Reklama

Reklama

The 7.39

(TV film)
TV spot

Obsahy(1)

Carl (David Morrissey) je muž ve středním věku, jehož život uvázl na mrtvém bodě. Dlouholeté manželství s Maggie (Olivia Colman) ztratilo jiskru, pubertální děti si otce nevšímají a práce v realitní kanceláři ubíjí stereotypem. Carl nenávidí každodenní cestování ranním vlakem do Londýna. Jednoho dne v něm ale narazí na Sally (Sheridan Smith), mladší ženu, která má těsně před svatbou. Ani ona není spokojená a cítí se tak trochu v pasti z nadcházejícího manželství. Tihle dva si začnou povídat a najednou se ranní cestování za prací stane pro oba nejhezčí částí dne. Jenomže po čase už jim rozhovory ve vlaku nestačí a jejich vztah přesáhne původně jasně vytyčené hranice. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (20)

marvan 

všechny recenze uživatele

Beru to spíš jako film Davida Nichollse, tím nechci nijak snižovat zásluhy režiséra. Ale i režijním pojetím se to hodně blíží filmovému hitu One day, natočeného podle Nichollsova bestselleru. Nicholls v The 7.39 pokračuje ve svých studiích různých podob lásky: po lásce romantické přichází na řadu vzplanutí středního věku. Příjemné podívání, hlavně v těch momentech bezradného sbližování. Nenapadá mě nic lepšího než klišé: jako ze života. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

A takhle přesně to nikdy nemůže fungovat. Tím teď myslím předsevzetí se nezaplést s někým, kdo vás přitahuje, udělat to tedy pak jen jednou a být zase jen přáteli.  Intimně, lehce, bez velkých gest a skutečně upřímně, jaké pohlazení a osvěžení tohle sledovat po prestižní Manželské historii.  Závěr smířlivý, dojemný a možný, protože proč ne, když ji miluješ, není co řešit.. štěstí toho druhého je totiž nejvíc.   I to sobectví zamilovaných, které zraňuje jejich okolí je tu podáno neomlouvajícím, leč odpustitelným způsobem, nemyslíte.. Za mě pětihvězdičková osvěžující limonáda. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia sa skrátka nevedia popasovať s rutinou všedného, aj keď kvalitného života, ktorá časom určite príde .. Carl. A zase niektorí sú vo vzťahu nešťastní, aj keď si nahovárajú, že je všetko v pohode .. Sally. Potom stačí nevinné stretnutie vo vlaku .. a už sa v tom veziete. Nie som fanúšikom nevery, to teda absolútne, ale fandila som im. Lenže v určitom momente som zase fandila aj jeho manželke. Koniec? Môže byť, aj keď obdivujem jeho manželku a chcela by som vidieť do jeho hlavy .. minimálne, keď mu ráno zazvoní budík. Je to výborne natočené, zahraté a muzika tiež dobrá ... bavilo ma. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"What could U possibly say? That U were stuck in a rut? Me too! That U felt invisible, under-appreciated, not special anymore? Me too! There is nothing, NOTHING, that U dont feel that I dont feel just as much and maybe more...". Vynikajúco napísané, zahrané - Olivia Colman je proste pani HEREČKA! LOVE HAPPENS, SHIT HAPPENS, WE HAPPEN. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cíťa, ale já to se Sally a Gregem prožívala naplno. Když bojovali sami se sebou, s jejich vnitřními pocity, ach jo, to bylo tak těžké.Tvářit se přirozeně a jakoby nic v momentech, kdy to bylo zcela nemožné. Ta dychtivá touha alespoň na moment být spolu, ale i jejich strach ublížit druhým byla tak silná, že z toho pochopitelně vyplynula nervozita a vědomí nezodpovědnosti vůči svým partnerům, jejichž pocity jsem také sdílela. Život je v lásce někdy pes, snoubí se s ním většinou i velký smutek a možná tam mnohý z nás najde nějaké to místečko, které taky někdy prožil a je úplně jedno, že to nebylo v reálu, ale třeba jen ve své mysli. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama