Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York dvacátých let minulého století. Lektor Maxwell Perkins (Colin Firth) uzavírá pro nakladatelství Scribner's Sons smlouvy s Ernestem Hemingwayem (Dominic West), F. Scottem Fitzgeraldem (Guy Pearce) a dalšími budoucími velikány světové literatury. Když mu padne do rukou divoký a neučesaný rukopis o 1000 stranách od neznámého autora Thomase Wolfa (Jude Law), je přesvědčený, že objevil literárního génia. Společně se oba muži pouštějí do příprav na vydání díla. Nastává nekončící boj o slova, věty a formulace. Během této doby se oba muži, rodině založený Perkins a excentrický literát Wolfe sbližují. Když se však kniha „K domovu pohleď, anděli" ukáže jako jednoznačný úspěch, stává se spisovatel stále více paranoidním... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (26)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Prvně, co mi Jude Law pil krev tak, že jsem sahala po ovladači, abych ulevila svému utrpení. Nevím, jaký byl Wolfe v reále, ale s ohledem na vážnou diagnózu bych i věřila, že nesnesitelný, únavný, náročný pro okolí. Takto vyvinutá grafomanie by tomu odpovídala, takže těžko říct, nakolik se zde bavíme o genialitě. Co vyšlo, vybral geniální editor, přesto o Wolfovi, jako o význačném spisovateli nelze pochybovat. Druhá věc je se na to dívat. V tomto snímku mi byl sympatický jen Hemingway, který měl, bohužel pro mě, maličký prostor, zbytek osazenstva šel mimo mě. Výprava krásná, hudba také, perfektně obsazené, téma velké, však příběh mě emočně nezasáhl. Sáhla jsem po Wolfovi na polici, ale taky nic. Když to srovnám s Kerouacem či Hemingwayem, no ale to je vedlejší bajka.. ()

Pretender 

všechny recenze uživatele

"I shall always think of you and feel about you the way it was that Fourth of July day three years ago when you met me at the boat, and we went out on the cafe on the river and had a drink and later went on top of the tall building, and all the strangeness and the glory and the power of life and of the city was below." ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že taký literárny velikán akým bezpochyby bol Thomas Wolfe si rozhodne zaslúžil lepšie spracovanie. Nebolo to zlé, avšak to letargické tempo spolu s pár nudnejšími scénami ma často ubíjalo. Na druhú stranu sa mi ale hrozne páčili výňatky z jeho diel a tiež ma oslovili niektoré myšlienky. A hlavne film pomerne presne mapuje život tohto génia, je tu skoro všetko podstatné. Veľa toho zachraňuje aj po dramatickej stránke bezchybný a emotívny koniec. 65/100 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi Jude Law hrozdě vadil, pak jsem si zvykl a soustředil se na film. Jde vlastně o docela komorní příběh o přátelství dvou zcela odlišných lidí a povah. Colin Firth podává excelentní výkon, jeho vývoj během děje je pozoruhodný. Celé obsazení je vlastně dokonalost sama. Nakonec musím říct, že ačkoli mi tento ukecaný žánr nikdy moc neseděl, tento film je prostě vyjímkou. Je moc dobrý. 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to veľmi páčilo. Naozaj veľmi podarená snímka, ktorá má svižné tempo a nenudí. Páči sa mi ten sépiový a sivý filter. Herecké obsadenie je presne podľa môjho gusta a teda to isté platí aj o samotných hereckých výkonoch. Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Guy Pearce, všetci excelujú. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú veľmi pekné piesne. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Možno ma snímok uchvátil aj preto, že milujem snímky posadené do doby 20.až 50.rokov minulého storočia. A tu bol New York 20.rokov vyobrazený naozaj nádherne. Zdôrazním ešte, že Nicole Kidman tu bola naozaj dráždivá pre mužské publikum, aj cez to, že tu hrala dosť nudnú a smutnú postavu. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama