Reklama

Reklama

Tai Hong Tai Hien

Obsahy(1)

Hororová snímka skladajúca sa zo štyroch duchárskych príbehov. I.: Mladá dievčina dostáva počas pracovnej doby podozrivé správy od neznámeho odosielateľa, ktorý ju upozorňuje o možnej nevere jej partnera. Kto je záhadná žena, tráviaca čas s jej jedinou láskou?
II.: Partia mladých chlapcov vyráža do záhadného "domu neresti" na okraji mesta. Túžba jedného z nich po poznávaní smeruje k jedinej žene poskytujúcej pánske služby. Žene v červených šatoch s poradovým číslom "16". Aké má na to dôvody?
III.: Krásna prostitútka je v jednom z apartmánov na prenájom zavraždená jej zákazníkom. Rovnakú izbu si jednej noci prenajme mladý hudobník na cestách. Po relatívne krátkom čase si však uvedomí, že izba číslo "15" nebola najlepšou voľbou.
IV.: Mladý muž rozpovie dvom kamarátom hrôzostrašný príbeh o smrti svojej priateľky. Nedokáže však vysvetliť, ako sa vlastne udalosti udiali. Podarí sa mu za pomoci priateľov objasniť pravdu? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (16)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDEME SPOLU NAVŽDY…" /// Duchařská antologie, která štve víc slabotou příběhů, než idiotským thajským chováním. JEDNIČKA (2*): Snahu o budování atmosféry z ničeho zachrání až (i strašidelný) finále. DVOJKA (2*): Thajsky trhlej příběh je spíš debilně ftipnej než strašidelnej. TROJKA (3*): Konečně trochu přitvrděj, ale tohle můžete vídat v každým hostelu. ČTYŘKA (3*): Čurácký chování sice tentokrát není ftipný, ale pro ty krvavý okamžiky stálo zůstat ještě chvíli vzhůru. Ale jinak… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám způsob, jak se zbavit starý (a taky došlo krbový dřevo). 2.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné, fanúšikovia ázijských duchárin by si túto antológiu rozhodne nemali nechať ujsť, pretože priemernú jednotku v mojich očiach totálne prevalcovala. Najslabším článkom je práve prvý príbeh o mladej žene, ktorú na ceste domov z práce čaká niekoľko šokov v podobe duchárskych zjavení. Klasika, nič nové, ale ani nič urážajúce (6/10). Druhý príbeh sa týka trojice mladíkov, ktorí sa rozhodnu navštíviť bordelček, kde ich čaká množstvo prekvapení. Tu sa jedná o hororovú komédiu, ale vcelku milú a podarenú. Párkrát som sa zasmial... najmä na podarených maskách (7/10). V tretej poviedočke máme mladíka, ktorý sa nasťahuje do prekliatej hotelovej izby, straší tam totiž duch zavraždenej holčiny. Pekne desivá šoková terapia, kvantum vydarených ľakačiek v relatívne krátkom čase. Takto by to malo vyzerať (10/10). V poslednom príbehu musí trojica kamarátov vymyslieť spôsob, ako sa zbaviť jednej mŕtvolky, akurát že jej duch s tým akosi spokojný nie je a rozhodne sa s nimi kúsok pohrať. Hlavný hrdina si to samozrejme vyžerie najviac. Podľa mňa najlepší príbeh, v ktorom si prídu na svoje aj milovníci gore, čiže ja (10/10). Veľká spokojnosť a jasné, zaslúžené štyri. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povidkové horory a Asie mi příjde dnes už jako klišé, nicméně tuhle bych se nebál označit za jednu z nejlepších. První povídka klasická ghost story s pomalejším rozjezdem, ale s výborném finále! 3/5 Druhá povídka byla klasická horror comedy, ale tak ulítlá a bláznivá, že jsem se bavil po celou dobu, takže mi nezbývá nic jiného než ji mrsknout 4/5. Třetí povídka byla nejděsivější ze všech, opravdu spousta děsivých a nepříjemných zvuků a při scéně,kde si duch umýval zuby nožem, jsem zažíval nejděsivější noční můru při hororu vůbec. 4,5/5 a Čtvrtý příběh byl naopak nejbrutálnější ze všech, takže parádní survival v lesích, kde hlavní hrdina utrpí spousta četných zranění, nechybí krev, otevřené zlomeniny a parádní masky. Nářez! 5/5. Celkově tedy 80% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Prvá hororová antológia po V/H/S,ktorú som videl. Taktiež to bol prvý horor z Thajska ale príjemne ma prekvapil. Prvý príbeh je najslabší zo všetkých. Druhý príbeh sa zvrtne na parádnu komédiu. Tretí príbeh je priemerná ducharina. Štvrtý príbeh je najlepší zo všetkých a vedel by som si ho predstaviť ako celovečerný film. Na scénu s rezaním zubov do smrti nezabudnem. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa len priemerná, aj keď pozerateľná, šikmooká hororová antológia. Prvým príbehom je klasická, 1 000 000 x videná duchárska nuda (2*), v druhom je to trochu zmena a mladíci v diabolskom bordeli už neboli úplne na zahodenie, aj keď to degradovali trápne chvíle (3*). Nasleduje vážnejší, hotelový ghost-shock prístup (3*) a v poslednom segmente tu máme trampoty s (!prekvapenie!) duchom (áno, zase, zííííív), no tento krát navyše aj s jeho, resp. jej uhnívajúcou telesnou schránkou (2*). Každopádne som to celé prežil bez ujmy na zdraví, aj keď nudy bolo dosť, napriek niekoľkým svetlým momentom to neprináša nič nevídané a mal som pocit, že to všetko som už niekde videl; čo je ale už môj aktuálny dojem z pomaly celej ázijskej duchárskej tvorby; akoby to bolo stále to isté a iba remakovali rovnakú, otrepanú story. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hororový snímok skladajúci sa zo štyroch "ghost" príbehov. Prvý: Mladé dievča dostáva počas pracovnej doby podozrivé správy od neznámeho odosielateľa, ktorý ju upozorňuje o možnej nevere svojho partnera. Kto je záhadná žena, tráviaca čas s jej jedinou láskou? Druhý: Partia mladých chlapcov vyráža do záhadného domu "neresti" na okraji mesta. Túžba jedného z nich po poznávaní "posteľných" radovánok smeruje k jedinej žene. Žene v červených šatoch s poradovým číslom "16". Aké má nato dôvody? Tretí: Krásna prostitútka je v jednom z apartmánov na prenájom zavraždená svojim zákazníkom. Rovnakú izbu si jednej noci prenajme mladý hudobník na cestách. Po relatívne krátkom čase si však uvedomí, že izba číslo "15" nebola najlepšou voľbou. Štvrtý: Mladý muž rozpovie dvom kamarátom hrôzostrašný príbeh o smrti svojej priateľky. Nedokáže však vysvetliť, akým spôsobom k úmrtiu došlo. Podarí sa mu za pomoci priateľov objasniť pravdu? Prvý, ghost story s romantickým podtónom obohatený o niekoľko hororových prvkov síce zaujal, no bohužiaľ, až na záver, nebol nijak extra výnimočný (55%). Druhý, taktiež duchársky, avšak s komediálnymi prvkami zaujal najmä rozmotávaním príbehu. Potešili masky, ale o vyvolaní pocitu strachu nemôže byť ani reč. Práve naopak, z chuti som sa miestami zasmial (60%). Tretí, potešil jednou lakačkou, peknými maskami a snahou o budovanie atmosféry. Nad priemer však taktiež neprekročil (60%). Posledný je jednoznačne naj. A to vďaka trom scénam, pri ktorých vám "stŕpnu" zuby, jazyk a pichne Vás v lakti. Taktiež potešila atmosféra, záver, ktorý divákovi ponúkol skutočný hororový zážitok a hlavne príbeh (85%). Škoda, že ostatné poviedky nedokázali sekundovať tej poslednej, ktorá bola jahôdkou na špici milovanej čokoládovej torty. Celkový dojem, okolo (65 - 70%). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetky poviedky spája jeden ústredný motív - láska a pomsta, pričom čo sa samotných dejových liniek týka, každá jedna poviedka sa snaží hrať s inteligentnejšou kartou, to je ale u ázijských ducharín celkom bežná vec. Pekne vypointovaná sa mi zdala hneď prvá, ostatné už často zachádzali do zbytočných komplikovaností a mierneho chaosu, aj keď na konci sa vždy všetko elegantne vysvetlilo. Čo je trocha na škodu tak to sú slabšie hororové prvky, pri niektorých aj priemerná atmosféra - ľakačky všetko nezachránia. 65/100 . ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak a druhej díl Tai hong(u) mám za sebou. Musím říct, že hned první povídka mě nadchla a je tady rozhodně vidět kvalitativní vzestup. Masky. efekty, zvuky, kamera, atmosféra - vše šlape jak má. Tenhle první příběh má v sobě víc atmosféry jak všechny čtyři příběhy v prvním díle. Spokojenost a pro první příběh jsou to zasloužený 4 hvězdy. Druhej příběh je o nadržencích a jejich návštěvě bordelu. Ze začátku jsem měl docela silný obavy, páč bylo evidentní, že tenhle příběh stejně tak jako poslední příběh v prvním díle bude mix komedie a hororu. Jestliže v jedničce to absolutně nevyšlo tak tady už je to ouplně jiný kafe. Tohle byla fakt docela prdel. Najde se tu pár vydařenejch chlámoidních scén. Doporučuju se nad to povznýst, vypnout mozek a nehledat v tom nějakou větší logiku. A o zábavu je postaráno. Silnější 3 hvězdy. Třetí povídka je taky vydařená. Musím říct, že proti lekačkám jsem téměř imunní, ale tady mě jedna scéna po dlouhé době docela překvapila. Lekaček je tady dost a myslím si že i solidní. Zasloužený čytři hvězdy. Poslední čtvrtej příběh je zpočátku lehce komediální aby posléze opět přitvrdil a navodil nějaký to napětí. Standartní příběh, kterej zbytečně kazí přeslazenej konec. 3 hvězdy. Celkovej dojem je rozhodně lepší než po dokoukání jedničky. Tohle je prostě mnohem zábavnější a vydařenější. 4 hvězdy to jistí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Končím s Thajskem, Japonskem, Čínou a vůbec se vším co sní za den víc rejže než já za rok.Další úděsná kokotina, schozená infantilností a tupostí typické žluťácké nátury. První povídka je jak žánrový cvičení studentů režie, kteří se chtějí zaměřit na horor, pointa tupá a atmosféra vůbec nikde, vše trošku zpraví efektivní, leč dogitální finále, ale bát se určitě nebudete, 2*. Druhá povídka by byla docela dobrá, ten pekelný bordel duchů by vytvořil kouzlo jako hrom, jenže ten debilní uječený humor a trapný halekání těch blbečků v hlavní roli nakonec udělá z povídky spíš parodii, 1*. Třetí povídka se mi líbila asi nejvíc, dobrej příběh i dobrá atmosféra hnusnýho hotelu za lacinku, ale zase se bát moc nebudete, opět je to spíš jak žánrový cvičení plný klišé. 3*. Poslední povídka je opět úplně o píče a je to spíš duchařský gore, 1*. Celkově zklamání jako prase a spíš 109 Thajského pekla, než strachu.35%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I. Jedna z nejohranějších duchařin, která ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. a autobusoví duchové mají něco do sebe. Průměr. 50% II. Pokus o komediální, který z mého pohledu příliš nevyšel, ale to bude nejspíš tím, že asijská veselohra není mou oblíbenou disciplínou. Ale když už nic, tak dívka č.16 byla fakt kost. 30% III. Asi nejlepší z povídek. Děvče, které se zjevuje muzikantovi má ta správné duchařské vlastnosti a smysluplný důvod, proč mladíka strašit. 70% IV. Tady jsem se trochu ztrácel a nudil, což tvůrci vyvažovali pokusy o lekačky a poměrně kvalitním gore, ale povedlo se jim to jen zčásti. Navíc je, podle mě, povídka až příliš dlouhá. 40% Celkově 45% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První storku jsem asi ve výsledku nepochopil, ale byla to taková ta asian bububu klasika, která asi neurazí, když tenhle styl máte rádi. Druhá mě pobavila svým humorem. Třetí mě moc nevzala a ze všech byla asi nejsterilnější. A poslední zase nic přelomového na poli asijské duchařiny, ale aspoň měla pár zajímavých momentů.... Celkově mě to nechalo chladným, ale já na tyhle šikmooké bubáky moc nejsem :) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Máme tu 4 príbehy z Thajska tak by som ich rozobral zvlášť. Prvý je taká pomalšia ducharina, kde bol jeden neverník a hlavne jedna milenka, no a postraší ich mŕtva žena. Masky fajn, ale inak dosť nuda a 2 lepšie lakačky to nevytiahnu 2*. Druhý je parádny, chlapci idú do bordelu, ten sa neskôr ukáže ako opustený a straší v ňom. Je to ohromne vtipné, má to skvelé masky a ja by som to bral ako celovečernú horor/komédiu, tu jasné 4*. Tretí o pomste mŕtvej šľapky, celkom fajn. Hlavne teda lakačky fungovali, maska tiež fajn ale skákať z toho nebudete - 3*. No a posledný mal skvelé gore, to znamená nejaké tie kosti vonku, krv, prepichnutý jazyk, takže za toto palec hore ale žeby ma nejako bavil, to povedať nemôžem -3*.  Celkovo teda priemer 3*, no skôr nedoporučujem. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Na zaplakanie! Ázijské duchariny majú svoj typický image a vyznačujú sa istou kvalitou. Tento snímok je však omyl. ()

Neaera 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje 4 duchařské minipříběhy rozdílné kvality, ale díky krátké stopáži je lehce strávíte, možná kromě toho posledního, ten se fakt blbě kouše :) Nejvíce mě zaujal příběh číslo 2 a 3. Druhý příběh pojednává o mladých návštěvnících bordelu. Kluci pokukují a pokukují až se najednou vše zvrtne v nefalšovanou hororovou parodii alá Dead Snow, více slov netřeba :) Třetí je o vraždě milenky v liduprázdém hotelu. Mladíček s kytárou se nechvíli poté ubytuje v témže hotelu a co by mu ani babička nepřála, začne ho celkem dost intenzivně obtěžovat duch zmíněné milenky. Hezky temné a finále, které opravdu nebudete čekat :) ()

Reklama

Reklama