy (žádná z nich) nepřišla nijak výjimečně nesnesitelná, naopak na takový žánr překvapivě všichni vcelku snesitelní (zato to v podstatě uděluji celou hvězdičku :-D). Proč film vidět? Snad jedině pokud vás okouzluje Jamapiho špatné hraní, jinak ztráta času. ()

Reklama

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Už během prvních minut jsem měl dojem, že jsem tenhle film už viděl. Konkrétně mi v mnohém připomíná My Teacher. Většina těhle středoškolských romancí jede jako přes kopírák, vedou se v nich stejně hluboké řeči o lásce, které z úst šestnáctiletých studentů zní opravdu “věruhodně”. Opakuje se v nich stejně přiblblé chování postav (typicky když studentka ukončí konverzaci tím, že něco zařve a okamžitě uteče). V podstatě stačí vidět jeden podobný film a automaticky jste viděli 80% z nich. Zbývá vyřešit problém, jak najít těch zbývajících cca 20%, které se aspoň snaží být originální. Zkoušel jsem to podle průměrného hodnocení, ale už jsem se párkrát spálil :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Japonci takéto filmy jednoducho vedia. Dejovo to už očakávane nemá čím prekvapiť, až na pár drobností sa to po celý čas drží klasického smeru, ale neprekážalo mi to. Hlavná dvojica mi prišla dostatočne sympatická, pričom vyniká hlavne celkom netradičná hlavná hrdinka s neustálym apatickým výrazom a správaním, vďaka čomu sú aj tie romantické scény v trochu inom štýle, než je bežné a pár z nich sa mi veľmi páčilo, napríklad prenesenie dievčaťa cez ihrisko. Školské prostredie ma v podobných filmoch baví a tu je zvládnuté úplne ideálne, pričom nechýba ani nejaká tá šikana a hlavne problémy súvisiace so vzťahom učiteľa so študentkou a podporuje to aj slušný výber vedľajších postáv, hlavne veľmi sympatická stará známa hlavného hrdinu alebo jeho priateľ, ktorý nevie, ako sa má k problému postaviť. A zvyšné zložky mi už prišli úplne štandardné, možno emócie nefungovali až tak dobre, ale to ma kvôli tomu apatickému správaniu hlavnej hrdinky vôbec neprekvapuje. A tak síce celkovo Close range love v rámci žánru s výnimkou hlavnej hrdinky ani nemá čím vynikať, ale mne sa to dosť páčilo, japonská romantika zo školského prostredia ma takmer nikdy nesklame. 74% ()

Braenn. 

všechny recenze uživatele

Film to projel díky hlavnímu herci. Má to dobrý příběh, dobrou předlohu, herečku, kameru, hudbu... a to všechno odletí přes plot jen proto, že hlavní herec se sem zatoulal asi omylem. Měl to být mladý, uhlazený učitel, který podlehne lásce k mladší dívce, ale dokáže si počkat. A hle, máme tu mírně rozčepýřeného rockera, který místo na učitele vypadá na studenta o třídu výš. Obzvláště v kolektivu svých kolegů působí vtipně. Když se k němu přidruží jeho ex ze studií, která vypadá tak o patnáct let starší, křivím tvář do nedůvěřivého "co?" Navíc takovému člověku s průměrným výkonem fakt nevěřím nějaké stálé city, roky čekání a ujasněnou budoucnost. Hrát ve filmu s replikami jako "hej baby, vidíš mé nové fáro!" by mu slušelo víc. Bohužel, zde se díky němu nedá do filmu ponořit, natož příběhu uvěřit. Ach jo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama