Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodník Serge byl tři roky ve vězení za krádež šperků, po propuštění je unesen konkurenčním Varésovým gangem, který jej nutí, aby prozradil, kde jsou šperky ukryté. Na pomoc mu přijde přítel Michel, Serge se ale nakonec spojí s manželkou Carlou a spolu začnou prchat. Zabijáci jsou jim ovšem v patách...
Režisér Georges Lautner točil převážně kriminální filmy, nevyhýbal se ale ani komediálnímu žánru. Film V RYTMU VALČÍKU splňuje atributy kriminálního thrilleru (i když s některými humornými prvky, zvláště v dialozích), náleží do nejlepšího Lautnerova období a řadíme jej do okruhu tzv. francouzské drsné školy. Z herců vyniká především kreace Bernarda Bliera, zatímco ústřední pár Yanne-Darc podal pouze standardní výkon (s Mireille Darc spolupracoval Lautner v té době častěji). Kritici dospěli k závěru, že V RYTMU VALČÍKU nepatří k nejlepším Lautnerovým dílům, navíc z něj vystupuje výrazněji osobitost Bertranda Bliera, který byl spoluautorem scénáře. Francouzská premiéra proběhla 7. dubna 1971. (argenson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

tahit 

všechny recenze uživatele

U této již poněkud letité, ale stále svěží krimi podívané v komediálním tónu je vše, jak má být. Scénář je namíchán v dobrém poměru. A velký podíl na zábavném filmu má Mireille Darc, která má jednoduše okouzlující glanc. Pochopitelně ani ostatní spoluherci nezůstávají stranou, Jean Yanne, Bernard Blier a Michel Constantin, co jméno, to pojem. Díky tomu obsazení jsem si přišel na své, to znamená čas pěkně stráveného večera. Nemluvě o tom, že tahle starší francouzská produkce rozhodně vždycky potěší, co se týče filmové zábavy, protože si lze u toho příjemně odpočinout a hodina a čtyřicet minut utekla jak voda. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

já myslím,že povedená věc....krimi a komediální prvky se dobře promísily jako správně prohnětené těsto na vánočku,herci - jako mandle a rozinky....a ocukrovala to vtipná postelová scéna :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s kriminální zápletkou. Lautner si opět neodpustil políček Angličanům, tentokrát díky postavičce učitele angličtiny. Bertrand Blier napsal pro svého táťku roli, která mu hodně seděla. Společně s panem režisérem spáchali velmi vtipné dialogy. Byť se v některých aspektech nabízí srovnání s Lautnerovým starším filmem My se nehněváme (také komedie z kriminálního prostředí, účast Darc a Constantina), musím konstatovat, že starší bratříček byl o něco povedenější. ()

Zajímavosti (1)

  • Zhruba ve 43. minutě vezme Serge ze stolu láhev s vínem a začne ho rozlévat, kamera se otočí na Carlu. Na stole je opět láhev s vínem, ale v dalším záběru ji má Serge v ruce a pokládá ji na stůl. (Snorlax)

Reklama

Reklama