Reklama

Reklama

Byl jednou jeden policajt

  • Itálie Il était une fois un flic (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Michel Constantin coby pařížský komisař Campana převelený k případu v Nizze, rozsáhlý korumpující drogový gang řídící celou oblast Riviéry a policejní důstojnice s dítětem po boku zatrpklého samotářského komisaře v převleku za dealera, který se tak chce dostat do struktur gangu a pochopit jej a posléze i zničit.. Rovněž úsměvně pojatý snímek z dílny slavného Lautnera. (LiVentura)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kompilát krimi a komedie s nádechem romantiky. Představitel mnoha vedlejších a malých rolí Michel Constantin, tentokrát jako hlavní hrdina (ale opět policajt), a mraky známých francouzských herců v cameo rolích (Delon, Dalban). Z příběhu samotného by se dala udělat i dobrá napínavá krimi/thriller, stylově to ale neustále ujíždí ke komičnu. Info pro dabingforum: V českém znění: Jarmila Švehlová, Bedřich Šetena, Libor Hruška, Karel Urbánek, Miluše Dreiseitlová, Karel Chromík, Zdeněk Hess, Vít Ondračka a další. Překlad: Barbora Mahlerová Zvuk: Petr Skalský Produkce: Petr Skarke Režie českého znění: Petr Šícha Pro Lucernafilm video vyrobila firma Smrček production ve studiu Smart Video Film ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní i zábavná směsice různých žánrů, navíc s netradičním obsazením mého oblíbeného představitele záporáků Michela Constantina jako usměvavého policejního klaďase. „Polda“ často plyne jako typická drsná krimi ze staré školy, které nechybí napínavá atmosféra, tradiční oldschoolová akce a poctivý herecký výkon v hlavní roli, jindy si však vedle toho odskočí k zdařilým černohumorním fórkům, nabízí vtip i v dialozích, pohrává si různě s obrovskou nadsázkou i v rovině stylizace a mezi tím si pravidelně obléká kabátek rodinné komedie jakoby věnované především pro děti a mládež (což podtrhuje i samotný závěr). U Georgese Lautnera mě už ale podobná multižánrově odvázaná hříčka nepřekvapí a tady to na mě díky přímočárému napínavému příběhu, který je skvěle napsaný i ztvárněný, dokázalo i výborně a bez pocitů zmatenosti fungovat. Nejde určitě o žádné veledílo, čemuž napovídá i zdejší nižší hodnocení, ale já se výborně bavil po celou dobu (určitě mnohem víc, než třeba u zde nadhodnoceného Policajta nebo rošťáka od stejného režiséra), klidně bych se časem podíval na film znovu a nemám důvod klesnout pod 4 hvězdičky. Potěší i další pěkné setkání s režisérovou dvorní herečkou Mireille Darcovou, která zde jako obvykle předvádí dokonalou esenci půvabu a komediálního talentu. [75%] ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi komediální snímek s herecky nevýraznými osobnostmi. Měl jsem možnost vidět tento film v CZ dabingu (dabing vznikl v dílně Smrček production) a bohužel musím konstatovat, byť nejsem odpůrce CZ dabingů, že tento se dosti nepovedl. K nevýrazným hereckým osobnostem přidělit stejně nevýrazný hlasový projev nevhodně vybraných dabérů si snad zaslouží jen to odsouzení. Zcela jistě by prospěla tomuto CZ dabingu (a vlastně každému dabingu) volba výraznějších a zabarvenějších hlasů. "Kuňkání" policistů a hlavního hrdiny je dost nestravitelné. V původním znění film získává na větší přitažlivosti. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

První Francois Pignon od mistra Vebera, který na tomto filmu zahajuje svou úspěšnou scénáristickou kariéru !! Problém filmu je v tom, že režie se s Veberovým rukopisem moc neshoduje a film působí zmateně. Chvíli se máte chuť bavit, ale chvíli se jedná zase o reálnou obyčejnou kriminálku s vážně míněným dějem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímavý náměť, sverázný single polda kvůli připadu si veme svobodnou matku s devítiletým synem nabídl pár humorných scének a dialogů, ale pokud jde o tu krimi linku tak ta byla šitá hodně horkou jehlou. Byl jednou jeden polda je víc zábavný rodinný film než kriminálka, ale Michel je roztomilej, Mireille tradičně přitažlivá a štěk Alaina Delona to mělo být jako co ?? Přišel si na plac zkontrolovat paní Delonovou ? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Alain Delon se v tomto filmu objeví jen v epizodní roli. Důvodem byla skutečnost, že v době vzniku byla jeho přítelkyní hlavní protagonistka Mireille Darc, díky čemuž byl občas na natáčení přítomen. (vesper001)

Reklama

Reklama