Reklama

Reklama

Noční hosté

(festivalový název)
  • USA The Overnighters
Trailer
USA, 2014, 101 min

Režie:

Jesse Moss

Scénář:

Jesse Moss

Kamera:

Jesse Moss

Hudba:

T. Griffin
(další profese)

Obsahy(1)

Městečko Williston v Severní Dakotě se stává nadějí pro desítky tisíc nezaměstnaných Američanů. Slibně se rozvíjející těžařský průmysl jim totiž poskytuje v době ekonomické krize vidinu výdělku. Pomocnou ruku při zoufalém čekání na americký sen podává migrantům pastor Jay Reinke, který noc co noc mění luteránský kostel v ubytovnu. Podpora lidí v nouzi se stává smyslem jeho života, proto nedokáže pochopit, když předsudky a sobectví věřících vyhrávají nad křesťanskou zásadou „miluj bližního svého". Dokument není jen silným příběhem odhodlaného muže, ale provokuje i otázkami po významu víry a morálky v současné společnosti. (Jeden svět)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (2)

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Celých 101 minut, člověk sleduje příběh odvážného pastora, který se snaží pomoci pracovním migrantům, aby nakonec zjistil, že to všechno je o něčem jiném. Poněkud zdlouhavý dokument, se zajímavou pointou. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Zpocatku zdanlive standardni humanisticky dokument se postupne meni jednak v expoze socialnich problemu prostupujicich dnesni USA, a svym zpusobem take v moderni verzi kristovskeho pribehu, ktera ukazuje do jake miry je americke krestanstvi jen pretvarkou, fasadou jez davno ztratila svuj puvodni vyznam. Opravdu fascinujici je ale predevsim samotny zaver, ktery cely snimek transformuje v tragedii takrka ibsenovskych rozmeru. Nejlepsi pribehy proste pise zivot a ironicky osud pastora Reinke je toho nejlepsim dukazem. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama