Reklama

Reklama

Ještě něco

  • USA One More Thing
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2013, 4 min

Obsahy(1)

Dědeček nemůže umřít dnes. Je potřeba ještě něco udělat. (ClimbVibe)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještě musím udělat něco důležitého a pak můžu zemřít. Jenže ten zatracený Alzheimer mi tu myšlenku zase někam schoval, takže nevím, co to mám vlastně udělat. Už vím. Musím napsat svůj poslední komentář. Nebo vypustit ptáka z klece? Už si přesně nevzpomínám, ale jsem si jistý tím, že se mi animace nelíbila, dědův souboj se Smrťákem taky nestál za moc, ale kdyby se po zhlédnutí tohoto snímku chytili potomci za nos a nenechali umírat staré lidi o samotě, tak bych třetí hvězdu přidal. Jenže to by stálo nějakou námahu, takže se tady raději poeticky řeší dědova poslední velká mise a ta je fakt o ničem. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hudba je opravdu výtečná. Úderná a zároveň podmanivá. Dokonale tak doplňuje krátký animovaný příběh, který přetéká poetikou, ale přináší i poučení. Pátou hvězdu sázím za neotřelou ilustraci a výtečnou dramatizaci. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

A co jako? Michal Opitz má na csfd.cz mocného kamarádíčka, nebo proč tu sakra svítí 87 %? Absolutně mi uniká, co dělá tento snímek tak výjimečným. Tuctová rozprávka o dědečkovi, který by nemohl klidně spát, kdyby nepustil z klece svého posledního kamaráda kosa, kterého stejně v tohle kruté vězení pro vlastní potěchu uvrhl a který bude stejně venku zanedlouho pozřen něčím větším, protože byl dlouho takřka bez pohybu, ptačí svaly mu zakrněly a nemohl nacvičovat úhybné manévry, jako to hodně jeho bratrů kosů dělalo. Uznávám, že hudba ušla. Když to mělo být dramatické, tak hrála dramatická hudba. Když to mělo být veselé, tak hrála veselá hudba. Ono to vlastně veselé ani nebylo, jsem si právě uvědomil. Takže hudbu autor trefil, Ty vole, poklekněme před ním. Animace už byla opravdu slušná. Až moje poetická dušička poskočila. Vyblité hnědozelené odstíny barev vážně k tomu ubohému příběhu seděly. Až mám vážně chuť napálit z trucu odpad, protože to zdejší šílené hodnocení mi dnes nedá spát. Vždyť už se tahle ubohost pomalu dotahuje na Chlapíka, který sázel stromy. Lidi, proberte se! Na druhou stranu musím pořád uznat, že to bylo menší a kratší utrpení než Stmívání, takže slabá hvězda za animaci. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

V tomto ide len o pointu a o nič iné a to asi nepochopil uživatel Loleq7. Súdim tak podla jeho komentára. Ten vypusteny vtáčik isto dlho neprežije, ale čo je lepšie? Dlhý život vo väzení, alebo krátky na slobode? Autor chcel asi naznačiť, že ľudia sa chovajú sebecky voči ostatným živým tvorom. Zvieratá patria do prírody a nie do klietky! ()

whack 

všechny recenze uživatele

Osud zvieraťa by nebol veselý, keby mu pán nedal slobodu, a on to vedel. Na sklonku života a z posledných síl preto urobil svoju poslednú, ale dôležitú vec. Pekný film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama