Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Na Štědrý den byla zase taková slabota prostě... Nejslabší ze všech tří vánočních pohádek na ČT1 letos.... teda loni, jen jsem teď měla kapku zpoždění s komentáři :) Pár světlých vtipných chvilek tu bylo jako když si navlíkala punčochy a on se potají koukal a když si ho všimla, tak jen řekl "Vždyť už spolu utíkáme, tak co?" Tak to už jste na to rovnou mohli skočit, když už spolu utíkáte, co? "Hodně velké veselí? Mají třeba i lidi omdlévat radostí?" Tak takhle veselá jsem ještě nebyla... No kolem a kolem měli všichni naprosto strašné účesy - kolik na tento film muselo padnout příčesků a umělých vlasů u těch chlapů, to radši ani nechci vědět. Příběh téměř nulový. Dialogy téměř nevtipné. Napětí žádné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatická pohádka, která se mimo jiné liší tím, že šerm v ní, vypadá více méně jako.. šerm (což rozhodně není pravidlo). A krom něj se tu furtén někam skáče nebo leze, prchá, či provádí jiné pokoniny a přitom to nevypadá nijak zvlášť blbě (no dobře, trochu přivřít bulvy asi potřeba je), navíc se podvedlo jak obsazení (titulní písař, zavilý űberpadouch), tak řemeslo a to fakt není na tv produkci málo. Krleš & howgh & vesmírná vydra s chapadly navždy. ()

Reklama

hammer_head 

všechny recenze uživatele

POHÁDKA? To těžko. Nejvíc mi vadily nesympatické postavy (především ošklivá a necharismatická princezna), absence kouzel, slušného příběhu a všech těch známých aspektů, které dělají pohádku pohádkou. Na Princezně a písaři se mi nejvíc líbil Kramár, který záporňáka ztvárnil víc než uspokojivě a Ruml jako český-perský princ také obstál. Na závěr bych dodal, že je to lepší než předchozích Dvanáct měsíčku od Janáka, takže možná to příště bude ještě lepší. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z té hromady novodobých pohádek je tenhle pokus z těch lepších, tudíž to není nejhorší z nejhorších. Jenže tomu chybí pohádkovsky zábavné momenty, i když Nárožný dává, co mu síly stačí :). Neumím si pořádně vysvětlit čím to je, že dnešní tvůrci pohádek neumí vtisknout to pravé pohádkové kouzlo a atmosféru. Po shlédnutí tohoto jsem přepínal na Jak se budí princezny a kvalita je nesrovnatelná. Tehdy to prostě uměli! A abych nezapoměl, je kunšt neumět vybrat sličnou princeznu :-/. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Nejslabší i nejsilnější stránkou tohoto snímku je scénář, resp. scénář je řemeslně čirá dekadence, ale námět mě zaujal tím, že je (připadlo mi to tak aspoň) vystavěn jako přehlídka praktik, jak se ve 20. a následujícím století vyráběly a vyrábějí státní převraty, včetně false-flag-operation a nutné do očí bijící laxnosti a pasivity obyvatelstva. Považuju to ale bohužel jen za šťastnou náhodu při slátávání děje (od slova "slátanina") a vlastní nadinterpretaci toho, co jsem od štědrovečerní tabule po očku sledoval. Přesto by to (z tohoto úhlu pohledu) stálo za remake. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • Hercům se v scénách v řece dolívala teplá voda. (M.B)
  • Interiéry se točily v Martinickém paláci v Praze, exteriéry pak například v Průrvě Ploučnice. Filmovalo se také na hradě Velhartice. Natáčení probíhalo v dubnu roku 2014. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Režisér chtěl renesanční kostýmy, ale kostymérky zařadily film do baroka. Měly pro to lepší fundus. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama